Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
Stegt flæsk med persillesovs er en af de mest populære retter i det danske køkken, og det er ikke uden grund. Faktisk er den en af vores nationalretter, og den har været nydt gennem generationer.
Man kan næsten tale om, at stegeflæsket med persillesovs er en hjørnesten i det danske køkken, og retten er lige så populær i dag som tidligere.
Det sprødstegte flæsk er en nydelse sammen med kogte kartofler og persillesovs, og du kan se opskriften i billeder.
Flæskeskiverne kan købes færdigudskårne hos slagteren eller i supermarkedet, men du kan også købe en god ribbensteg, og så selv skære skiverne ud.
Nemmest er det så, hvis du køber en ribbensteg uden ben. Husk i øvrigt altid lige at banke flæskeskiverne lidt flade inden de steges. Du kan også stege flæsk i ovn, hvor det skal have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se fremgangsmåde i min video.
Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
Stegt flæsk
- 20 skiver flæsk - 4 skiver pr. person
- salt
Persillesovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød - reven
Fremgangsmåde
- Dup flæskeskiverne tørre, og bank dem let flade. Eventuelt med håndroden eller en kagerulle, men de skal altså ikke smadres helt flade.
- Drys dem med lidt salt på begge sider, og lad det trække 15 minutter. Så er du klar til en omgang stegt flæsk med persillesovs.
- Varm en pande op ved en god varme, og brun flæskeskiverne på begge sider. Er flæsket meget magert, kan der tilsættes lidt smør.
- Skru ned til middel varme, og steg nu flæsket færdig indtil det er sprødt. Det tager typisk 4-6 minutter på hver side. Hvis flæskeskiverne smider meget fedt undervejs hældes det væk. Så er det nemmere at få stege stegt flæsk sprødt.
- Fortsæt på samme måde indtil alle flæskeskiver stegt, og hold dem eventuelt varme i ovnen i et ildfast fad ved 60 grader. Du kan også stege flæsk i ovnen. Se fremgangsmåde i min video.
- Persillesovs er nem at lave. Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde ved middel varme, og pisk et par spiseskefulde hvedemel i uden det bruner.
- Pisk så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. Mængden af mælk er vejledende, så brug den mængde der passer.
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt revet muskatnød. Hak en håndfuld persille fint, og vend den i til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Server stegt flæsk som aftensmad med persillesovs og hvide kartofler.
Danmarks nationalret
Netop stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret.
Det var daværende fødevareminister Dan Jørgensen, der udskrev konkurrencen, og mere ned 63.000 danskere deltog faktisk i den.
- Danskerne har valgt stegt flæsk som Danmarks nationalret. En ret, som jeg selv holder meget af. Nationalretten har været med til at begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, lød det fra Dan Jørgensen efter at afstemingen var slut.
Stegt flæsk med persillesovs fik langt flest stemmer af alle, som du kan se her.
- Stegt flæsk 27.893
- Smørrebrød 17.041
- Hakkebøf 7.625
- Karbonader 3.406
- Brændende kærlighed 2.423
- Æbleflæsk 2.276
- Stegte sild 2.113
- Svinekotelet 486
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anni
Hvis man vil lave dem i ovnen, hvor længe skal de ha ?
På forhånd tak
Holger Rørby Madsen
Hej Anni
Det står øverst - ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Og bedre flæsk fåes ikke 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Kaj Erik Nielsen
Et lille tip!
Tag et pænt bundt persille (med stilke), skyl det og kom det i en kasserolle med ½ ltr buillon (1 grønsagsbouillon). Lad det koge i ca. 10 min. tag kasserollen fra varmen og lad den køle ned. Tag persillen op af vandet og pres det med fingrene ned i kasserollen. Brug i persillesoucen!
Jette Olsen
Denne opskrift er fantastisk. Brugte den for første gang.
Resultatet blev super godt😋😋😋
Det bliver den opskrift, der skal bruges fremover, når jeg serverer stegt flæsk med persillesovs.👍👏👏👏
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Jette - det er jeg glad for at høre.
Jeg synes det gode ved denne opskrift er, at det er nemt at lave stegt flæsk, og så smager det virkelig godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Keld Gydum
Jeg er ikke imponeret af jeres billede af den stegte flæsk i øvrigt mangler der noget væsentligt - Rødbeder ..... Keld Gydum Pensioneret Kok og Fotograf
Guffeliguf.dk
Kære Keld
Tak for indsparket, som jeg er glad for.
Den stegte flæsk smager fantastisk, men det er muligt billedet kunne være bedre. Jeg gør mit bedste 🙂
Og hvis du kan bidrage med bedre billeder, opskrifter eller andre gode ting til sitet, er du meget velkommen til at skrive til mig på kontakt@guffeliguf.dk.
Med de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk