• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt flæsk med persillesovs - Danmarks nationalret

Stegt flæsk med persillesovs - Danmarks nationalret

billederesultat for stegt flæsk med persillesovs
4.7 fra 96 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
600
SHARES
FacebookMessenger600PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. september 2017 - Udgivet: 5. september 2017

Opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Retten er kåret som Danmarks nationalret, og med denne opskrift er du sikker på sprøde skiver flæsk.

Stegt flæsk med persillesovs er en af de mest populære retter i det danske køkken, og det er ikke uden grund. Faktisk er den en af vores nationalretter, og den har været nydt gennem generationer.

Man kan næsten tale om, at stegeflæsket med persillesovs er en hjørnesten i det danske køkken, og retten er lige så populær i dag som tidligere.

Det sprødstegte flæsk er en nydelse sammen med kogte kartofler og persillesovs, og du kan se opskriften i billeder.

Flæskeskiverne kan købes færdigudskårne hos slagteren eller i supermarkedet, men du kan også købe en god ribbensteg, og så selv skære skiverne ud.

Nemmest er det så, hvis du køber en ribbensteg uden ben. Husk i øvrigt altid lige at banke flæskeskiverne lidt flade inden de steges. Du kan også stege flæsk i ovn, hvor det skal have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se fremgangsmåde i min video.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.

Indhold på siden
  • Opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Retten er kåret som Danmarks nationalret, og med denne opskrift er du sikker på sprøde skiver flæsk.
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Danmarks nationalret
  • Stegt flæsk i ovn - nem opskrift
  • Paneret flæsk
  • Stegt flæsk i airfryer
  • Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for stegt flæsk med persillesovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt flæsk med persillesovs

4.69 fra 96 stemmer
Opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Retten er kåret som Danmarks nationalret, og med denne opskrift er du sikker på sprøde skiver flæsk.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 787
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Stegt flæsk
  • 20 skiver flæsk - 4 skiver pr. person
  • salt
Persillesovs
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød - reven

Fremgangsmåde
 

  1. Dup flæskeskiverne tørre, og bank dem let flade. Eventuelt med håndroden eller en kagerulle, men de skal altså ikke smadres helt flade.
  2. Drys dem med lidt salt på begge sider, og lad det trække 15 minutter. Så er du klar til en omgang stegt flæsk med persillesovs.
  3. Varm en pande op ved en god varme, og brun flæskeskiverne på begge sider. Er flæsket meget magert, kan der tilsættes lidt smør.
  4. Skru ned til middel varme, og steg nu flæsket færdig indtil det er sprødt. Det tager typisk 4-6 minutter på hver side. Hvis flæskeskiverne smider meget fedt undervejs hældes det væk. Så er det nemmere at få stege stegt flæsk sprødt.
  5. Fortsæt på samme måde indtil alle flæskeskiver stegt, og hold dem eventuelt varme i ovnen i et ildfast fad ved 60 grader. Du kan også stege flæsk i ovnen. Se fremgangsmåde i min video.
  6. Persillesovs er nem at lave. Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde ved middel varme, og pisk et par spiseskefulde hvedemel i uden det bruner.
  7. Pisk så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. Mængden af mælk er vejledende, så brug den mængde der passer.
  8. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt revet muskatnød. Hak en håndfuld persille fint, og vend den i til sidst.

Næringsindhold

Kalorier: 787kcalKulhydrater: 9gProtein: 16gFedt: 76gMættet fedt: 30gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 33gTransfedt: 0.2gKolesterol: 120mgNatrium: 715mgKalium: 430mgKostfibre: 0.1gSukker: 6gVitamin A: 474IUVitamin C: 2mgCalcium: 164mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du nogle billeder fra min tilberedning af stegt flæsk:

billede med ribbensteg, der skæres i skiver til stegt flæsk
flæskeskiver til stegt flæsk saltes
stegning af stegt flæsk på pande
billede med pandestegt stegt flæsk

Tips

Server stegt flæsk som aftensmad med persillesovs og hvide kartofler.

Danmarks nationalret

Netop stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret.

Det var daværende fødevareminister Dan Jørgensen, der udskrev konkurrencen, og mere ned 63.000 danskere deltog faktisk i den.

- Danskerne har valgt stegt flæsk som Danmarks nationalret. En ret, som jeg selv holder meget af. Nationalretten har været med til at begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, lød det fra Dan Jørgensen efter at afstemingen var slut.

Stegt flæsk med persillesovs fik langt flest stemmer af alle, som du kan se her.

  1. Stegt flæsk 27.893
  2. Smørrebrød 17.041
  3. Hakkebøf 7.625
  4. Karbonader 3.406
  5. Brændende kærlighed 2.423
  6. Æbleflæsk 2.276
  7. Stegte sild 2.113
  8. Svinekotelet 486

Flere inspirerende opskrifter:

Stegt flæsk i ovn - nem opskrift

4.7 fra 368 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Gå til opskrift
langtidsstegt flæsk

Paneret flæsk

4.9 fra 24 stemmer
Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
Gå til opskrift
billederesultat for paneret flæsk opskrift

Stegt flæsk i airfryer

5 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på stegt flæsk i airfryer. En nem fremgangsmåde, hvor flæskeskiverne bliver sprøde og lækre i airfryeren.
Gå til opskrift
stegt flæsk i airfryer

Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)

4.3 fra 20 stemmer
Grillet flæsk er den perfekte måde at stege flæsk på. Her er den bedste opskrift på stegt flæsk på grill med de gode tips og tricks.
Gå til opskrift
Billede med grillet flæsk og stegt flæsk på grill

FAQ

Er stegt flæsk bedst i ovn eller på pande?

Et typisk spørgsmål i min mailboks er, om det er bedst at stege flæsket i panden eller ovnen? Og det er nok en smagssag. Personligt synes jeg begge fungerer fint. Ovnen er især en fordel hvis du skal stege flæsk til mange mennesker.

Hvilket kød til stegt flæsk?

Her anvendes stegestykket svinebrystet, som du typisk køber som ribbensteg hos din slagter eller i supermarkedet.

Kan man lave stegt flæsk dagen før?

Det korte svar er ja, men det bliver ikke lige så sprødt dagen efter. Her kan du stege det på en pande indtil det er lunt igen. Men det er bedst at stegeflæskeskiverne lige inden servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni

    marts 31, 2023 at 10:53 am

    Hvis man vil lave dem i ovnen, hvor længe skal de ha ?
    På forhånd tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2023 at 12:54 pm

      Hej Anni
      Det står øverst - ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Og bedre flæsk fåes ikke 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kaj Erik Nielsen

    juni 10, 2022 at 4:23 pm

    Et lille tip!
    Tag et pænt bundt persille (med stilke), skyl det og kom det i en kasserolle med ½ ltr buillon (1 grønsagsbouillon). Lad det koge i ca. 10 min. tag kasserollen fra varmen og lad den køle ned. Tag persillen op af vandet og pres det med fingrene ned i kasserollen. Brug i persillesoucen!

    Svar
  3. Jette Olsen

    april 02, 2022 at 7:56 pm

    Denne opskrift er fantastisk. Brugte den for første gang.
    Resultatet blev super godt😋😋😋
    Det bliver den opskrift, der skal bruges fremover, når jeg serverer stegt flæsk med persillesovs.👍👏👏👏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 03, 2022 at 6:35 am

      Tusind tak, Jette - det er jeg glad for at høre.
      Jeg synes det gode ved denne opskrift er, at det er nemt at lave stegt flæsk, og så smager det virkelig godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Keld Gydum

    marts 08, 2017 at 12:23 am

    Jeg er ikke imponeret af jeres billede af den stegte flæsk i øvrigt mangler der noget væsentligt - Rødbeder ..... Keld Gydum Pensioneret Kok og Fotograf

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      marts 08, 2017 at 8:59 am

      Kære Keld
      Tak for indsparket, som jeg er glad for.
      Den stegte flæsk smager fantastisk, men det er muligt billedet kunne være bedre. Jeg gør mit bedste 🙂
      Og hvis du kan bidrage med bedre billeder, opskrifter eller andre gode ting til sitet, er du meget velkommen til at skrive til mig på kontakt@guffeliguf.dk.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required