En opskrift på laks en papilotte, og bag det fine navn gemmer sig laks, der pakkes ind i bagepapir sammen med grøntsager og bages i ovnen.
Laks en papilotte er absolut en af mine yndlingsopskrifter på laks i ovn.
Her tilberedes den lækre laks i pakker sammen med diverse grøntsager, og det er en meget nem ret at lave til aftensmad.
Men du kan sagtens også lave laksepakkerne som gæstemad, for de smager forrygende godt.
Opskrift på laks en papilotte
Laks en papilotte - sådan laver du laks i bagepapir i ovn
Ingredienser
- 4 stykker laks - på ca. 200 gram/stykket
- 4 gulerødder - i tynde stave
- 2 porrer - i tynde skiver
- 3 stængler bladselleri - i tynde, skrå skiver
- olivenolie
- 1 citron - økologisk, ikke overfladebehandlet
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
- 4 stykker bagepapir
Sådan gør du
- Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
- Laksestykkerne tjekkes for ben, som nemt fjernes med en pincet. Læg derefter hvert stykke laks på hvert sit stykke bagepapir. Sådan laver man laks en papilotte.
- Gulerødder, porrer og bladselleri gøres klar. Anvend en passende mængde, som fordeles på hver side af de fire stykker laks.
- Dryp en god sjat olivenolie over laks og grøntsager - svarede til cirka 3-4 spiseskefulde olie til hver pakke..
- Krydr med finthakket timian, salt og friskkværnet peber.
- Skær fire skiver af citronen og læg en skive på hvert stykke laks. Se evt. billedet længere oppe. Enderne af citronen presses over laks og grøntsager.
- Fold pakkerne sammen, så de lukker tæt og læg dem på en bageplade.
- Laks en papilotte skal have ca. 15 minutter i ovnen, så laksen er tilpas tilberedt, og grøntsager næsten møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Laks en papilotte serveres straks - hvor der anrettes en pakke med laks og grøntsager på hver tallerken.
Lad så hver person selv åbne pakken ved bordet.
Serveres gerne med lidt kogte ris eller kartoffelbåde til.
Se også disse lakseopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: