Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst. En populær ret i Tyskland med pølser, karryketchup og karry. Kan serveres med pommes frites.
Currywurst er en vaskeægte klassiker i Tyskland, ja man kan næsten tale om en slags nationalret.
Det er pølse, gerne en bratwurst eller frankfurter, der skæres ud i tykke skiver og steges.
Derefter serveres med karryketchup og et drys karry.
Ofte ledsages en currywurst af pommes frites.
Man mener karrypølsen/retten stammer fra Berlin, og i dag fås den over hele Tyskland. En currywurst er også populær i grænseområdet mod Danmark, hvor man mange danskere på indkøb syd for grænsen ofte lige snupper sådan en tysk servering.
Den er dog utrolig nem at lave selv - og her kan du se hvordan du gør.
Opskrift på currywurst
Currywurst - tysk klassiker med pølse og karry
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Pølser til currywurst skæres i tykke skiver. Gerne ca. 3 centimeter tykke.
- Steg pølsestykkerne sprøde på en varm pande tilsat lidt olie. Steges på begge skæreflader.
- Imens røres fire spiseskefulde tomatketchup sammen med to teskefulde karry, men smag dig frem til den rette styrke.
- De færdigstegte pølsestykker sættes på et serveringsfad.
- Læg en klat hjemmelavet karryketchup på hver pølse.
- Kom et pat teskefulde karry i en sigte - og sigt forsigtigt over pølserne.
- Stik en tandstikker i hver currywurst.
Tips
Currywurst kan serveres som små hapsere - eller som sagt sammen med pommes frites.
I Tyskland serveres den populær ret ofte med pommes frites i bunden, en pølse skåret op og stegt oven på fritterne - hvorefter der kommes karryketchup og et drys karry.
Men det kan man jo gøre som man vil.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her