Macarons med chokolade er en knasende lækkerbid. Fransk og delikat med sprøde bunde og en cremet chokoladeganache. Her er to udgaver.
Macarons med chokolade er intet mindre end magnifique, som franskmændene ville sige.
Bund og top, som er baseret på mandelmel, danner en sprød kontrast til den herligste ganache.
Macarons er en fransk specialitet, som vi har fået smag for her i Norden. Faktisk gik vi på et tidspunkt lidt amok i macarons i alle mulige og umulige farver.
Opskriften på disse macarons er udviklet af det franske turistråd i Norden, Atout France, som en service i en coronatid.
Mange kan ikke rejse frit som før, derfor kan vi i stedet gå i køkkenet og besøge alverdens lande. Og som vi alle ved er det franske køkken ikke det værste sted at starte.
Lad det være sagt med det samme: Det tager tid at lave macarons. Hvis de skal være fuldstændig perfekte, skal de ligge på køl i hele tre dage, før du kan sætte tænderne i dem.
Men det er værd at vente på. Og du kan jo tyvstarte, hvis du ikke kan holde ventetiden ud.
Opskrift på macarons med chokolade
Macarons med chokolade - franske og fine
Ingredienser
- 135 g mandelmel
- 230 g flormelis
- 20 g kakaopulver
- 3 store æggehvider
- 250 g mørk chokolade - min. 66%
- 3 dl piskefløde
- 50 g honning
- 90 g smør
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150º ved varmluft.
- Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver sammen i en skål.
- Pisk æggehviderne, til de er stive. Vend de tørre ingredienser i, til blandingen er ensartet. Kom herefter macaronmassen i en sprøjtepose med en rund tylle i (11 mm).
- Gør bageplader klar med bagepapir. Sprøjt forsigtigt dejen ud i små runde dutter på størrelse med en gammel 5-krone. Sæt dem ikke for tæt på hinanden – de breder sig under bagningen.
- Lad nu dine macarons stå og lufttørre i 30 minutter. Herefter er den tørre overflade størknet en smule. Når kagerne sættes ind i den varme ovn sprækker de, fordi æggehviderne udvider sig. Det færdige resultat bliver en macaron med en smuk sprukken kant forneden.
- Lad låg og bunde bages midt i ovnen i ca. 12 minutter. Køl dem herefter af på en rist med bagepapir og pak dem i en tætsluttet emballage efter afkøling.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Bring piskefløden i kog sammen med honningen.
- Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen og rør i midten med en gummidejskraber, til der opstår en smuk og blank blanding piskefløde og honning. Rør gradvist mere fløde i, indtil chokoladen er smeltet og ganachen er ensartet.
- Tilsæt smør, når ganachen er mellem 35 og 40 grader varm - det vi kalder lillefingervarm. Brug en stavblender til at forfine ganachens konsistens. Hæld ganachen i en skål eller fyld den i en engangssprøjtepose (uden hul naturligvis).
- Opbevar den færdige ganache ved maksimum 20 grader, og lad den hærde natten over. Kom den endelig ikke i køleskab.
Dag 2
- Kom din ganache i en sprøjtepose og fordel ganachen på halvdelen af dine macaronbunde. Der skal ca. 1 spsk. ganache pr. macaron. Fortsæt sådan.
- Pak de færdige macarons i en tætsluttende beholder og opbevar dem i køleskabet i tre dage før servering. I den ”søde” ventetid smelter din ganache sammen med macaronbundene, så bund og ganache går i et.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift med citron og hvid chokolade
I stedet for en mørk chokoladeganache, kan du lave en hvid med citron. Her skal du bruge følgende:
400 g hvid chokolade, 1,75 dl piskefløde, citronskal, 30 gram honning og 30 gram smør.
Fremgangsmåden er den samme som, når du arbejder med den mørke chokoladeganache.
Se også Madens Verdens spændende opskrift på macarons med henholdsvis kul og matcha:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: