Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Hakket oksekød

Hakket oksekød (nemme retter og opskrifter med oksefars)

Billede med hakket oksekød.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fedtprocent
  • Tilberedning
  • Holdbarhed
  • Opskrifter med hakket oksekød
  • FAQ
  • Kommentarer

Leder du efter de bedste opskrifter med hakket oksekød, ja så er du landet det rigtige sted.

Her er en nemlig en nem og overskuelig index med opskrifter, der alle indeholder oksefars, og som samtidig er nemme at lave.

Du finder opskrifter på alt fra hakkebøffer i ovn til lasagne og den meget populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn. Prøv også det lækre Samsøfad.

Fedtprocent

Som du sikker har lagt mærke til, så svinger fedtprocenten i hakkekødet en hel del.

Du kan købe pakker med kød med en fedtprocent helt ned på 3, og så ellers på op til over 20. Og jo højere fedtprocenten er, jo mere svinder kødet under stegningen. Og det skal man lige være opmærksom på.

Kød med lav fedtprocent, som du blandt andet kan bruge til kødboller, kan blive tør i konsistensen, og det kan være nødvendigt at tilsætte noget fedtstof.

Omvendt vil jeg heller ikke anbefale, at man køber hakket kød med en fedtprocent på over 20, for det er simpelthen for fedtholdigt. Personligt foretrækker jeg hakkekødet med 8-10 procent fedt, og det bruger jeg til alt fra hakkebøffer til lasagne.

Tilberedning

Af hensyn til risikoen for bakterier, skal du gennemstege retter med hakket oksekød. Det sikreste er, at måle kernetemperaturen i den færdige ret, og den skal være på mindst 75 grader, oplyser Fødevarestyrelsen.

Bakterierne i maden dør nemlig, når de varmes op til den temperatur, men det kan umiddelbart være umuligt, at vurdere hvornår kødet og retten er gennemstegt. Det gælder blandt andet i hakkebøffer, men også i farsbrød med videre.

En hakkebøf på 100 gram skal således helst steges i minimum 10 minutter for at nå en kernetemperatur på 75 grader, så alle sygdomsbakterier er slået ihjel.

I nogle retter kan det være svært at anvende et stegetermometer, men gør det endelig når det kan lade sig gøre.

Holdbarhed

Hakket oksekød skal selvfølgelig altid opbevares i køleskabet, og er det friskhakket kød, skal det anvendes samme dag. Du kan selvfølgelig også fryse kødet ned.

Fødevarestyrelsen oplyser desuden, at hakket oksekød med en længere holdbarhed faktisk bliver mere og mere almindeligt i supermarkedernes kølediske.

Men forudsætningen for den lange holdbarhed er, at produktet opbevares ved højst to grader, og det er altså noget under de fem grader, som vi normalt har hjemme i køleskabet. Og derfor kan du ikke stole på, at kødet kan holde sig så lang tid som angivet.

Tip: Brun altid kødet godt af, fordi det giver mere smag og en bedre konsistens.

Opskrifter med hakket oksekød

Der er også lækre opskrifter med hakket oksekød og hvidkål, i fad og sunde opskrifter. Så lad dig endelig inspirere og prøv de lækre retter i denne oversigt.

Hakkekødet er i øvrigt noget af det allermest solgte kød i Danmark, og indgår i de allermest populære retter.

Lasagne
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Se opskriften her
billede med lasagne
Fyldt spidskål med oksekød
Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Se opskriften her
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Chili con carne
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
Billede af chili con carne.
Hakkebøf
Nem og lækker opskrift på hakkebøf med bløde løg. Klassisk dansk ret med hakkebøffer, løg og god sovs, som hele familien vil elske at spise.
Se opskriften her
Billede af hakkebøf.
Gammeldags millionbøf
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Se opskriften her
billede med millionbøf med kartoffelmos
Pasta med kødsovs
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med pasta med kødsovs
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med hakket oksekød med spidskål
Hjemmelavet burger
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Se opskriften her
billede med verdens bedste burger
Mexicanske pandekager - nem opskrift
Opskrift på mexicanske pandekager, der fyldes med hakket oksekød og masser af tomat, majs, agurk, peberfrugt og iceberg salat.
Se opskriften her
mexicanske pandekager med hakket oksekød
Spidskålsgryde
Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Se opskriften her
spidskålsgryde

FAQ

Hvad er hakket oksekød?

Hakket oksekød er kød fra kvæg, der er findelt i en kødhakker. Det kan laves af forskellige udskæringer - typisk fra bov, bryst, klump eller tykkam. Fedtindholdet varierer - de mest almindelige typer i supermarkedet er:
3-7 % fedt, magert og tørt, godt til gryderetter eller diætmad
8-12 % fedt, balanceret, perfekt til bolognese og lasagne
14-18 % fedt, saftigt og smagfuldt, ideelt til bøffer og burgere

Hvor længe holder hakket oksekød?

Frisk hakket oksekød skal bruges eller fryses inden for 1-2 dage. Og helst skal kødet anvendes samme dag.

Kan man fryse hakket oksekød?

Frossent hakket oksekød kan holde sig i op til 3-4 måneder. Tø langsomt op i køleskab, ikke på køkkenbordet.

Hvad er næringsinholdet i hakket oksekød?

Næringsindhold (pr. 100 gram, ca. 8-12% fedt):
Kalorier: ca. 150-180 kalorier
Protein: 20-22 gram
Fedt: 8-12 gram
Jern, zink og B12-vitamin, der er vigtigt for blod og immunforsvar.

Hvad skal kernetemperaturen være i hakket oksekød?

Hakket oksekød skal gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader. Brug gerne et stegetermometer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Marie Christensen skriver

    april 23, 2025 at 9:00 pm

    Hej Holger.
    Jeg havde en simreret på min favoritliste, som hedder Barack Obamas Chilligryde - nu er den væk.
    Vi er ret vilde med den og vil gerne have opskriften igen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 24, 2025 at 3:12 pm

      Hej Lene
      Sorry - har ryddet lidt op på siden, men den er tilbage igen: https://madensverden.dk/barack-obamas-beroemte-chiligryde/
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.