Prøv dette lækre brød uden mel. Det er fyldt med sunde kerner, nødder, smagfuld ost og tang - og tager kun et øjeblik at lave.
Der kan være mange årsager til at undgå mel, men om du er allergisk over for gluten eller ej, så smager dette brød uden mel fantastisk.
Du kan sagtens variere ingredienserne efter dine ønsker, eller hvad du lige har i køkkenskabet.
Sunde nødder, kerner og frø
Dette brød uden mel er fyldt med sunde og velsmagende nødder, kerner og frø.
Nødder, kerner og frø er energirige og mætter godt, og så er de rige på både proteiner, kostfibre, mineraler, vitaminer og umættede fedtsyrer.
De er gode kilder til de sunde n-3 og n-6 fedtsyrer, der kan have en forebyggende effekt på hjertekarsygdomme.
Får du ikke spist nok fisk, kan nødder og frø være en særlig god kilde til den sunde alfa-linolensyre, også kaldet ALA.
ALA er en essentiel fedtsyre, som vi har brug for at få fra maden. Hvis du ikke spiser fisk, bør du have ekstra fokus på at spise mad, der indeholder den sunde ALA, der findes i visse planteolier, nødder og frø.
Tang som krydderi
I dette brød uden mel er der tilsat tang i form af tørret blæretang. Det giver ekstra smag og aroma til brødet og giver sammen med de øvrige ingredienser et brød, der er sprængfyldt med smag.
Opskriften er udviklet af Omø tang, der høster og tørrer tang lokalt på Omø.
Opskrift på brød uden mel
Brød uden mel
Ingredienser
- 100 gram hørfrø
- 150 gram græskarkerner
- 100 gram sesamfrø
- 100 gram solsikkekerner
- 100 gram mandler
- 100 gram hasselnødder
- ½ dl olie - raps- eller olivenolie
- 1-2 tsk salt
- 2 tsk blæretang granulat
- 5 æg
- 150 gram ost - lagret
Sådan gør du
- Riv osten og hak mandlerne groft.
- Bland alle ingredienser godt sammen i en skål og hæld dejen i en smurt rugbrødsform.
- Bag brød uden mel i cirka 65 minutter ved 175 °C varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også denne lækre opskrift med tang:
Kilder: Omoetang.dk, Fødevarestyrelsen.
Del dine ideer og tanker med os andre her: