Her får du min opskrift på spidskålspakker, som du både kan servere som tilbehør eller en selvstændig vegetarret. Meget nemme at tilberede.
Spidskålspakker er lækre pakker, hvor fyld med forskellige grøntsager pakkes ind i dampede blade fra spidskålen.
På den måde bruges hele spidskålen til denne ret, og der er tale om en vegetarisk fætter til den de gammeldags hvidkålsrouletter.
Forskellen er dog blandt andet, at disse pakker med spidskål ikke indeholder kød, og derfor kan de sagtens serveres som en vegetarisk ret.
Opskriften er beregnet til fire personer, og bruges pakkerne som tilbehør skal du også servere lidt mere tilbehør i form af en salat eller andet. Eller måske lave to pakker til hver.
Opskrift på spidskålspakker
Spidskålspakker
Ingredienser
- 4 blade spidskål - de yderste
- 150 g kartofler - revne
- 3 spsk olivenolie
- 150 g gulerødder - revne
- 125 g spidskål - snittet
- 75 g rødløg - hakket
- 1 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 2 spsk soja
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til spidskålspakker starter du med, at pille de yderste fire blade af en stor spidskål. Gør det forsigtighed, så bladene ikke knækker. Dampes 3 minutter under låg, så spidskålsbladene netop bliver bløde og bøjelige.
- Fyld laver du ved at stege de revne kartofler i lidt olie i et minuts tid. Gør det ved en god varme.
- Tilsæt så gulerødder sammen med snittet spidskål og løg, og lad det svitse et par minutter under omrøring.
- Vend karry i, og brænd hurtigt karryen af. Kom paprika ved sammen med lidt soja, og smag til med salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og giv det 1-2 minutter ved.
- Bred et blad dampet spidskål ud, og kom ca. 3 spiseskefulde fyld midt på bladet.
- Fold den grove side op over fyldet, derpå begge sider ind over midten og rul derefter pakken frem, så den er helt lukket. Se evt. i min video hvordan du gør. Det er nemt.
- Læg dine spidskålspakker på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de sidste.
- De lækre pakker med spidskål bages midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdige spidskålspakker serveres straks.
Pakkerne kan som sagt bruges som tilbehør eller en vegetarisk ret.
I airfryer
Du kan også tilberede dem i en airfryer, hvor de skal have ca. 15 minutter ved 180 grader. Lægges direkte på risten.
Er du glad for spidskål, skal du også prøve mine opskrifter på spidskålssalat og fyldt spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit-Marie Silword
Dejlige retter I har!
Henriette
mums- de smagte godt
Trine Willumsen
Kan man bruge noget andet end soya?
Irma
Hej. Hvis jeg vil fryse spidskål pakkerne, tror du så jeg skal gøre det før bagningen eller helt til sidst? - de vil være dejlige "at have liggende" i fryseren. Mvh Irma
Holger Rørby Madsen
Hej Irma
De er også gode 🙂
Jeg ville blot stege dem færdige og så fryse dem ned. Så kan du altid blot tage op og varme igennem.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Flemming Lüttge
Ser frem til at fabrikere spidskål pakker.
Har testet spidskålog det er ikke muligt at få de store
blade løsnet uden de er i stykker.
Prøver at varme et helt spidskål op (dampe) for
st få nogle pæne blade
Holger Rørby Madsen
Hej Flemming
Jo, der kan være forskel på spidskålene, men jeg plejer at skære det nederste af stokken fra, og så er bladene lidt nemmere at pille løse.
God fornøjelse - spidskålspakkerne er lækre 🙂
Alt det bedste
Holger