• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Spidskålspakker

Spidskålspakker

billede med spidskålspakker
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
519
SHARES
FacebookMessenger519PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. november 2023 - Udgivet:  14. november 2023

Her får du min opskrift på spidskålspakker, som du både kan servere som tilbehør eller en selvstændig vegetarret. Meget nemme at tilberede.

Spidskålspakker er lækre pakker, hvor fyld med forskellige grøntsager pakkes ind i dampede blade fra spidskålen.

På den måde bruges hele spidskålen til denne ret, og der er tale om en vegetarisk fætter til den de gammeldags hvidkålsrouletter.

Forskellen er dog blandt andet, at disse pakker med spidskål ikke indeholder kød, og derfor kan de sagtens serveres som en vegetarisk ret.

Opskriften er beregnet til fire personer, og bruges pakkerne som tilbehør skal du også servere lidt mere tilbehør i form af en salat eller andet. Eller måske lave to pakker til hver.

Opskrift på spidskålspakker

billede med spidskålspakker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spidskålspakker

4.82 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på spidskålspakker, som du både kan servere som tilbehør eller en selvstændig vegetarret. Meget nemme at tilberede.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 158
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 blade spidskål - de yderste
  • 150 g kartofler - revne
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 g gulerødder - revne
  • 125 g spidskål - snittet
  • 75 g rødløg - hakket
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til spidskålspakker starter du med, at pille de yderste fire blade af en stor spidskål. Gør det forsigtighed, så bladene ikke knækker. Dampes 3 minutter under låg, så spidskålsbladene netop bliver bløde og bøjelige.
  2. Fyld laver du ved at stege de revne kartofler i lidt olie i et minuts tid. Gør det ved en god varme.
  3. Tilsæt så gulerødder sammen med snittet spidskål og løg, og lad det svitse et par minutter under omrøring.
  4. Vend karry i, og brænd hurtigt karryen af. Kom paprika ved sammen med lidt soja, og smag til med salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og giv det 1-2 minutter ved.
  5. Bred et blad dampet spidskål ud, og kom ca. 3 spiseskefulde fyld midt på bladet.
  6. Fold den grove side op over fyldet, derpå begge sider ind over midten og rul derefter pakken frem, så den er helt lukket. Se evt. i min video hvordan du gør. Det er nemt.
  7. Læg dine spidskålspakker på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de sidste.
  8. De lækre pakker med spidskål bages midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 158kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 1124mgKalium: 432mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 6559IUVitamin C: 35mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige spidskålspakker serveres straks.

Pakkerne kan som sagt bruges som tilbehør eller en vegetarisk ret.

I airfryer

Du kan også tilberede dem i en airfryer, hvor de skal have ca. 15 minutter ved 180 grader. Lægges direkte på risten.

Er du glad for spidskål, skal du også prøve mine opskrifter på spidskålssalat og fyldt spidskål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit-Marie Silword

    november 21, 2024 at 11:50 am

    Dejlige retter I har!

    Svar
  2. Henriette

    april 22, 2024 at 9:22 pm

    mums- de smagte godt

    Svar
  3. Trine Willumsen

    april 10, 2024 at 9:23 am

    Kan man bruge noget andet end soya?

    Svar
  4. Irma

    november 19, 2023 at 6:49 am

    Hej. Hvis jeg vil fryse spidskål pakkerne, tror du så jeg skal gøre det før bagningen eller helt til sidst? - de vil være dejlige "at have liggende" i fryseren. Mvh Irma

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 19, 2023 at 7:38 am

      Hej Irma
      De er også gode 🙂
      Jeg ville blot stege dem færdige og så fryse dem ned. Så kan du altid blot tage op og varme igennem.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Flemming Lüttge

    november 16, 2023 at 3:09 pm

    Ser frem til at fabrikere spidskål pakker.
    Har testet spidskålog det er ikke muligt at få de store
    blade løsnet uden de er i stykker.
    Prøver at varme et helt spidskål op (dampe) for
    st få nogle pæne blade

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2023 at 3:18 pm

      Hej Flemming
      Jo, der kan være forskel på spidskålene, men jeg plejer at skære det nederste af stokken fra, og så er bladene lidt nemmere at pille løse.
      God fornøjelse - spidskålspakkerne er lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required