• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelbåde

Kartoffelbåde

kartoffelbåde
4.8 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2024 - Udgivet: 14. januar 2022

Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.

På de fleste cafeer i Danmark kan man nyde disse gode kartoffelbåde med timian, der steges møre og lækre i ovnen.

Men det er nemt selv at lave de ovnbagte kartofler, og de passer jo perfekt som tilbehør til en god bøf eller andre retter.

Opskriften er til fire personer, og de laves med flagesalt eller groft salt.

Se også mine populære opskrifter på pommes frites i ovn, Pommes Anna og flødekartofler i ovn.

Opskrift på nemme kartoffelbåde

kartoffelbåde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelbåde - opskrift på ovnbagte kartofler

4.82 fra 22 stemmer
Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 240
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store bagekartofler - skåret i både
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld timian - eller tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartofler vaskes grundigt, men de skal ikke skrælles. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  2. Del kartoflerne i mindre både, gerne 8-10 kartoffelbåde af hver kartofler.
  3. Læg kartoffelbådene i en stor skål, hvor de blandes med olivenolie, timian (hakket) og flagesalt (eller groft salt). Du kan også bruge tørret timian.
  4. Vend kartoflerne godt rundt, så du får fordelt smagsstofferne godt på alle kartoffelbådene.
  5. Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel dine kartoffelbåde i fadet. Du kan også lægge dem ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Drys lidt ekstra timian over - og muligvis også en smule mere salt.
  7. Bag nu de lækre kartoffelbåde i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 40-45 minutter. Den nøjagtige tilberedningstid på ovnstegte kartofler afhænger af både størrelsen på kartoflerne og hvor hårdt din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 240kcalKulhydrater: 26gProtein: 3gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gNatrium: 591mgKalium: 633mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 15IUVitamin C: 30mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan med fordel vende dine kartoffelbåde med timian undervejs, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. Dog ikke nødvendigt.

De ovnstegte kartofler er perfekt som tilbehør til rigtig mange retter.

Kartoffelbåde med eddike

Du kan også forkoge dine ovnbagte kartofler med lidt eddike.

Her deles kartoflerne i både, og derefter følges denne fremgangsmåde:

  1. Kog en gryde op med vand og eddike, og kom også en teskefuld salt i. Når vandet koger kommes kartoffelbådene i, og nu skal de koge i 7-8 minutter.
  2. Hæld vandet fra og afdryp kartoflerne grundigt. Lad dem køle lidt af.
  3. Kom dem derefter i en skål, og hæld lidt olivenolie over. Krydr også med lidt salt og timian, og vend det forsigtigt rundt.

Fordeles på bageplade med bagepapir, og bages ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Edel

    november 15, 2022 at 8:03 pm

    Til kartoffelbåde kogt med eddike. Hvad gør eddike i den sammenhæng og hvor meget eddike kommer du i pr. liter vand ? Og til sidst, smager man ikke eddike i de færdige kartofler .
    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  2. Poul Andreasen

    april 05, 2019 at 12:16 pm

    Fik et ekstra tip via nettet: Kog først kartoffelbådene i vand, tilsat en teskefuld bagepulver. Det gør vandet basisk og nedbryder overfladen, så den afsluttende sprødhed øges. Skal tages af vandet, når overfladen er mør.
    Først herefter vendes kartoffelbådene i en skål med olie, timian osv. som anført i opskriften. Tiden i ovnen kan reduceres tilsvarende.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required