Se her hvordan du laver en bacongryde, der er en nem gryderet med blandt andet store stykker bacon og øl. En opskrift med billeder.
Bacongryde er en rustik og lækker ret, der giver dig varmen og en god mæthed.
Gryderetten laves med tørsaltet bacon, en god øl og oksefond, der simrer ind. Samtidig er der flækærter i retten.
Jeg har her anvendt en oksefond, men den kan erstattes med en almindelig oksebouillon, og du kan jo også selv vælge hvilken øl du vil bruge.
En kold øl passer i øvrigt udemærket til den færdige gryderet.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på bacongryde
Bacongryde - nem og lækker simreret med bacon og øl
Ingredienser
- 500 g bacon - tørsaltet
- 1 løg - stort
- 200 g flækærter
- 1 øl - gerne Pale Ale, 33 cl.
- 1 spsk balsamico
- 3 dl oksefond - evt. 1 terning + 3 dl vand
- 3 laurbærblade
- 1 tsk sukker
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at skære sværen på baconstykket i skrå tern (ruder), som du kan se på billedet længere nede. Del derefter baconstykket i to lige store stykker, derefter igen i to, og endnu en gang i to. Så du nu har otte lige store stykker bacon.
- Varm en god stegegryde op, og brun baconstykkerne grundigt på alle sider. Da bacon indeholder en del fedt, bør det ikke være nødvendigt at tilsætte olie eller smør til bruningen.
- Læg hakkes groft og kommes ved sammen med flækærter, og det svitses et par minutter.
- Tilsæt så løg og balsamico og lad det koge uden låg i cirka fem minutter, så væsken reduceres til cirka det halve.
- Så kommes oksefond og laurbær i gryden sammen med sukker, og låget lægges på. Skru ned for varmen, og lad nu din bacongryde simre i cirka 45 minutter, indtil baconstykkerne er møre og lækre.
- Smag retten til med friskkværnet peber, men det bør ikke være nødvendigt at komme salt i, da både bacon og oksefond er rigelig saltet. Smag dig frem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskriften med billeder
Den færdige bacongryde kan nydes som den er, men det er godt at servere enten
Thor
Synes flækærterne var lidt melede og baconens svær stadig lidt sejt, hvis jeg havde haft tid havde jeg nok givet den mere end 45 minutter, men smagen var fantastisk, rig og varmende, perfekt til en kold vinterdag