Her kan du nemt se en oversigt med alle opskrifter med hakket oksekød. Få de bedste opskrifter på hakkebøffer, kødsovse og meget mere.
Leder du efter de bedste opskrifter med hakket oksekød, ja så er du landet det rigtige sted.
Her er en nemlig en nem og overskuelig index med opskrifter, der alle indeholder oksekød, og som samtidig er nemme at lave.
Du finder opskrifter på alt fra hakkebøffer i ovn til lasagne og den meget populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Fedtprocent i hakket oksekød
Som du sikker har lagt mærke til, så svinger fedtprocenten i hakkekødet en hel del.
Du kan købe pakker med kød med en fedtprocent helt ned på 3, og så ellers på op til over 20. Og jo højere fedtprocenten er, jo mere svinder kødet under stegningen. Og det skal man lige være opmærksom på.
Kød med lav fedtprocent, som du blandt andet kan bruge til kødboller, kan blive tør i konsistensen, og det kan være nødvendigt at tilsætte noget fedtstof.
Omvendt vil jeg heller ikke anbefale, at man køber hakket kød med en fedtprocent på over 20, for det er simpelthen for fedtholdigt.
Personligt foretrækker jeg hakkekødet med 8-10 procent fedt, og det bruger jeg til alt fra hakkebøffer til lasagne.
Tilberedning af retter med hakket oksekød
Af hensyn til risikoen for bakterier, skal du gennemstege retter med hakket oksekød.
Det sikreste er, at måle kernetemperaturen i den færdige ret, og den skal være på mindst 75 grader, oplyser Fødevarestyrelsen.
Bakterierne i maden dør nemlig, når de varmes op til den temperatur, men det kan umiddelbart være umuligt, at vurdere hvornår kødet og retten er gennemstegt.
Det gælder blandt andet i hakkebøffer, men også i farsbrød med videre.
En hakkebøf på 100 gram skal således helst steges i minimum 10 minutter for at nå en kernetemperatur på 75 grader, så alle sygdomsbakterier er slået ihjel.
I nogle retter kan det være svært at anvende et stegetermometer, men gør det endelig når det kan lade sig gøre.
Holdbarhed
Hakket oksekød skal selvfølgelig altid opbevares i køleskabet, og er det friskhakket kød, skal det anvendes samme dag.
Du kan selvfølgelig også fryse kødet ned.
Fødevarestyrelsen oplyser desuden, at hakket oksekød med en længere holdbarhed faktisk bliver mere og mere almindeligt i supermarkedernes kølediske.
Men forudsætningen for den lange holdbarhed er, at produktet opbevares ved højst to grader, og det er altså noget under de fem grader, som vi normalt har hjemme i køleskabet.
Og derfor kan du ikke stole på, at kødet kan holde sig så lang tid som angivet.
Opskrifter med hakket oksekød
Der er også lækre opskrifter med hakket oksekød og hvidkål, i fad og sunde opskrifter. Så lad dig endelig inspirere og prøv de lækre retter i denne oversigt.
Hakkekødet er i øvrigt noget af det allermest solgte kød i Danmark, og indgår i de allermest populære retter.
Lasagne
Fyldt spidskål med oksekød
Chili con carne
Hakkebøf
Millionbøf
Pasta med kødsovs
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Hjemmelavet burger
Mexicanske pandekager - nem opskrift
Spidskålsgryde
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: