• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.

Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.

billederesultat for pasta med laks og spinat
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
193
SHARES
FacebookMessenger193PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. april 2021 - Udgivet: 27. april 2021

Min opskrift på frisk pasta med laks og spinat, som du nemt kan lave på 20 min. Laksen steges i ovnen, mens du laver pastaretten færdig.

Pasta med laks og spinat er en sikker vinder hos de fleste, og det er en god måde at spise mere fisk på.

Her har jeg anvendt en hel side laks, som skal krydres og bages cirka 20 minutter i ovnen. Du kan selvfølgelig også anvende almindelige lakseportioner.

Der er også masser af spinat og ærter i opskriften, og så har jeg her lavet pasta med laks og spinat med frisk pasta. En tørret pasta er naturligvis også fin.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på pasta med laks og spinat

billederesultat for pasta med laks og spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.

4.77 fra 17 stemmer
Min opskrift på frisk pasta med laks og spinat, som du nemt kan lave på 20 min. Laksen steges i ovnen mens du laver pastaretten færdig.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Laks
  • 1 side laks - ca. 700 gram
  • olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • friskkværnet peber
Øvrig
  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g ærter
  • 200 g spinat - frisk
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 500 g pasta - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Læg den hele lakseside på en bageplade med bagepapir, og smør den med olivenolie. Krydr med salt, hvidløgspulver, paprika og peber. Stil laksen i ovnen, hvor den skal have 20 minutter. Ikke mere.
  3. Hak rødløg og hvidløgsfed fint, og skær peberfrugten i små tern. Varm en stor pande op og sauter løg, hvidløg og peberfrugt i en god sjat olivenolie i et par minutter ved middel varme.
  4. Ærter tilsættes, og det kan sagtens være frosne ærter.
  5. Kom også spinat ved og lad den gradvist falde sammen. 200 gram spinat ser ud af meget, men det svinder ind til næsten ingenting.
  6. Hæld så madlavningsfløde ved , og smag til med salt og peber. Lad det simre mens du koger pastaen.
  7. Pasta koges i letsaltet vand som anvist på pakken. Frisk pasta har en meget kort kogetid.
  8. Tag nu pastaen over i panden til flødesovs og grøntsager, og der må gerne følge lidt pastavand med. Faktisk skal du måske endda tilsætte lidt ekstra pastavand, så din pasta med laks og spinat får den rette og cremede konsistens.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server frisk pasta med laks og spinat hver for sig, eller bland det sammen.

Du kan stille panden med pasta og grøntsager på bordet, og stille den hele side laks ved siden af.

Eller dele laksen i mindre stykker, som vendes forsigtigt sammen med pastaen.

Jeg foretrækker dog den første model, men det er op til dig.

Se også mine opskrifter på:

Laks en papilotte

4.9 fra 11 stemmer
En opskrift på laks en papilotte, og bag det fine navn gemmer sig laks, der pakkes ind i bagepapir sammen med grøntsager og bages i ovnen.
Gå til opskrift
billederesultat for laks en papilotte

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laerke

    april 28, 2022 at 12:08 pm

    Dette er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg altid laver med meget kærlighed. Kombinationerne er bare perfekte sammen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 28, 2022 at 2:50 pm

      Tusind tak, Lærke - hvor er det dejligt at høre. Jeg er også ret vild med den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lena

    april 20, 2022 at 7:03 pm

    Det var dog en herlig ret.
    Og det selvom jeg brugte frossen spinat og jævnede sovsen med en jævning af mælk og mel.
    Helt klart en ret vi vil lave igen.
    Vi brugte kun 300 gr pasta, og det var rigeligt.
    Go’ opskrift
    Hilsen Lena

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required