Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.
Jeg er så vild med de her små banditter og jeg er næsten sikker på at du også bliver det. Første gang jeg stiftede bekendtskab med Bao også kaldet dampet brød, var på Streetfood.
Mit store madhjerte var solgt på stedet, og jeg tænkte, dem måtte jeg selv kunne lave. Faktisk troede jeg, det var mega-kompliceret, men det var det slet ikke.
Dog skulle jeg ud at have fat i en bambusstreamer, som jeg i dag er blevet ret glad for, og den koster ikke alverdens.
Nu har jeg efterhånden lavet bao en del gange, og jeg bliver aldrig træt af dem. Til fyld laver jeg chrispy chicken, mums altså.
En god middelstærk chilisauce og lidt grønt, så er den hjemme eller panerede rejer med en god aioli, lidt grønt og chilisauce.
Hvis du har en rest af pulled pork eller pulled chicken kan det varmt anbefales.
VIGTIGT: Du må ikke åbne låget til bambusstreameren, når brødene er i. Hvis dine bao får for meget, vil de klaske helt sammen og blive hårde.
Opskrift på bao
Bao - opskrift på dampede brød
Ingredienser
- 15 gram gær
- 2 dl vand - lunken
- 1 dl mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt - fint
- 450 gram hvedemel
- olie - neutral, til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt mælk, sukker og salt og rør det godt rundt.
- Kom melet i lidt efter lidt og ælt det til en ensartet dej.
- Lad dejen hæve 1 ½ time under et viskestykke.
- Rul dejen ud i 1 cm tykkelse.
- Smør et tyndt lag olie ud over dejen.
- Brug en udstikker på 10 cm til at stikke dejen ud med.
- Tag cirklen og fold den sammen så på olie siden, så olien er i midten.
- Læg den formede dej på et stykke udklippet bagepapir du har prikket lidt huller i.
- Skal efterhæve en ½ time.
- Kom godt med vand i en gryde og lad vandet koge op
- Når vandet koger og damper godt, kommes dejen med bagepapir i bambusstreameren som sættes på gryden.
- Skru ned på middelvarme.
- Dampes i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrifter
De dampede boller (bao) spises eventuelt med pulled pork, stegt and eller grøntsagsfyld. Her er et par opskrifter på pulled pork.
Har du lyst til at lave en anden spændende ret fra Asien, kan du også kaste dig over disse dumplings:
Del dine ideer og tanker med os andre her: