Her er opskriften på hjemmelavet jordbæris a la Ben & Jerry's. En super nem og skøn is med friske jordbær, og den smager himmelsk godt.
Skal du lave en lækker og hjemmelavet is, ja skal det være denne jordbæris a la Ben & Jerry's.
En virkelig lækker is med friske jordbær, og isen er ikke svær at lave.
Bedst bliver isen på en ismaskine, men du kan sagtens også lave den uden ismaskine. Se hvordan længere nede i opskriften.
Opskrift på jordbæris a la Ben & Jerry's
Jordbæris a la Ben & Jerry's med eller uden ismaskine
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 500 g jordbær friske bær, skyllet nippet og skåret i meget små stykker
- 1 citron saft af ¾ citron
- 2 dl rørsukker
- 2 spsk. mynte frisk, finthakket (eller efter smag)
- 2 pasteuriserede æg
- 3½ dl piskefløde
- 3½ dl skummetmælk men let- eller sødmælk vil måske være bedre
- 1 vaniljestang kornene fra stangen
Sådan gør du
- Bland de rengjorte jordbærstykker, ½ dl rørsukker, mynte og citronsaft i en skål og stil i køleskabet i 1 time.
- Pisk æg og vaniljekorn med en el-mikser til de blive luftige og fyldige.
- Tilsæt de sidste 1½ dl rørsukker lidt efter lidt, mens der piskes med el-mikseren, til det bliver en tyk, luftig masse - pisk godt.
- Pisk mælk i på laveste hastighed.
- Tilsæt de marinerede jordbær med den saft der er ved den og vend det godt sammen.
- Tilsæt fløden og rør indtil det er netop blandet sammen.
- Hæld det hele i en ismaskine, og følg anvisningerne på din maskine.
Tips
Jordbæris a la Ben & Jerry's serveres med det samme, eller kom isen i en beholder og frys den til senere brug.
Uden ismaskine
Har du ikke en ismaskine, kommes den færdige iscreme i en beholder og stilles i fryseren.
Under indfrysningen røres isen igennem ca. hver halve time for at undgå dannelse af iskrystaller.
Se også disse opskrifter på hjemmelavet is:
Daim is - opskrift på cremet og lækker is med Daim
Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)
Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her