Her får du min opskrift på kylling med svampe. En nem og hurtig gryderet med kyllingebryst, champignon, gulerødder, spinat og lækker sauce.
Kylling med svampe er en skøn og hurtig ret, som både er god som hurtig aftensmad, men også som en velsmagende gæstemad.
Retten laves blandt andet med kyllingebryst, champignon (eller andre svampe), spinat og gulerødder. Dertil den lækre sovs.
Du kan faktisk sagtens spise retten som den er, evt. med lidt brød til, men den kan også serveres med ris eller pasta.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også video med fremgangsmåde.
Opskrift på kylling med svampe
Kylling med svampe
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst filet - delt i halve
- 250 gram champignon - delt i halve eller kvarte
- 1 stort rødløg - skåret i tynde både
- 250 gram gulerødder - i mindre stykker
- 1 deciliter hvidvin - helst en tør hvidvin
- 1,5 deciliter bouillon - gerne svampebouillon lavet af 1,5 dl. vand og en terning
- 3 deciliter fløde
- 1 potte timian
- 200 gram spinat - frisk og skyllet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebryst fileterne deles i halve, som brunes af i smør i en stor gryde.
- Tilsæt champignon, der er delt i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Lad svampene svitse lidt med.
- Tilsæt rødløg og gulerødder, og kom også ca. en deciliter tør hvidvin ved. Lad gerne hvidvinen stege næsten væk.
- Så kommes bouillon ved, og jeg foretrækker en kraftig svampebouillon, som jeg laver af 1,5 deciliter kogende vand og en terning. En almindelig hønsebouillon er også god.
- Tilsæt fløde og lidt frisk timian, og lad nu din kylling med svampe simre under låg i ca. 15 minutter.
- Fjern låget og kom spinat ved. Lad spinaten falde sammen, og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kylling med svampe og spinat serveres straks.
Du kan sagtens spise kyllingeretten som den er, men den kan også serveres med lidt ris eller pasta til. Eller evt. med et stykke focacciabrød.
Se flere opskrifter med kylling:
Kylling med baconsvøb og champignon sauce
Del dine ideer og tanker med os andre her: