Her er en god opskrift på rustikke og lækre madbrød med kærnemælk og havregryn. Det er virkelig gode kuvertbrød.
Til 16 madbrød med kærnemælk skal du bruge:
1,5 deciliter lunkent vand
1,5 deciliter kærnemælk
15 gram gær
300 gram Manitoba hvedemel (almindeligt hvedemel kan også bruges)
60 gram økologiske havregryn
1 teskefuld salt
1 teskefuld rørsukker
Sådan bager du madbrød med kærnemælk og havregryn:
Kom lunkent vand op i en skål til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
Tilsæt så kærnemælken, og ælt derefter gradvist melet ind i dejen.
Kom også salt og rørsukker i, inden du til sidst ælter havregryn i. Ælt dejen smidig, og det tager altså op mod 10 minutter.
Læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
Slå derefter dejen ud på bordet, og tilsæt lidt mere mel.
Del dejen i 16 lige store stykker, som du rustikt sætter på en plade med bagepapir.
Læg igen et viskestykke over, og lad efterhæve i en time.
Spray madbrød med vand fra en forstøver, eller pensl brødene med vandet.
Sprøjt også vand ind i ovnen - eller sæt en skål med vand nederst i ovnen, da det giver en sprødere skorpe.
Bag madbrød med kærnemælk i cirka 15 minutter, og tag dem ud når de er flotte og mørkegyldne.
Lad brødene køle ned på en bagerist, og servér dem til din gode mad. Eventuelt smurt med smør.
Lækre madbrød med kærnemælk og havregryn. Brødene hæver i to timer, og bages cirka 15 minutter ved 220 grader varmluft. Kærnemælksbrødene er gode kuvertbrød. Foto: Guffeliguf.dk.- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lissi jørgensen
Altid gode og lækrere opskrifter.
God instruktion - k’et st følge