Her kan du se hvordan du laver en tapas. Der er masser af inspiration og nogle nemme opskrifter på både brød og tilbehør.
Tapas stammer oprindeligt fra Spanien, men er i dag udbredt til det meste af verden, hvor man på forskellig vis nyder de nemme og sammensatte måltider med blandt andet brød og pålæg.
Og det er faktisk nemt at lave derhjemme, og det får du inspiration til her.
Tapas forslag
Tapas kan laves på uendelig mange måder, men de fleste har måske stiftet bekendtskab med den på rejsen til det sydlige Europa.
Her kan den bestå af brød, skinke, chorizo, salami og andre udskæringer af kød, og dertil så forskellige slags tilbehør som ost, oliven, dadler, figner og meget andet godt.
Det sidder man så og nipper til, og sammensætter i virkeligheden på den måde sin egen menu. Nemt og lækkert.
Tapas ideer
Hvis du mangler nogle nemme ideer til en lækker tapas derhjemme, så følger her nogle gode forslag til hvad du kan servere.
Jeg holder meget af de forskellige slags pålæg som en god italiensk mortadella, men også de italienske spegepølser og parmaskinke eller en serrano skinke. Med disse serveret på et aflangt bræt, ja så er du allerede godt i gang.
Dertil gerne de små og tørrede pølser, der findes i et utal af udgaver. Men kig dig frem i supermarkeder eller hos din slagter.
Ofte serveres man også forskellige slags oste til, oliven, figner, dadler og meget andet godt.
Dertil kommer det du nemt selv kan lave, og det er der nogle gode bud på her.
Tapas opskrifter
Først og fremmest skal du have et godt brød på bordet. Og her vil jeg foreslå dig denne nemme opskrift på langtidshævet brød. der er lavet af en meget nem dej.
Det er det perfekte tapasbrød med store lufthuller og hvad du ellers forventer. Og det er altså nemt at bage.
Som tilbehør er der her nogle nemme forslag til tapasbordet:
Bagte cherrytomater med balsamico
Oliventapenade - hjemmelavet på 10 minutter
Prøv også at skære rødløg i tynde skiver, og vend det sammen med lidt balsamico, olivenolie og flagesalt. Eventuelt også med friske basilikumsblade.
Eller damp asparges ganske let, og vikl en skive parmaskinke rundt om dem.
Her kan du iøvrigt også se hvordan du laver bruschetta, der passer perfekt til tapassen.
Der findes ingen regler, og kun fantasien sætter grænser. Så prøv dem frem, og brug inspirationen på denne side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden