Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Macarons med chokolade - sprøde og franske

Macarons med chokolade - sprøde og franske

Macarons med chokolade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Macarons med chokolade er en knasende lækkerbid. Fransk og delikat med sprøde bunde og en cremet chokoladeganache. Her er to udgaver.

Macarons med chokolade er intet mindre end magnifique, som franskmændene ville sige.

Bund og top, som er baseret på mandelmel, danner en sprød kontrast til den herligste ganache.

Macarons er en fransk specialitet, som vi har fået smag for her i Norden. Faktisk gik vi på et tidspunkt lidt amok i macarons i alle mulige og umulige farver.

Opskriften på disse macarons er udviklet af det franske turistråd i Norden, Atout France, som en service i en coronatid.

Mange kan ikke rejse frit som før, derfor kan vi i stedet gå i køkkenet og besøge alverdens lande. Og som vi alle ved er det franske køkken ikke det værste sted at starte.

Lad det være sagt med det samme: Det tager tid at lave macarons. Hvis de skal være fuldstændig perfekte, skal de ligge på køl i hele tre dage, før du kan sætte tænderne i dem.

Men det er værd at vente på. Og du kan jo tyvstarte, hvis du ikke kan holde ventetiden ud.

Opskrift på macarons med chokolade

Macarons med chokolade - franske og fine

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Hviletid i køleskab: 3 dage d
Macarons med chokolade er en knasende lækkerbid. Fransk og delikat med sprøde bunde og en cremet chokoladeganache.
Antal: 30 stk
Ret: Kager, Søde sager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 135 g mandelmel
  • 230 g flormelis
  • 20 g kakaopulver
  • 3 store æggehvider
  • 250 g mørk chokolade (min. 66%)
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g honning
  • 90 g smør

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150º ved varmluft.
  2. Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver sammen i en skål.
  3. Pisk æggehviderne, til de er stive. Vend de tørre ingredienser i, til blandingen er ensartet. Kom herefter macaronmassen i en sprøjtepose med en rund tylle i (11 mm).
  4. Gør bageplader klar med bagepapir. Sprøjt forsigtigt dejen ud i små runde dutter på størrelse med en gammel 5-krone. Sæt dem ikke for tæt på hinanden - de breder sig under bagningen.
  5. Lad nu dine macarons stå og lufttørre i 30 minutter. Herefter er den tørre overflade størknet en smule. Når kagerne sættes ind i den varme ovn sprækker de, fordi æggehviderne udvider sig. Det færdige resultat bliver en macaron med en smuk sprukken kant forneden.
  6. Lad låg og bunde bages midt i ovnen i ca. 12 minutter. Køl dem herefter af på en rist med bagepapir og pak dem i en tætsluttet emballage efter afkøling.
Chokoladeganache
  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Bring piskefløden i kog sammen med honningen.
  3. Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen og rør i midten med en gummidejskraber, til der opstår en smuk og blank blanding piskefløde og honning. Rør gradvist mere fløde i, indtil chokoladen er smeltet og ganachen er ensartet.
  4. Tilsæt smør, når ganachen er mellem 35 og 40 grader varm - det vi kalder lillefingervarm. Brug en stavblender til at forfine ganachens konsistens. Hæld ganachen i en skål eller fyld den i en engangssprøjtepose (uden hul naturligvis).
  5. Opbevar den færdige ganache ved maksimum 20 grader, og lad den hærde natten over. Kom den endelig ikke i køleskab.
Dag 2
  1. Kom din ganache i en sprøjtepose og fordel ganachen på halvdelen af dine macaronbunde. Der skal ca. 1 spsk. ganache pr. macaron. Fortsæt sådan.
  2. Pak de færdige macarons i en tætsluttende beholder og opbevar dem i køleskabet i tre dage før servering. I den "søde" ventetid smelter din ganache sammen med macaronbundene, så bund og ganache går i et.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift med citron og hvid chokolade

I stedet for en mørk chokoladeganache, kan du lave en hvid med citron. Her skal du bruge følgende:

400 g hvid chokolade, 1,75 dl piskefløde, citronskal, 30 gram honning og 30 gram smør.

Fremgangsmåden er den samme som, når du arbejder med den mørke chokoladeganache.

Se også Madens Verdens spændende opskrift på macarons med henholdsvis kul og matcha:

Macarons med matcha og kul
Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.
Se opskriften her
Macarons med matcha
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required