Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forloren hare

Forloren hare med bacon og vildtsovs

billede med forloren hare
4.8 fra 207 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
785
SHARES
FacebookMessenger785PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. juli 2025 - Udgivet: 10. april 2019
Indhold
  • Forloren hare med bacon
  • Opskrift på forloren hare
  • Billeder
  • Servering
  • Oprindelse
  • FAQ
  • Kommentarer

Forloren hare med bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 207 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Antal 4 personer
Ret Aftensmad
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 tsk løgpulver eller et revet løg
  • 1 dl hønsefond 1 dl. vand + 1 terning
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g rasp
  • 8 skiver bacon
Væde
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
Sovs
  • væden fra fadet
  • 2 dl piskefløde
  • 4 tsk ribsgele
  • 1 spsk gastrik eller engelsk sauce
  • madkulør
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Kom hakket svine- og kalvekød op i en skål, og tilsæt salt. Rør farsen sej, så kødet bedre binder væsken.
  2. Rør æg ud i farsen, og tilsæt løgpulver, hønsefond og piskefløde. Krydr også med lidt friskkværnet peber. Kom rasp i, og rør farsen godt igennem. Farsen skal være lind uden at være for tynd. Tilsæt om nødvendigt lidt mere rasp eller fløde.
  3. Find et stort og ildfast fad frem, og smør den med smør eller olie. Fordel farsen i en aflang stak i fadet, og form den ud til et farsbrød. Klem farsen godt sammen.
  4. Læg baconskiver på tværs af "haren". Måske et par skiver mere hvis du synes. Fold baconskiverne godt ind under den forlorne hare, så de ikke vipper op under stegningen i ovnen.
  5. Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og steg først dit farsbrød med bacon i 10 minutter.
  6. Skru derefter ned for varmen til 200 grader varmluft, hæld vand og mælk ved, og steg farsbrødet færdig i yderligere i ca. 45 minutter. Kernetemperaturen skal være minimum 75 grader, så kan du kan med fordel anvende et stegetermometer. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mælk eller vand til fadet.
  7. Læg den færdigstegte forlorne hare op på et skærebræt, og sigt væden fra fadet ned i en kasserolle.
  8. Kog det op sammen med piskefløde og ribsgele, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tilsæt lidt gastrik eller lidt engelsk sauce, og smag til med salt og friskkværnet peber. Justér farven med lidt madkulør.

Næringsindhold

Kalorier638kcalKulhydrater14gProtein24gFedt54gMættet fedt28gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.01gKolesterol208mgNatrium599mgKalium579mgKostfibre1gSukker10gVitamin A1297IUVitamin C7mgCalcium178mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på forloren hare

Forloren hare med bacon og vildtsovs er en populær ret til aftensmad. Retten laves i et fad i ovnen, hvor der er god plads til farsbrødet og væden rundt om den. Stegningen udvikler nemlig masser af smag til den gode sovs.

Forloren hare, der er et farsbrød med bacon, er en såkaldt snyderet, og den har altså intet med hare at høre. Men den skal ligne lidt i smag og udtryk.

Skal retten være så traditionel som muligt kan du servere den med kogte kartofler og ærter. Som ekstra lækkert tilbehør kan du også servere brunede kartofler.

Brug gerne et stegetermometer, når du tilbereder forloren hare. Her skal kødet have en kernetemperatur på 75 grader. Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Andre populære opskrifter:

  • Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift
  • Kyllingefarsbrød
  • Farsbrød i airfryer

Billeder

Et par fotos af hvordan du former den forlorne hare og af den lækre vildtsovs til retten:

billede med fars til forloren hare
billede med farsbrød formet til forloren hare
billede med forloren hare med bacon
billede med forloren hare pakket ind i bacon
billede med vildtsovs til forloren hare
En lækker og velsmagende forloren hare med brun sovs. Det klassiske farsbrød, der omvilkes med bacon. Foto: Madensverden.dk.

Servering

Servér forloren hare og vildtsovs sammen med kogte kartofler og ærter. Eller med de brunede kartofler, der også passer godt til.

Oprindelse

Forloren hare har som sagt intet med hare at gøre, men der er alligevel en god forklaring på navnet på opskriften.

Opskriften blev første gang omtalt i de danske kogebøger tilbage i starten af 1900-tallet. Det skete i Kirsten Marie Jensens kendte kogebog "Frøken Jensens Køkken", der udkom i 1901.

Forloren hare blev nævnt under begrebet snyderetter, hvor den blev lanceret som bestående af hakket svin og kalv - i stedet for hare.

Sovsen er, på grund af den tilsatte ribsgele (nogle tilsætter også enebær), inspireret af en god vildtsovs. På den måde opstod begrebet om den. En ret, der den dag i dag er elsket af mange.

Forloren hare var en måde hvorpå alle kunne få "vildt" på bordet - eller i hvert fald næsten.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Farsbrød med porrer - nem og velsmagende opskrift
  • Forloren pindsvin - opskrift på en klassiker fra 1970erne
  • Forloren agerhøne med svampe og tranebær
  • Græsk farsbrød med feta og grøntsager
  • Farsbrød med spidskål og tilbehør

FAQ

Kan man lave forloren hare dagen før?

Du kan faktisk med fordel lave den forlorne hare dagen før. Her vil farsbrødet blot samle mere smag, så retten bliver bedre.

Hvad skal kernetemperaturen være i forloren hare?

Du kan med måle kernetemperaturen i farsbrødet med et stegetermometer, og her skal den være på minimum 75 grader.

Kan man fryse forloren hare?

Forloren hare kan sagtens fryses ned, men gør det så hurtigt som muligt efter tilberedning. Kan genopvarmes i ovnen. Skær gerne farsbrødet i skiver inden nedfrysning.

Kan man fryse en rå forloren hare?

Får du pludselig brug for at fryse den forlorne hare ned inden tilberedning, så kan du også gøre det. Tø den op i køleskabet, og tilbered den derefter som beskrevet i opskriften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laila jørgensen skriver

    august 15, 2025 at 1:10 pm

    Hvis jeg ganger opskriften 3 gange skal jeg så bruge 3 stk hønseboliun terninger

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2025 at 2:39 pm

      Hej Laila
      Ja, det ville jeg gøre. Det lyder af meget med 3 terninger, men det giver smag. Og selvfølgelig salt.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Willy Bak skriver

    februar 18, 2025 at 10:40 am

    Det er bare en super god ret. Børne børnene elsker den. Nem forklaring om fremgangsmåde, og selve opskriften er nem at forstå og udføre, TAK!

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required