• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Brød og kager / De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn
De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn

De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn

15. april 2016 Madensverden.dk Kategori:Brød og kager, Opskrift

0
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.

De bedste kuvertbrød lyder som noget af en påstand, men de er super gode.

Dels er de lavet af Manitoba hvedemel, der giver brødet en elastisk struktur, men de indeholder også en del fibre fra både havregryn og fuldkorns hvedemel.

Og så er de bagt helt uden smør eller olie – hvilket du faktisk ikke kan smage.

Kuvertbrødene er sådan set nemme at bage, men du skal sætte lidt tid af til hævning, da de skal hæve to gange en time.

Manitoba hvedemel kan være svært at få fat i, men du finder det blandt andet i SuperBrugsen.

Manitoba er hvedemel af særlig fin kvalitet, der oprindeligt kommer fra den canadiske provins Manitoba. Ja, nogle mener faktisk at der er tale om verdens bedste hvedemel!

Og derfor er Manitobamel selvskrevet til de bedste kuvertbrød.

Du skal bruge – giver cirka 16 af de bedste kuvertbrød:

3 deciliter mælk
1 deciliter vand
20 gram gær
300 gram Manitoba hvedemel
75 gram fuldkorns hvedemel
4 spiseskefulde finvalsede havregryn
1 teskefuld økologisk rørsukker
1 teskefuld salt

Bagetid for kuvertbrød: Cirka 17 minutter ved 190 grader varmluft

Manitoba er hvedemel af særlig fin kvalitet, der oprindeligt kommer fra den canadiske provins Manitoba. Ja, nogle mener faktisk at der er tale om verdens bedste hvedemel!

Sådan bager du de bedste kuvertbrød:

Lun mælk og vand i en kasserolle, og lad det blive cirka 37 grader. Det man kalder lillefingervarmt.

Hæld det op i skålen til røremaskinen, og rører gæren ud i væsken.

Tilsæt så Manitoba og fuldkornhvedemel, og gradvist også havegryn.

Kom også rørsukker og salt ved, og ælt det grundigt igennem ved høj hastighed i 7-8 minutter.

Du skal kunne se glutentrådene i dejen blive trukket godt ud.

Tag skålen af maskinen, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 60 minutter.

Slå dejen op på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt ud på papiret.

Del dejen i 16 lige store stykker, og tril stykkerne til boller. Spænd dem op ved at trække dejen ind under bollerne.

Sæt dem på bagepladen, og skær et kryds øverst.

Læg et viskestykke over, og lad nu kuvertbrødene hvile i yderligere 60 minutter.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og pensl kuvertbrødene med en smule mælk.

Bag så brødene midt i ovnen i cirka 17 minutter. De er klar når de har fået en flot farve.

Tag dem ud, og lad brødene køle af på en rist.

Serveres med koldt smør til mange gode retter med kød eller salater.

De bedste kuvertbrød, der bages af Manitoba hvedemel, og helt uden fedtstof. Foto: Guffeliguf.dk.

De bedste kuvertbrød, der bages af Manitoba hvedemel, og helt uden fedtstof. Foto: Guffeliguf.dk.

Sending
User Review
0 (0 stemmer)
0

Emner:bagetid, fuldkorns hvedemel, gær, havregryn, hævetid, hvedemel, kuvertbrød, madbrød, manitoba, rørsukker, uden fedtstof

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Hjemmelavet vaniljeis med flormelis og ægte vanilje
Røsti med kartofler og persillerødder på pande og i ovn »
Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (138)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (96)
  • Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn) (95)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Den klassiske rævesovs er blandt andet god ovenpå et stykke brød med røget hellefisk, men bruges også meget til gravad laks. Rævesovsen er syrlig i smagen, og derfor god til fede fisk. Foto: Madensverden.dk.

Rævesovs opskrift med eller uden dild

Meget mør og langtidsstegt kylling i ovn, der samtidig har et sprødt skind. Kyllingen fyldes med franskbrød og persille. Den kødfulde kylling her er fra Gråsten Fjerkræ. Foto: Madensverden.dk.

Langtidsstegt kylling i ovn med brød i maven

Chokoladesovs er næsten lige så nemt at lave selv som at slæbe en flaske med hjem fra supermarkedet. Her har jeg lavet den med en kakaoprocent på 47. Foto: Guffeliguf.dk.

Nem og hjemmelavet varm chokoladesovs til vaniljeis

Kanelsnegle af wienerbrød bliver både saftige og med den helt rigtige smag af kanelsnegl. Foto: Guffeliguf.dk.

Kanelsnegle af wienerbrød – nem opskrift

En virkelig lækker bacontærte, der selvfølgelig laves med masser af bacon. Tærtebunden er saftig og smagfuld. Foto: Madensverden.dk.

Bacontærte med den bedste tærtebund opskrift

Du kan lave den mest luftige risalamande med risottoris, og risalamanden er faktisk bedre end når du laver den med grødris. Her er den selvfølgelig serveret med en god kirsebærsauce. Foto: Madensverden.dk.

Luftig risalamande med risottoris

Julemedister skal forkoges og derefter steges ved middel varme i cirka fem minutter på hver side. Og se på billedet hvordan du nemt holder medisteren fast. Stik to træspyd ind på tværs af medisteren, og så har du styr på julemedisteren. Foto: Madensverden.dk.

Julemedister – med stegetid og et godt trick

Pasta med parmaskinke er nem aftensmad, der både smager vidunderligt, men som også kan laves på kort tid. Foto: Guffeliguf.dk.

Pasta med parmaskinke og flødesauce

Se lige disse skønne bagte skalotteløg. Skalotteløgene pilles, og vendes derefter med blandt andet balsamico og timian. Løgene bages ved 160 grader i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Bagte skalotteløg med timian

Den helt klassiske chokoladekage, som den er blevet lavet gennem årtier. Opskriften er med kakao og lidt kaffe, og den bliver super super lækker. Her er chokoladekagen pyntet med glasur og kokos. Foto: Madensverden.dk.

Den bedste chokoladekage – svampet og lækker

Her er den færdigbagte kringle med rabarber og remonce.

Kringle med rabarber og remonce – opskrift med billeder

Lækker og cremet ærtesuppe, der laves med hele ærter og sprødstegt parmaskinke. Ærtesuppen er fremragende som forret, men kan også anvendes som hovedret, da den er meget mættende. Foto: Guffeliguf.dk.

Cremet ærtesuppe med hele ærter og sprød parmaskinke

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok