Her får du min nemme opskrift på kransekage medaljoner med nougat og cocktailbær. Festlig og hjemmelavet kransekage, når den er allerbedst.
Kransekage medaljoner er en nem og god måde at lave kransekage på.
Selvfølgelig er de gode til nytårsaften, men bestemt også til andre festlige lejligheder i resten af året.
Du kan fylde dem nougat eller cocktailbær, som du selv synes. Jeg synes det er flot at lave lidt af hver.
Her har jeg anvendt cirka 75 gram blød nougat og 8 cocktailbær.
Opskriften giver 15 kransekagemedaljoner, men skal du bruge flere, ganger du bare mængden op.
Opskrift på kransekage medaljoner
300 gram bagemarcipan
100 gram flormelis
1,5 pasteuriseret æggehvide (et bæger)
Blød nougat
Cocktailbær
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Marcipanen smuldres i en skål.
- Kom flormelis og æggehvider ved.
- Ælt det godt sammen med hænderne, og kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl (10 millimeter).
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt nu 15 kransekage medaljoner ud på bagepladen.
- Lav en lille fordybning i hver med enden af en grydeske.
- Bag dine kransekage medaljoner i cirka 10 minutter, så de bliver let gyldne. Måske skal de have et minut mere.
- Lad dem køle af.
- Smelt lidt blød nougat i mikroovnen eller en lille gryde, og kom den en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper et hul i hjørnet.
- Fyld nogle af kransekage medaljonerne med nougat, andre med cocktailbær.
De færdige kransekage medaljoner stilles på køl eller fryses ned indtil de skal bruges.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kransekage medaljoner
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: