Kartoffelbrød er både sprødt og lækkert . Og det er er en god måde at få brugt rester af kogte kartofler på. Brødet mætter godt.
Kartoffelbrød har en rigtig god krumme, som minder lidt om franskbrød, men samtidig er det sundere og mætter mere på grund af kartoflerne.
Faktisk vil jeg mene, at man slet ikke kan smage kartoflerne, men derimod tilføjer de bare mere næring og en bedre mæthedsfølelse.
Så du kan sagtens spise dette brød med syltetøj, Nutella eller andet sødt pålæg.
Du kan både bruge kogte kartofler fra gårdagens aftensmad eller koge en ny portion til opskriften. Begge dele fungerer.
Opskrift på sprødt kartoffelbrød
Kartoffelbrød
Ingredienser
- 125 gram kartofler - kogte
- 2 dl vand
- 2 tsk tørgær
- 125 gram fuldkornsmel
- 1 tsk salt
- 200 gram hvedemel
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Start med at hælde kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem nu koge, indtil de er helt møre. Dette tager cirka 20 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne. Nye kartofler skal have kortere kogetid.
- Pil skrællen af de kogte kartofler, put dem i en skål og mos dem sammen . Tilføj halvdelen af vandet. Har du allerede kogte kartofler i køleskabet, moser du dem med en dl. kogende vand.
- Denne anden halvdel af vandet, en dl, blandes med tørgær.
- Rør derefter kartoffelmosen og gærvandet sammen, og tilføj fuldkornsmel og salt. Rør det godt sammen.
- I mens du rører i dejen, tilføjer du hvedemelet, indtil dejen er smidig og stærk. Ælt den godt sammen.
- Tag nu en bageplade og placer dejen derpå, form dejen rund og pæn og tryk den en smule flad, cirka fem centimeter i tykkelse. Hæld halvdelen af olivenolien henover dejen og pensl den jævnt ud.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time og 30 minutter.
- Hæld derefter den anden halvdel af olie ud over dejen. Bag nu brødet i cirka 30 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader.
- Lad brødet køle lidt ned, og så er dit kartoffelbrød klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan spise kartoffelbrød til morgenmad med ost og marmelade, men du kan også forvandle det til et madbrød.
Bare drys rosmarin og flagesalt på toppen, så fungerer det rigtig godt til tapas eller som tilbehør til maden.
Se også andre opskrifter på brød:
Del dine ideer og tanker med os andre her: