• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kylling med risotto og tomater opskrift

Holger Rørby Madsen
Kylling med risotto og tomater er super lækker mad med inspiration fra Italien. Retten er rimelig fedtfattig, men stadig meget fyldig. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Kylling

En super lækker opskrift på kylling med risotto og tomater. Klassisk italiensk mad med masser af smag og en god fylde.

Kylling med risotto er en hurtig ret, der samtidig smager fatastisk godt.

Risottoen koges næsten mør i kyllingefond eller hønsebouillon sammen med flåede tomater, inden den stegte kylling tilsættes.

Opskriften er til fire personer.

Til kylling med risotto med kylling skal du bruge:

3 spiseskefulde olivenolie
1 rødløg
1 fed hvidløg
350 gram risotto ris (cirka 4 deciliter ris)
1 deciliter tør hvidvin
1 dåse flåede tomater
1,2 deciliter kyllingefond (eller hønsebouillon - 1,2 liter vand og tre terninger)
1 stor dusk persille
450 gram kyllingebryst (2-3 kyllingefileter uden skind)
Tørret rosmarin
4-6 blommetomater
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kylling med risotto og tomater:

  1. Kyllingefond eller hønsebouillon koges op i en kasserolle og gøres klart. Det skal være varmt for ikke at nedsætte temperaturen under tilberedningen af risottoen. Lad det stå ved lavt blus på komfuret mens du gradvist bruger af det.
  2. Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint, og svitses let i olivenolien i en anden gryde i et par minutter uden at tage farve.
  3. Hæld hvidvin ved og lad det næsten koge væk.
  4. Kom så risotto ris i gryden, og lad det svitse et minuts tid under omrøring.
  5. De flåede tomater fiskes ud på et skærebræt og skæres i grove stykker, som kommes i gryden.
  6. Nu koges risottoen i cirka 20 minutter, hvor du løbende tilsætter lidt af den varme fond eller bouillon. Fortsæt indtil risottoen næsten er mør. Kog ved lav varme i cirka 20 minutter, men måske tager den et par minutter mere.
  7. Imens steger du kyllingefileterne på en varm pande med lidt olivenolie. Brun kødet på begge sider, og skru lidt ned for varmen. Krydr med salt, friskkværnet peber og tørret rosmarin, og steg kyllingefileterne cirka fem minutter på hver side.
  8. Skær dem derefter i mundrette tern.
  9. Hak persillen groft og vend den i den færdige risotto med kylling. Blommetomaterne deles i kvarte og vendes ligeledes i, inden risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.
Hvad synes du om denne opskrift?
Sending
Stem her
4.75 (4 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 54
  • 26
  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Sommersalat med spidskål og appelsin
Grillede hakkebøffer med bacon og timian »

Populært indhold lige nu

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

billede med brændende kærlighed

Brændende kærlighed med kartoffelmos

Mest mættende grøntsager på et marked - sæson i juni

Mest mættende grøntsager - her er de ti du skal vælge

billede til bacon i ovn

Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!