Lav en lækker kyllingekebab af hakket kylling. Den nemme opskrift på kebab af kylling finder du her, og den er nem at stege på panden.
Med denne opskrift kan du lave en lækker omgang kyllingekebab i dit eget køkken på under en time. Inklusiv opvask.
Kebab er et persisk ord, og det betyder egentlig bare grillet kød. Typisk lam, men her kebabben lavet med hakket kylling, hvidløg, citron og andre ingredienser, og så tilberedes den på panden. Så du faktisk kan nå at lave den på en almindelig hverdag.
Kyllingekebab er en let ret til aftensmad, og længere nede finder du forslag til tilbehør. Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du laver to spyd til hver.
Opskrift på kyllingekebab
Kyllingekebab med hakket kylling
Ingredienser
Fars til kyllingekebab
- 400 gram hakket kylling
- 1 mellemstort løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - hakkes fint
- 1 æg
- 1 håndfuld persille - hakket
- 1 citron - økologisk, du skal bruge skallen
- salt og friskkværnet peber
- 8 træspyd
Sådan gør du
- Kom det hakkede kyllingekød i en skål sammen med hakket løg og hakket hvidløg.
- Tilsæt også et æg sammen med hakket persille og lidt reven citronskal. Pas på med ikke at få det hvide med, da det er bittert. Så riv kun det gule af, og brug en citron, der ikke er overfladebehandlet. Tilsæt også salt og peber, og du skal bruge ca. en teskefuld salt.
- Ælt farsen grundigt sammen, og jeg plejer blot at bruge hænderne til det, men en grydeske kan også bruges.
- Stil farsen på køl i ca. 20 minutter.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom et par spiseskefulde smør og lidt olie på panden. Lad det bruse af.
- Form otte kyllingekebab med hænderne, og det skal være lidt aflange ruller. Du kan med fordel fugte hænderne med lidt vand undervejs.
- Steg kyllingerullerne i ca. 10-12 minutter, hvor du vender dem nogle gange undervejs. På den måde plejer de at blive lidt trekantede, og det er fint. Skru lidt ned for varmen, når de har fået stegeskorpe hele vejen rundt.
- Stik et træspyd i hver af de færdigstegte kyllingekebab, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdige kyllingekebab serveres straks, og du kan evt. drysse lidt hakket persille over dine spyd.
Serveres evt. med en frisk salat med agurk, tomat og rødløg, samt pitabrød og tzatziki.
Del dine ideer og tanker med os andre her: