• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › 10 opskrifter til nytårsaften

10 opskrifter til nytårsaften

opskrifter til nytårsaften
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. oktober 2024 - Udgivet:  29. december 2022

Her får du 10 lækre opskrifter til nytårsaften, og du kan se hvordan du laver en lækker forret, hovedretten og både dessert og kransekage.

De bedste opskrifter til nytårsaften, hvor vi skal have lidt god mad og en festlig aften.

Nytårsaften er faktisk en af de aftener, hvor der spises mange forskellige retter, modsat juleaften, hvor den traditionelt står på and mange steder.

I stedet er nytårsmenuen spredt ud på mange forskellige retter, hvor mange nok laver en oksemørbrad, andre sværger til okseculotte, mens mange andre nyder en hamburgerryg, eller noget helt fjerde.

Det samme med tilbehøret, hvor den kan stå på alt fra pommes anna til grønlangkål og meget andet.

Her er dog 10 lækre opskrifter til nytårsaften med inspiration til, hvad du kan spise, og nederst har jeg lavet en overskuelig liste med opskrifterne på nogle andre retter tl nytårsaften, som måske også har interesse.

Tilbage er der bare at sige god fornøjelse, tak for i år - og RIGTIG GODT NYTÅR!

Bresaola

En lækker og nem forret er bresaola med rucola.

billederesultat for bresaola med rucola

Bresaola med rucola, parmesan og trøffelolie

Parmaskinke og melon

Du kan også lave en lækker omgang parmaskinke og melon som forret til nytårsaften.

billederesultat for nem forret

Nem forret med parmaskinke, melon og rucola

Helstegt oksemørbrad

Noget af det mest populære når vi taler opskrifter til nytårsaften er selvfølgelig oksemørbrad, og den får du opskriften på her.

billede med helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad

Langtidsstegt kalveculotte

En anden populær udskæring til nytårsmaden er kalveculotte, og her kan du se hvordan du laver en langtidsstegt culottesteg.

billederesultat for langtidsstegt kalveculotte

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Pommes Anna

Når vi taler tilbehør til nytårsmenuen, så er Pommes Anna helt klart en af favoritterne. Og her kan du se, hvordan du laver de lækre kartofler med smør og timian.

billede med pommes anna

Pommes Anna

Sauce bearnaise

Sovsen til en oksemørbrad kan være en hjemmelavet sauce bearnaise, og her kan du se hvordan du laver den, uden at sovsen skiller.

billede med sauce bearnaise

Sauce bearnaise

Kogning af grønne asparges

Det grønne tilbehør kan være mange forskellige ting, men en af de populære er helt sikkert de grønne asparges, og dem koger du som, det fremgår i denne opskrift.

Grønne asparges er noget af det allermest lækre man kan lægge på sin tallerken, og her kan du se den perfekte kogetid på de skønne asparges. Foto: Madensverden.dk.

Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)

Kransekage til nytår

Til dessert er der flere gode bud, og det kan blandt andet være disse lækre og nemme kransekager med nougat og cocktailbær.

Eller en klassisk kransekage, som du finder her.

billede med kransekage

Kransekage

Chokolademousse

En anden mulighed er denne lækre chokolademousse.

billede med chokolademousse

Chokolademousse

Gateau Marcel

En tredje mulighed er en lækker Gateau Marcel, der er en hjemmelavet chokoladekage uden hvedemel. Kagen er nem at lave, og så passer den perfekt til en kugle is eller sorbet.

billede med gateau marcel

Gateau Marcel

Andre opskrifter til nytårsaften

Velkomstdrinks

Nytårstorsk

Roastbeef

Sennepssovs

Rødvinssauce

Sauce bordelaise

Pebersovs

Kogning af hamburgerryg

Grønlangkål

Panna cotta

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her