Hakket kylling er blevet populært i de danske køkkener, og det magre kyllingekød kan i mange tilfælde erstatte eks. hakket svin og kalv og hakket oksekød.
Det hakkede kyllingekød er magert og sundt, da det typisk kun indeholder omkring 3-7 procent fedt.
Du kan faktisk bruge det i bla. lasagne eller til boller i karry, og 100 gram af kyllingekødet indeholder kun ca. 120 kalorier og et lavt indhold af fedt.
Fakta
Hakket kylling fremstilles typisk af en blanding af kyllingebrystkød og lårkød.
Fordelingen kan variere, men det er ofte med nogenlunde ligelig fordeling af de to typer kyllingekød, men der fremstilles også produkter af rent lårkød, og her er fedtprocenten så lidt højere.
Da kødet er meget magert, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere fedtstof under tilberedningen.
Husk i øvrigt altid at gennemstege det hakkede kyllingekød til en kernetemperatur på mindst 75 grader.
Holdbarhed
Hakket kyllingekød har efter åbning en kort holdbarhed, hvor du skal bruge det inden for det første døgn.
Holdbarheden i uåbnet tilstand fremgår af pakken.
Du kan også fryse kødet ned, hvor det kan holde sig i 3-4 måneder. Men husk at pakke kyllingekødet om inden nedfrysning.
Opskrifter
Det hakkede kyllingekød kan som sagt anvendes i utrolig mange retter, og blandt de mest populære på Madens Verden er:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: