Her kan du se, hvad der er i sæson i april. Fra fisk og grøntsager til de længe ventede rabarber og skovbundens ramsløg.
Foråret er kommet, og selvom det godt kan sne af og til, så er der flere og flere danske råvarer, der har sæson i april.
Faktisk er det en af de måneder, hvor vi kan købe flest friske fisk og skaldyr. Det er også den sidste måned på året, hvor vi kan hente friske danske stenbiderrogn og torskerogn hos fiskehandleren.
Og så kommer de lækre rabarber i handelen, da de begynder deres sæson i april. Alt i alt meget at se frem til og mange gode råvarer at spise.
Forårskåde grøntsager
Ramsløgenes blade er blevet store og spiseklare, så det er nu, vi skal til at plukke dem i naturen.
Desuden får vi endelig rabarberen tilbage. Den begynder at dukke op i april, men først i maj og juni har denne grøntsag højsæson. Og ja, selvom vi bruger rabarberen som frugt, er det botanisk set en grøntsag.
Agurk | Gulerødder |
Hvidkål | Jordskokker |
Kartofler | Løg |
Persille | Porrer |
Radiser | Ramsløg |
Rabarber | Rosenkål |
Rødbeder | Salat |
Selleri | Spinat |
Tomater | Østershatte |
Fisk med sæson i april
Danske stenbiderrogn har en kort sæson. Vi kan købe dem fra februar til og med midten af april, så det er bare om at nyde dem, mens de er her.
April er i det hele taget en frodig måned til vands og for os, der helst vil spise danske fisk, er det en god måned.
Blåmuslinger | Hornfisk |
Hvilling | Ising |
Lyssej | Kuller |
Kulmule | Multe |
Mørksej | Rødspætte |
Sild | Torsk |
Østers |
Se også oversigtsartiklen over, hvornår de forskellige danske frugter og grøntsager har sæson.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: