Min opskrift på kyllingeinderfilet i tomatsauce med pasta. Kyllingeinderfilet er mere mør end kyllingebryst, og derfor god i sådan en ret.
Kyllingeinderfilet i tomatsauce er en meget nem og hurtig ret at lave, og det hele serveres sammen med en god pasta.
Længere nede kan du læse mere om kyllingeinderfilet, der også kaldes for kyllingens mørbrad, og det er da også et meget mørt stykke kæød.
Perfekt at brune af og derefter tilberede i en god tomatsauce. Så det gør vi her.
Se også mine opskrifter på:
Kyllingeinderfilet i ovn med hoisinsauce og soja
Paneret inderfilet med paprika og karry i ovn
Kylling i paprika flødesovs med spidskål og ris
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Opskrift på kyllingeinderfilet i tomatsauce
Opskriften er beregnet til fire personer.
Kyllingeinderfilet i tomatsauce med pasta
Ingredienser
- 600 gram kyllingeinderfilet
- smør - til stegning
- 1 stort løg - hakkes fint
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 teske sukker
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta - efter eget valg
Sådan gør du
- Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Varm en pande op med et par klatter smør på, og brun kyllingekødet ved en høj varme. Det tager 2-3 minutter. Vendes rundt undervejs.
- Kom så hakket løg på og lad det sautere med et minuts tid. Kom så balsamico og sukker ved, og lad det stege med et lille minut under omrøring.
- Derefter tilsættes hakkede tomater, hvidløgspulver, lidt vand, oregano og basilikum. Lad det lige koge op, og skru så ned for varmen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
- Lad din pande med kyllingeinderfilet i tomatsauce simre mens du koger pasta.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kyllingeinderfilet i tomatsauce med pasta serveres straks.
Gerne med et stykke focacciabrød til - og måske også en italiensk spinatsalat. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
Hvad er kyllingeinderfilet?
Kyllingeinderfilet er den inderste del af brystfileten på kyllingen, og den er god at anvende i hurtige retter.
Kyllingefileterne er nemlig mere møre end det ofte lidt tørre kyllingebryst, og så er tilberedningstiden ganske kort.
Man kalder også kyllingeinderfilet for kyllingens mørbrad, og det fortæller meget godt hvilket stykke kød der er tale om.
Men som med alt andet kyllingekød, så skal også inderfilet gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.
Susanne Kragskov Laupstad
Nem og lækker