• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød

Holger Rørby Madsen
Spidskålspakker er fyld af blandt andet spidskål, kartofler og gulerødder, der pakkes ind i store blade af spidskål. Gode som tilbehør eller en selvstændig ret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Tilbehør

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på spidskålspakker, som du både kan servere som tilbehør eller en selvstændig vegetarret. Meget nemme at tilberede.
  2. Opskrift på spidskålspakker
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. I airfryer
4.86 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på spidskålspakker, som du både kan servere som tilbehør eller en selvstændig vegetarret. Meget nemme at tilberede.

Spidskålspakker er lækre pakker, hvor fyld med forskellige grøntsager pakkes ind i dampede blade fra spidskålen.

På den måde bruges hele spidskålen til denne ret, og der er tale om en vegetarisk fætter til den de gammeldags hvidkålsrouletter.

Forskellen er dog blandt andet, at disse pakker med spidskål ikke indeholder kød, og derfor kan de sagtens serveres som en vegetarisk ret.

Opskriften er beregnet til fire personer, og bruges pakkerne som tilbehør skal du også servere lidt mere tilbehør i form af en salat eller andet. Eller måske lave to pakker til hver.

Opskrift på spidskålspakker

4.9 fra 7 stemmer
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 blade spidskål - de yderste
  • 150 gram kartofler - revne
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • 150 gram gulerødder - revne
  • 125 gram spidskål - snittet
  • 75 gram rødløg - hakket
  • 1 teske karry
  • 1 teske paprika
  • 2 spiseskefulde soja
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Til spidskålspakker starter du med, at pille de yderste fire blade af en stor spidskål. Gør det forsigtighed, så bladene ikke knækker. Dampes 3 minutter under låg, så spidskålsbladene netop bliver bløde og bøjelige.
  • Fyld laver du ved at stege de revne kartofler i lidt olie i et minuts tid. Gør det ved en god varme.
  • Tilsæt så gulerødder sammen med snittet spidskål og løg, og lad det svitse et par minutter under omrøring.
  • Vend karry i, og brænd hurtigt karryen af. Kom paprika ved sammen med lidt soja, og smag til med salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og giv det 1-2 minutter ved.
  • Bred et blad dampet spidskål ud, og kom ca. 3 spiseskefulde fyld midt på bladet.
  • Fold den grove side op over fyldet, derpå begge sider ind over midten og rul derefter pakken frem, så den er helt lukket. Se evt. i min video hvordan du gør. Det er nemt.
  • Læg dine spidskålspakker på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de sidste.
  • De lækre pakker med spidskål bages midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Spidskålspakker
Mængde pr. portion
Kalorier
158
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
1124
mg
49
%
Kalium
 
432
mg
12
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
6559
IU
131
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

De færdige spidskålspakker serveres straks.

Pakkerne kan som sagt bruges som tilbehør eller en vegetarisk ret.

I airfryer

Du kan også tilberede dem i en airfryer, hvor de skal have ca. 15 minutter ved 180 grader. Lægges direkte på risten.

Er du glad for spidskål, skal du også prøve mine opskrifter på spidskålssalat og fyldt spidskål.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 42
  • 6
  • 1
  • 2
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Irma

    november 19, 2023 at 6:49 am

    Hej. Hvis jeg vil fryse spidskål pakkerne, tror du så jeg skal gøre det før bagningen eller helt til sidst? - de vil være dejlige "at have liggende" i fryseren. Mvh Irma

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 19, 2023 at 7:38 am

      Hej Irma
      De er også gode 🙂
      Jeg ville blot stege dem færdige og så fryse dem ned. Så kan du altid blot tage op og varme igennem.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Flemming Lüttge

    november 16, 2023 at 3:09 pm

    Ser frem til at fabrikere spidskål pakker.
    Har testet spidskålog det er ikke muligt at få de store
    blade løsnet uden de er i stykker.
    Prøver at varme et helt spidskål op (dampe) for
    st få nogle pæne blade

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2023 at 3:18 pm

      Hej Flemming
      Jo, der kan være forskel på spidskålene, men jeg plejer at skære det nederste af stokken fra, og så er bladene lidt nemmere at pille løse.
      God fornøjelse - spidskålspakkerne er lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Coop fjerner forhadte skruelåg på mælkekartoner
Shepherds pie - lækker cottage pie med oksekød »

Populært indhold lige nu

billede med marieboller

Marieboller med mørdej og creme

billederesultat for støbejernspander

Støbejernspander - anvendelse, vask og tips

forloren kylling

Forloren kylling - farsbrød med hakket kylling

kartoffelgratin med oksekød

Opskrift på lækker kartoffelgratin med oksekød

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 7 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!