• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forloren hare med bacon - opskrift på en klassiker med vildtsovs

Forloren hare med bacon - opskrift på en klassiker med vildtsovs

billede med forloren hare
4.8 fra 207 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
746
SHARES
FacebookMessenger746PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. maj 2025 - Udgivet:  1. marts 2018

Forloren hare med bacon og vildtsovs er en populær ret til aftensmad. Retten laves i et fad i ovnen, hvor der er god plads til farsbrødet og væden rundt om den. Stegningen udvikler nemlig masser af smag til den gode sovs.

Retten, der er et farsbrød med bacon, er en såkaldt snyderet, og den har altså intet med hare at høre. Men den skal ligne lidt i smag og udtryk.

Skal retten være så traditionel som muligt kan du servere den med kogte kartofler og ærter. Som ekstra lækkert tilbehør kan du også servere brunede kartofler.

Brug gerne et stegetermometer, når du tilbereder retten. Her skal kødet have en kernetemperatur på 75 grader.

Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Oversigt
  • Forloren hare med bacon
  • Servering
  • Oprindelse
  • Kyllingefarsbrød - nem opskrift
  • Forlorne harekillinger med bacon
  • Frikadeller
  • Boller i karry
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Spændende farsbrød - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med forloren hare
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forloren hare med bacon

4.77 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 638
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 tsk løgpulver - eller et revet løg
  • 1 dl hønsefond - 1 dl. vand + 1 terning
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g rasp
  • 8 skiver bacon
Væde
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
Sovs
  • væden fra fadet
  • 2 dl piskefløde
  • 4 tsk ribsgele
  • 1 spsk gastrik - eller engelsk sauce
  • madkulør
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Fars til forloren hare: Kom hakket svine- og kalvekød op i en skål, og tilsæt salt. Rør farsen sej, så kødet bedre binder væsken.
  2. Rør så æg ud i farsen, og tilsæt løgpulver, hønsefond og piskefløde. Krydr også med lidt friskkværnet peber. Kom rasp i, og rør farsen godt igennem. Farsen skal være lind uden at være for tynd. Tilsæt om nødvendigt lidt mere rasp eller fløde.
  3. Find et stort og ildfast fad frem, og smør den med smør eller olie.
  4. Fordel farsen i en aflang stak i fadet, og form den ud til et farsbrød. Klem farsen godt sammen. Så har du en forloren hare, der altså er en snydehare.
  5. Læg baconskiver på tværs af "haren". Måske et par skiver mere hvis du synes.
  6. Fold baconskiverne godt ind under den forlorne hare, så de ikke vipper op under stegningen i ovnen.
  7. Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og steg først dit farsbrød med bacon i 10 minutter.
  8. Skru derefter ned for varmen til 200 grader varmluft, hæld vand og mælk ved, og steg nu den forlorne hare færdig i yderligere i ca. 45 minutter. Kernetemperaturen i et farsbrød skal være minimum 75 grader, så kan du kan med fordel anvende et stegetermometer. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mælk eller vand til fadet.
  9. Læg den færdigstegte forlorne hare op på et skærebræt, og sigt væden fra fadet ned i en kasserolle.
  10. Kog det op sammen med piskefløde og ribsgele, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  11. Tilsæt lidt gastrik eller lidt engelsk sauce, og smag til med salt og friskkværnet peber. Justér farven med lidt madkulør.

Næringsindhold

Kalorier: 638kcalKulhydrater: 14gProtein: 24gFedt: 54gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.01gKolesterol: 208mgNatrium: 599mgKalium: 579mgKostfibre: 1gSukker: 10gVitamin A: 1297IUVitamin C: 7mgCalcium: 178mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér den forlorne hare og vildtsovs sammen med kogte kartofler og ærter. Eller med de brunede kartofler, der også passer godt til.

Forslag:

  • Kartofler: Nye eller kogte kartofler, mos eller ovnstegte.
  • Grønt: Rødkål, dampede rodfrugter eller en frisk spidskålssalat.
  • Sauce: Flødesovs, brun skysauce eller en peber­/senneps­sauce.

Oprindelse

Forloren hare har intet med hare at gøre, men der er alligevel en god forklaring på navnet på opskriften.

Opskriften blev første gang omtalt i de danske kogebøger tilbage i starten af 1900-tallet. Det skete i Kirsten Marie Jensens kendte kogebog “Frøken Jensens Køkken”, der udkom i 1901.

Retten blev nævnt under begrebet snyderetter, hvor den blev lanceret som bestående af hakket svin og kalv – i stedet for hare.

Sovsen er, på grund af den tilsatte ribsgele (nogle tilsætter også enebær), inspireret af en god vildtsovs. På den måde opstod begrebet om den forlorne hare. En ret, der den dag i dag er elsket af mange.

Retten var en måde hvorpå alle kunne få "vildt" på bordet – eller i hvert fald næsten.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

4.8 fra 37 stemmer
Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Gå til opskrift
kyllingefarsbrød

Forlorne harekillinger med bacon

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på forlorne harekillinger, der er små farsbrød med bacon. Her lavet med en skøn sovs og serveret med rodfrugter.
Gå til opskrift
billede med harekillinger, sovs og tilbehør

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Spændende farsbrød - nem opskrift

5 fra 23 stemmer
Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Gå til opskrift
billede til farsbrød i ovn

FAQ

Kan man lave forloren hare dagen før?

Du kan faktisk med fordel lave den forlorne hare dagen før. Her vil farsbrødet blot samle mere smag, så retten bliver bedre.

Hvad skal kernetemperaturen være i forloren hare?

Du kan med måle kernetemperaturen i farsbrødet med et stegetermometer, og her skal den være på minimum 75 grader.

Kan man fryse forloren hare?

Forloren hare kan sagtens fryses ned, men gør det så hurtigt som muligt efter tilberedning. Kan genopvarmes i ovnen. Skær gerne farsbrødet i skiver inden nedfrysning.

Kan man fryse en rå forloren hare?

Får du pludselig brug for at fryse den forlorne hare ned inden tilberedning, så kan du også gøre det. Tø den op i køleskabet, og tilbered den derefter som beskrevet i opskriften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Willy Bak

    februar 18, 2025 at 10:40 am

    Det er bare en super god ret. Børne børnene elsker den. Nem forklaring om fremgangsmåde, og selve opskriften er nem at forstå og udføre, TAK!

    Svar
  2. Folmer

    januar 25, 2025 at 10:03 am

    Den forlorne hare smager rigtig godt.
    Jeg har dog en kommentar til opskriften, hvor der står, at der skal tilsættes vand og mælk efter 10 minutter, hvilket jeg gjorde med det resultat, at mit ildfaste fad gik i stykker. Jeg vil derfor foreslå, at både mælk og vand opvarmes før der kommes i retten.

    Svar
  3. Birgit Kamp Poulsen

    december 01, 2024 at 4:36 pm

    Elsker forloren hare. Din opskrift lyder til at være rigtig god. Men men forstår ikke det skal være på varmluft. ????
    Bedste hilsner Birgit

    Svar
  4. Eva Sørensen

    september 20, 2024 at 4:11 pm

    opskriften er vældig god. Men jeg har ikke brug for 15 sider komentarer fra andre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 21, 2024 at 5:49 am

      Hej Eva
      Tak for det. Som medlem kan du logge ind og lave en fin og simpel print af den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ole

    august 10, 2024 at 4:07 am

    Måske det lige er værd at rette, at i ingrediens listen står der:

    "1 spiseskefuld gastrik - eller engelsk sauce"

    Men i fremgangsmåden står der:

    "Tilsæt 1 spiseskefuld gastrik eller lidt eddike/citronsaft"

    Men ellers en god gammeldags opskrift 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 10, 2024 at 7:18 am

      Hej Ole
      Tak for det og godt spottet. Jeg har rettet den til nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. jonna vibe

    juli 18, 2024 at 1:46 pm

    Dejlig hare. 😉

    Svar
  7. Gitte Kirchhoff

    juni 18, 2024 at 4:50 pm

    Super lækkert opskrift, med en fantastisk sovs.Vh Gitte Kirchhoff

    Svar
  8. Kirsten Beck Thompsen

    november 10, 2023 at 2:17 pm

    Som tilbehør til forloren hare, kan anbefales æblemos med friskrevet peberrod, og kartofelmos.

    Svar
  9. Laura

    april 01, 2023 at 5:57 pm

    Kan den laves med madlavningsfløde fremfor piskefløde?

    Svar
  10. Lisbeth Svendsen

    februar 11, 2023 at 5:02 pm

    Nogen har spurt, hvad er vildtsås? Du har svaret at det er tilsätningen av ribsgele og enebär, men der er ikke nävnt ,noget om enebär i denne opskrift på sovsen. hilsen Lisbeth

    Svar
  11. Hanne Brogner

    september 21, 2022 at 2:50 am

    Forloren hare er en populær ret når børn og børnebørn kommer på besøg. Vi putter som regel stenfrie svesker i den ene ende. Så kan man tage stilling til om man helst vil have forloren “and” eller forloren hare. Vi havde et barnebarn på besøg. Da hans far spurgte ham hvad han han havde fået at spise hos os, tænkte han lidt og svarede så. Jeg kan ikke lige huske det, men det var noget “kanin- agtigt” noget. Kært barn har mange navne,😊

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required