Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Flæskesteg

Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær (sikker opskrift)

billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
4.8 fra 545 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
576
SHARES
FacebookMessenger576PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. maj 2025 - Udgivet: 12. marts 2017
Oversigt over indhold
  • Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flæskesteg i ovn
  • Billeder
  • Mine bedste tips
  • Sovs til stegen
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg i ovn - den sikre opskrift

4.80 fra 545 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 362
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam - flæskesteg uden ben
  • salt - jeg foretrækker flagesalt
Til sky
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 gulerod - i tern
  • 1 persillerod - i tern
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1-2 tsk timian - tørret
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Find din svinekam frem. Tjek først og fremmest, at slagteren har skåret sværen helt igennem, så den er ridset ned til kødet. Men ikke ned i kødet. Hvis ikke den er det, må du selv lige gøre det med en skarp kniv.
  2. Fugt så fingrene med lidt vand, og drys salt ned mellem ALLE sværene. De fugtige hænder gør, at saltet bindes godt til sværen.
  3. Giv også flæskestegen rigeligt salt og timian på undersiden og siderne, og læg den på en rist, som du sætter i en bradepande. Husk, at flæskesværene skal ligge helt plan, og det kan være nødvendigt at lægge et stykke rodfrugt eller lignende under, så den kommer til det.
  4. Hæld vand og bouillonterning ved, og kom også løg (hakket) gulerod (i små tern) og persillerod (i små tern) i fadet. Gulerødder er gode, men pastinakker og knoldselleri giver også en god smag. Læg også gerne lidt timian ved.
  5. Stil fadet ind midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, og steg den i 1 time og 15 minutter. Tjek evt. undervejs om der skal tilføjes mere væske.
  6. Efter 45 minutter tages stegen ud af ovnen, og skyen sigtes over i en skål. Der skal gerne være cirka fem deciliter. Kassér rodfrugterne.
  7. Stik et stegetermometer ind i midten af flæskestegen, og lad den nu stege videre i cirka 30 minutter. Måske lidt mindre. Men den er færdig når kernetemperaturen når 65 grader. Og det er kernetemperaturen, der styrer hvornår din flæskesteg i ovn er færdig - ikke tiden!
  8. Flæskesværene bør være sprøde nu, og ellers kan du give dem lidt under grillen i ovnen - men hold øje med dem, da de lige pludselig kan blive sorte!

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 362kcalKulhydrater: 8gProtein: 57gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 158mgNatrium: 297mgKalium: 1096mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 1715IUVitamin C: 7mgCalcium: 34mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på flæskesteg i ovn

Det er nemt at lave en perfekt flæskesteg i ovn, og med disse simple tricks bliver sværen altid sprød. Her får du også min video med fremgangsmåde.

Og under opskriften kan du se alle mine gode råd til stegning af tilberedning af stegen, så kødet bliver mørt og sværen er sprød.

Opskriften er til seks personer som aftensmad, og eventuelle rester er fremragende dagen derpå på et stykke rugbrød - eller i en lækker flæskestegssandwich.

Andre populære opskrifter:

  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg i airfryer
  • Ribbensteg med sprøde svær

Billeder

billederesultat for flæskesteg

Mine bedste tips

Her er mine grundlæggende gode tips til tilberedningen af flæsksteg.

Det hele starter med indkøbet af din svinekam/flæskesteg. Sørg for at købe en god kvalitet, der har en passende fedtmarmorering. Du kan læse mere om kamsteg her.

Du skal også hælde skyen fra stegen efter cirka 45 minutter, så bliver sværen nemmere sprød. Forklaringen er selvfølgelig, at der ikke er så meget damp og dermed fugt i ovnen.

Pak gerne stegen ud aftenen før, og læg den i et fad i køleskabet. Uden at dække den til. Det tørrer sværen lidt ud og øger chancen for de perfekte og sprøde svær.

Du kan i øvrigt med fordel salte stegen nogle timer før den skal i ovnen. Den bliver den kun bedre af.

Netop saltet er en anden hemmelighed (og nødvendighed) for, at du kan opnå de knasende sprøde og fyldige flæskesvær. Så spar ikke på saltet og få salt ned mellem alle svær!

Desuden har jeg testet mange måder at stege kamstegen på, og jeg er nået frem til, at denne metode er bedst, hvor stegen simpelthen steges ved 225 grader varmluft hele vejen igennem.

Husk også at anvende et stegetermometer, så din kamsteg ikke bliver tør. Kødet skal have en kernetemperatur på 65 grader.

Tag din flæskesteg i ovn ud, og lad den gerne hvile i mindst 15 minutter inden udskæring. Du må ikke dække stegen til.

Imens kan du lave en fremragende flæskestegssovs af skyen. Se opskriften i linket. Husk i øvrigt også, at rester af stegen er perfekt til et stykke smørrebrød med flæskesteg.

  • Køb en mager kamsteg hos din slagter eller supermarked. Der skal selvfølgelig svær og et lille fedtlag, men undgå for meget fedt.
  • Du skal beregne ca. 200 gram kød pr. person.
  • Tjek at sværen er skæret igennem, da det ellers er svært at få helt sprøde flæskesvær.
  • Tag stegen ud af emballagen aftenen før, og læg den i et lille fad. Stil den på køl natten over uden at dække den til, for på den måde udtørrer du sværen mere, og du får mere sprøde svær. Den metode bruger jeg altid, og den virker.
  • Find også et stegetermometer frem. Så er du sikker på at stegen ikke bliver tør.

Sovs til stegen

Det er ret nemt at lave en lækker flæskestegssovs. Flæskestegen steges på en rist i en bradepande, og du kommer 5 deciliter bouillon eller fond i bunden af fadet. Fyld lidt mere i undervejs, da skyen fordamper lidt.

Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk så en stor spiseskefuld hvedemel med top i. Derefter piskes skyen fra flæskestegen i, og dernæst mælk eller fløde indtil du har den rette konsistens.

Kom også lidt ribsgele og gastrik eller eddike i sovsen, og smag den til med salt og peber. En spiseskefuld engelsk sauce er også guddommelig i en flæskestegssovs.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Flæskesteg sous vide
  • Flæskesteg i grill
  • Flæskestegssovs

FAQ

Hvor meget flæskesteg pr. person?

Mængden af kød afhænger selvfølgelig af barn/voksen, sult, tilbehør og andre faktorer, men som udgangspunkt plejer jeg at sige 200 gram pr. person i gennemsnit. Så en flæskesteg på 1,2 kilo passer til seks personer. Lav dog gerne rigeligt med steg, for det smager fantastisk godt på et stykke rugbrød i madpakken dagene efter.

Hvad skal kernetemperaturen være i en flæskesteg?

En flæskesteg skal efter min mening have en kernetemperatur på 65 grader. Så brug et stegetermometer. Det er kernetemperaturen, der afgør hvornår stegen er færdig. Ikke tiden.

Hvor meget skal en flæskesteg hvile?

Jeg plejer at lade stegen hvile 15 minutter inden jeg skærer den ud, men hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg altså også skåret flæskestegen ud lige efter den er kommet ud af ovnen, og der var ikke den store forskel. Så jeg synes faktisk det er ligegyldigt om flæskestegen hviler eller ej, men du skal under ingen omstændigheder dække stegen til mens den hviler, for så risikerer du at sværene bliver bløde. Skiver af stegen er jo også guddommelig i en klassisk flæskestegssandwich.

Hvordan langtidssteger man en flæskesteg?

En langtidsstegt flæskesteg skal have ca. 4 timer ved 90 grader almindelig luft i ovnen, og den bliver mør som smør. Bedre flæskesteg fås ikke Til sidst skrues varmen op til 225 grader varmluft, så sværene bliver helt sprøde. Så stegetid på flæskesteg a la slowfood er altså 4 timer sådan cirka. Husk undervejs at øse sky op over sværene! Gerne hver halve time.

Flæskesteg på tilbud?

Netop flæskestegen er ofte på tilbud, så her er det med at holde et vågent øje ude i butikkerne. Kiloprisen kan variere ganske meget, så der kan være mange penge at spare her. Dog vil jeg stadig samtidig opfordre til, at man altid køber en god kvalitet, da det trods alt også kan smages ved serveringen.

Hvad er Umuts opskrift på flæskesteg?

Kokken Umut Sakarya er blevet kendt for sin version af ovnstegt flæskesteg. Her anbefaler han det gamle trick med at koge sværen først i en bradepande. Flæskestegen lægges med sværen nedad i en bradepande, der hældes kogende vand ved sammen med lidt peberkorn og laurbærblade, og derefter skal den have 20 minutter ved 200 grader varmluft. Derefter vendes stegen om, saltes grundigt mellem sværene og steges færdig i ca. 50 minutter ved 200 grader varmluft. Det er en fin opskrift og fremgangsmåde, men jeg synes ikke sværen bliver mere sprød end ved min grundopskrift længere oppe. Men det er nok en smagssag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Ravnkilde skriver

    december 25, 2024 at 12:54 pm

    Perfekt flæskesteg, fulgte din opskrift, mums sprød svær og perfekt kød, kan varmt anbefaledes 👍

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required