En super lækker opskrift på kylling med risotto og tomater. Klassisk italiensk mad med masser af smag og en god fylde.
Kylling med risotto er en hurtig ret, der samtidig smager fatastisk godt.
Risottoen koges næsten mør i kyllingefond eller hønsebouillon sammen med flåede tomater, inden den stegte kylling tilsættes.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling med risotto med kylling skal du bruge:
3 spiseskefulde olivenolie
1 rødløg
1 fed hvidløg
350 gram risotto ris (cirka 4 deciliter ris)
1 deciliter tør hvidvin
1 dåse flåede tomater
1,2 deciliter kyllingefond (eller hønsebouillon - 1,2 liter vand og tre terninger)
1 stor dusk persille
450 gram kyllingebryst (2-3 kyllingefileter uden skind)
Tørret rosmarin
4-6 blommetomater
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kylling med risotto og tomater:
- Kyllingefond eller hønsebouillon koges op i en kasserolle og gøres klart. Det skal være varmt for ikke at nedsætte temperaturen under tilberedningen af risottoen. Lad det stå ved lavt blus på komfuret mens du gradvist bruger af det.
- Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint, og svitses let i olivenolien i en anden gryde i et par minutter uden at tage farve.
- Hæld hvidvin ved og lad det næsten koge væk.
- Kom så risotto ris i gryden, og lad det svitse et minuts tid under omrøring.
- De flåede tomater fiskes ud på et skærebræt og skæres i grove stykker, som kommes i gryden.
- Nu koges risottoen i cirka 20 minutter, hvor du løbende tilsætter lidt af den varme fond eller bouillon. Fortsæt indtil risottoen næsten er mør. Kog ved lav varme i cirka 20 minutter, men måske tager den et par minutter mere.
- Imens steger du kyllingefileterne på en varm pande med lidt olivenolie. Brun kødet på begge sider, og skru lidt ned for varmen. Krydr med salt, friskkværnet peber og tørret rosmarin, og steg kyllingefileterne cirka fem minutter på hver side.
- Skær dem derefter i mundrette tern.
- Hak persillen groft og vend den i den færdige risotto med kylling. Blommetomaterne deles i kvarte og vendes ligeledes i, inden risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments