Kartoffelbåde med honning og sennep er enkelt og alligevel superlækkert. Serveres som tilbehør til alt fra fisk og kød til vegetarretter.
Kartoffelbåde med honning og sennep samt et drys hakket mynte er tilbehør, som alle kan finde ud af at lave.
Det smager dejligt med den velkendte blanding af honning og sennep, som vi også kender fra dressinger.
De hakkede mynteblade drysses over retten, når kartoflerne er færdigbagt. Enkelt og velsmagende.
Opskrift på kartoffelbåde med honning
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små i både
- 2 -3 spsk honning
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 tsk flagesalt
- 1 sjat olivenolie
- 20 mynteblade - hakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på på 200 grader varmluft.
- Kom kartoffelbådene op i et ildfast fad, hæld honning, dijon sennep og olie over.
- Vend det godt rundt på kartoflerne.
- Sæt dem ind i den forvarmet ovn i 45-50 minutter, vend lidt i dem undervejs.
- Inden servering drysses den hakkede mynte over.
Tips
Kartofler er altid godt som tilbehør til en grydestegt kylling, lammekølle og oksestege.
Men naturligvis også til vegetardeller som blomkålsfrikadeller eller vegetarfrikadeller med couscous.
Hvis du ikke bryder dig om myntesmagen, kan du hakke persille eller frisk basilikum i stedet.
Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.

Comments
No Comments