Min opskrift på kyllingeinderfilet i ovn. Inderfilet kalds også kyllingens mørbrad, og den er da også meget mør efter blot 15 min. i ovnen.
Kyllingeinderfilet i ovn er nem, lækker og hurtig aftensmad, som blot skal have ca. 15 minutter i ovnen.
Kyllingeinderfilet er et meget mørt stykke kød, og det er ikke uden grund, at kødet ofte omtales som kyllingens mørbrad. Så mørt er det nemlig.
Her har jeg lavet inderfileterne med blandt andet hoisinsauce, honning og soja, men du kan også bare give dem lidt salt og peber, og så stege dem i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.
Se flere opskrifter:
Opskrift på kyllingefilet i ovn
Ingredienser
- 600 gram kyllingeinderfilet
- 3 spiseskefulde hoisin sauce
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld soja
- 1 lime lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- I en stor skål røres hoisinsauce sammen med honning, soja, lidt friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.
- Kyllingeinderfilet stykkerne soigneres, hvor evt. urenheder skæres fra og kasseres.
- Kom kyllingeinderfileterne ned til marinaden, og vend det godt rundt. Du kan nu stille skålen med de marinerede stykker kylling i køleskabet i en times tid - eller blot hoppe videre til næste step.
- Læg de marinede stykker kylling inderfilet på bagepladen med bagepapir, så kødet ikke rører andre stykker kød.
- Kyllingefilet i ovn skal nu have ca. 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Note
Kyllingeinderfilet i ovn serveres straks, hvor du kan anrette de stegte kyllingestykker på et fad, og drysse med lidt timian.
Du kan eks. servere kyllingeinderfileterne sammen med stegt spidskål med sød chilisauce, ris og en hjemmelavet karrysauce.
Her finder du mange flere opskrifter med kylling.