Her får du de største favoritter fra Newyorker By Heart. Den populære madblog bor nu på Madens Verden, og her finder du en del af opskrifterne.
Leder du efter dine favoritter fra Newyorker By Heart? Så velkommen til, for her får du en række af de mest populære af opskrifterne fra den legendariske madblog Newyorkerbyheart.com, der nu bor her på Madens Verden.
Mange af opskrifterne er allerede lagt ud her på denne side, men de største favoritter finder du herunder. Det er nemlig dem, som brugerne har eftersøgt og efterspurgt, og de er lagt op her.
Mangler du også en opskrift fra Newyorkerbyheart.com? Så send straks en mail og opskriften bliver fundet frem.
Amerikansk apple pie
Du skal bruge:
Double Crust:
250 g mel
½ tsk. salt
160 g smør
koldt vand til at ælte det sammen med.
Fyld:
æbler, skrællet og skåret i tynde både
1 spsk. citronsaft
125 g rørsukker
60 g brun farin
2 spsk. mel
½ tsk. kanel
¼ tsk. revet muskatnød
2 spsk. smør
Sådan gør du:
Dej: Det hele æltes sammen og stilles på køl mens fyldet laves.
Fyld: Æbleskiverne blandes med citronsaften i en skål. Bland sukker, farin, mel, kanel og revet muskatnød sammen i en anden skål. Hæld sukkerblandingen over æblerne og bland det hele godt sammen til æblerne er dækket af sukkerblandingen.
Dejen deles i 2. Den ene rulles ud og lægges i bunden af en tærteform og op ad siderne. Trykkes godt ned. Æbleblandingen hældes ud over bunden og små smørklatter lægges over. Rul den anden halvdel af dejen ud og læg den over tærten som låg. Sørg for at trykke den godt ned i kanten så den slutter til. Lav små huller i låget så dampen kan komme ud.
Stilles i en 250 grader varm ovn i 15 min. Skru derefter ned til 180 grader og bag videre i yderligere 45 min. 10 minutter før den er helt færdig pensles låget med en blanding af æg pisket med vand og derefter drysses der med sukker. Bag færdig. Serveres med en rigtig god vaniljeis.
Se også: Apple pie - opskrift på nem amerikansk æbletærte
Gryderet a la Newyorker By Heart
Du skal bruge:
1 pk. oksekød i tern/strimler
2 løg i halve ringe
hvidløg efter smag, finthakket
frosne perleløg
champignon, i kvarte
1 pk. bacon i skiver, skåret i stykker
frosne grønne bønner, skåret i passende stykker
4-5 små gulerødder, i små stykker
rødvin
salt, friskkværnet peber
tørret rosmarin
tørret timian
paprika
margarine/olie til stegning
Maggie seasoning/flydende oksebouillon
lidt madlavnings creme fraiche 6%
lidt sukker
Sådan gør du:
Smelt lidt margarine og hæld lidt olie ved, lad det blive godt varmt. Kom bacon i og lad det svitse lidt. Hæld kødet ved og lad det blive brunt og svitse sammen med bacon. Kom derefter løg og hvidløg ved, lad det svitse. Tilsæt gulerødder og frosne perleløg. Så champignon. Kom krydderier ved og lad det hele svitse lidt sammen.
Hæld rødvin ved så det næsten dækker, Maggie seasoning/bouillon og lad det simre under låg i ca. 1 times tid. Jævn evt. med lidt maizena, smag til med lidt salt, peber og sukker. Kom frosne grønne bønner i og lad den varme igennem. Rør lidt madlavnings creme fraiche 6% i, for lige at runde smagen lidt af.
Server med ris, kartofler eller kartoffelmos.
Se også: Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Chokoladekage fra Newyorker By Heart
Du skal bruge:
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
225 g rørsukker, eller alm. sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao, usødet
150 g smør, smeltet og lidt afkølet
3 æg
1 dl kaffe, stærk og lun
Glasur:
50 g hvid chokolade
2 spsk. fløde
1 spsk. chokoladelikør
Sådan gør du:
Tænd din ovn på 175 °C - ikke varmluft, men almindelig over- og undervarme. Slå æggene ud i en skål - stor nok til at rumme al dejen - og pisk dem let sammen.
Sigt alle de tørre ingredienser i en anden skal, rør dem sammen. De tørre ingredienser til kagen røres sammen. Kom de tørre ingredienser ned til de våde og vend det sammen til det netop er blandet, rør ikke længere end nødvendigt.
Tilsæt det smeltede smør og vend det i chokoladekagedejen. Smørret røres i. Tilsæt derefter kaffen, som også vendes i dejen.
Smør en form og drys med rasp. Hæld dejen ned i og sæt i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30-40 minutter. Tjek med en tandstikker at din chokoladekage er gennembagt. Ovne varmer ikke ens, så bagetiden kan variere. Tag kagen ud og lad den køle af.
Glasur: Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt det sammen ved lav varme, lad det afkøle. Smør det på den afkølede chokoladekage.
Se også: Alletiders mumse chokoladekage - nem, svampet og lækker
Hvad synes du om opskrifterne?
-
Favoritter fra Newyorker By Heart
Del dine ideer og tanker med os andre her: