Kalkun gryde: Lækker og velkrydret asiatisk gryde med kalkun, ingefær, karry og friske grøntsager.
Du kan jo selv justere hvor stærkt du ønsker retten.
Det skal du bruge – til fire personer:
500 gram kalkunkød i tern
1 bundt forårsløg i mindre stykker
1 peberfrugt i små tern
1 teskefuld ingefær – fintskåret
2-3 fed finthakkede hvidløgsfed
5 deciliter god hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
2 teskefulde karry
1 halv teskefuld rød karrypasta
1 dåse minimajs – eller frisk – skåret i mindre stykker
5 deciliter ærter
Lidt maizena til jævning
Sådan laver du asiatisk gryde med kalkun:
- Kom lidt olie i en stor gryde, og brun kalkun kødet godt ved god varme.
- Tilsæt så forårsløg, peberfrugt, ingefær og hvidløg, og lad det brune et par minutter.
- Kom karry og rød karrypasta ved og rør lidt rundt.
- Hæld hønsebouillon og kokosmælk i gryden – husk at at ryste dåsen med kokosmælk grundigt inden du åbner den.
- Jævn så kalkun gryden med maizena, og når saucen har den rette konsistens skruer du lidt ned for varmen.
- Lad retten småsimre uden låg i 30 minutter.
- Kom minimajs og ærter ved, og lad den asiatiske gryde småsimre yderligere 5 minutter.
- Smag retten til med salt og peber.
Den asiatiske gryde med kalkun serveres med ris.
Den er sund og nærende, og hvis du har en rest tilbage, så går den fremragende til din frokost dagen efter, hvor smagen har samlet sig yderligere.
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.