Torsk med persillepesto er en sund, fedtfattig og delikat ret, som kun tager 30 minutter. Her med en skøn porre-, æble- og avocadosalat.
Torsk med persillepesto og en lun salat med æbler, porrer og avocado er en sund og delikat ret, som ikke tager lang tid at lave.
Det er en af de retter, som hurtigt bliver en favorit, hvis du ikke vil have for mange kalorier på tallerkenen.
Og så smager det skønt. I salaten er avocado vendt med porrer og æbler, der er stegt sammen med eddike på panden. Og persillepestoen giver ekstra smag og kraft. Velbekomme.
Opskrift på torsk med persillepesto
Torsk med persillepesto
Ingredienser
- 600 gram torskefilet - 4 fileter
- 2 spsk hvedemel
- salt og friskkværnet peber
Persillepesto
- 1 potte persille
- 50 gram parmesan - el. Grana Padano
- 1 håndfuld mandler
- 1 dl olivenolie - evt. mindre
- citronsaft - efter smag
- salt og friskkværnet peber
Lun salat
- 2 stk porrer
- 2 store æbler
- 2 stk hvidløg
- 0,4 stk spidskål - evt. mere
- 2 stk avocado - tern
- 2 spsk hvidvinseddike - el. æbleeddike
- 1 spsk sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
- 3 spsk sesamfrø - til drys
Sådan gør du
- Vend torskefilterne i mel iblandet salt og peber. Sæt til side, imens du skærer ud til salaten.
- Skær avocado i tern, porrer i skiver/ringe, æbler i store tern og snit spidskål fint.
- Smelt smør på en pande og svits porrer sammen med eddiken og pressede hvidløg i 3 minutter. Tilsæt æbler og halvdelen af spidskålen, steg et par minutter eller 3 sammen med chilisaucen samt salt og peber.
- Kom salaten i en skål og lad den køle af, imens du laver persillepesto og steger torsk.
- Steg nu torsk i smør eller olie alt i alt 8 minutter, 4 på hver side. Pas på, at du ikke skruer for meget op for varmen, da fileterne risikerer at blive tørre.
- Lav persillepestoen ved at tilsætte alle ingredienserne i en minihakker eller skål. Blend dem sammen og smag til med salt og peber.
- Bland nu salaten med avocadotern og resten af den fintsnittede spidskål. Drys sesamfrø udover salaten.
- Server torskefileterne med pesto fordelt udover dem og server torsk med persillepesto sammen med den lune salat.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan naturligvis lave en klassisk pesto med basilikum i stedet for at servere torsk med persillepesto.
Jeg synes personligt, at persille giver en fin smag til det milde fiskekød. Lad porrer og æbler køle af i fem minutter, før du blander dem med avocadoen, så bliver avocadoternene ikke smattede.
Del dine ideer og tanker med os andre her: