• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 11. august 2021

Stenalderboller fuld af kerner og nødder tager kun 30 minutter at lave, og så er de både sunde og super lækre. De er perfekte til madpakken.

Stenalderboller fuld af kerner og nødder er virkelig lækre, de er sunde og så mætter de rigtig godt.

Derfor er de perfekte til at spise som både snack og som en erstatning af brød, de egner sig nemlig rigtig godt til sandwich.

Disse boller indeholder slet ikke mel, gær eller nogen form for ingredienser som man oftest kender fra en almindelig opskrift på boller. De her består faktisk kun af nødder, kerner, æg og en smule olivenolie.

Du kan også prøve at bage det populære stenalderbrød.

Opskrift på stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller
Rakel Seneca

Stenalderboller fuld af kerner og nødder

4.60 fra 5 stemmer
Stenalderboller fuld af kerner og nødder tager kun 30 minutter at lave, og så er de både sunde og super lækre. De er perfekte til madpakken.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 434
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 dl chiafrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl mandler
  • 1 dl valnødder
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme ovnen op på 160 grader almindelig ovn. Tag en metalmuffinform og beklæd den med bagepapir eller silikoneforme.
  2. I en skål tilføjes æg og olivenolie, brug en gaffel til at blande det sammen. Tilføj nu sesamfrø, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og salt, bland det godt sammen.
  3. Tilføj nu valnødder og mandler til blandingen. Jeg foretrækker at tilføje dem hele, men hvis du har lyst, kan du også grovhakke dem en smule, før du tilføjer dem.
  4. Bland dejen sammen og hæld den nu i formene. Bag bollerne i cirka 30 minutter.
  5. Lad dem køle ned før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 434kcalKulhydrater: 15gProtein: 12gFedt: 39gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 20gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.04gKolesterol: 1mgNatrium: 513mgKalium: 350mgKostfibre: 9gSukker: 2gVitamin A: 12IUVitamin C: 1mgCalcium: 210mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har bagt bollerne i muffinsforme, som jeg beklædte med bagepapir, da dejen er ret flydende, før den bliver bagt.

Så det hjælper meget at bage dem i forme for at opretholde størrelsen på bollerne.

Du kan tilføje alle former for nødder og kerner, som du kan lide. Græskarkerner smager også super godt at tilføje - eller hasselnødder.

Se også vores andre opskrifter på andre sunde opskrifter på brød: KETO rugbrød fuld af kerner eller koldhævede speltboller.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required