• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bao - kinesisk street food alias dampede boller

Bao - kinesisk street food alias dampede boller

Bao
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. september 2022 - Udgivet: 27. februar 2021

Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.

Jeg er så vild med de her små banditter og jeg er næsten sikker på at du også bliver det. Første gang jeg stiftede bekendtskab med Bao også kaldet dampet brød, var på Streetfood.

Mit store madhjerte var solgt på stedet, og jeg tænkte, dem måtte jeg selv kunne lave. Faktisk troede jeg, det var mega-kompliceret, men det var det slet ikke.

Dog skulle jeg ud at have fat i en bambusstreamer, som jeg i dag er blevet ret glad for, og den koster ikke alverdens.

Nu har jeg efterhånden lavet bao en del gange, og jeg bliver aldrig træt af dem. Til fyld laver jeg chrispy chicken, mums altså.

En god middelstærk chilisauce og lidt grønt, så er den hjemme eller panerede rejer med en god aioli, lidt grønt og chilisauce.

Hvis du har en rest af pulled pork eller pulled chicken kan det varmt anbefales. 

VIGTIGT: Du må ikke åbne låget til bambusstreameren, når brødene er i. Hvis dine bao får for meget, vil de klaske helt sammen og blive hårde.

Opskrift på bao

Bao
Majken Krøjgaard

Bao - opskrift på dampede brød

5 fra 3 stemmer
Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 15 g gær
  • 2 dl vand - lunken
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk. salt - fint
  • 450 g hvedemel
  • olie - neutral, til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mælk, sukker og salt og rør det godt rundt.
  3. Kom melet i lidt efter lidt og ælt det til en ensartet dej.
  4. Lad dejen hæve 1 ½ time under et viskestykke.
  5. Rul dejen ud i 1 cm tykkelse.
  6. Smør et tyndt lag olie ud over dejen.
  7. Brug en udstikker på 10 cm til at stikke dejen ud med.
  8. Tag cirklen og fold den sammen så på olie siden, så olien er i midten.
  9. Læg den formede dej på et stykke udklippet bagepapir du har prikket lidt huller i.
  10. Skal efterhæve en ½ time.
  11. Kom godt med vand i en gryde og lad vandet koge op
  12. Når vandet koger og damper godt, kommes dejen med bagepapir i bambusstreameren som sættes på gryden.
  13. Skru ned på middelvarme.
  14. Dampes i 15 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

De dampede boller (bao) spises eventuelt med pulled pork, stegt and eller grøntsagsfyld. Her er et par opskrifter på pulled pork.

Har du lyst til at lave en anden spændende ret fra Asien, kan du også kaste dig over disse dumplings:

Dumplings med fyld af grønsager

4.9 fra 21 stemmer
Dumplings med fyld af grønsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.
Gå til opskrift
Dumplings
Om Maiken
Maiken Krøjgaard.
Maiken Krøjgaard

Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required