Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en dessertsauce, der kan bruges til alt fra is til pandekager.
Saltkaramel er et fantastisk koncept. Sødmen fra karamellen blandet med et strejf af salt gør smagen perfekt for dessert-elskere og lækkermunde.
Selvom der ikke skal meget salt i denne opskrift, er det lige tilpas til, at saltet komplimenterer karamellen.
Jeg bruger saucen til alt fra is og fløderand til pandekager. Især en stabel af amerikanske pandekager kan sagtens tåle et skvæt karamelsauce på toppen, så den flyder ned langs siderne.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem saltkaramel
Saltkaramel
Ingredienser
- 200 g sukker
- 4 spsk vand
- 50 g smør
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker - eller ekstrakt
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Varm sukker og vand op i en tykbundet gryde eller på en lille stegepande. Brug lidt over middelvarme, for eks. 6 ud af 9.
- Lad sukkeret brune og smelte - uden det brænder. Det vil sige, at du skal holde øje uden at røre for meget i massen.
- Når sukkerblandingen er smeltet og har en flot, cognacfarve, blander du smør i. Det kan sprutte lidt, så undgå at stå med næsen helt ind over gryden.
- Lad blandingen simre ca. 10 minutter ved lav til medium varme.
- Hæld langsomt piskefløden i massen, mens du rører rundt.
- Hæld vaniljesukker i og lad karamelblandingen koge op igen, så det koger i 3-4 minutter.
- Tag gryden af varmen og bland flagesaltet i. Vil du have knaset fra flagesaltet, skal du vente med at blande det i, til massen er kølet lidt ned.
- Når massen er kølet lidt ned, hælder du din saltkaramel i et patentglas med låg eller i en flot flaske med låg. Sæt den i køleskabet efter et kvarters tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Det handler om at holde tungen lige i munden, når man venter på, at det hvide sukker skal smelte i den lækre saltkaramel.
Er der for høj varme, risikerer man at få en brændt karamelsmag. Er der for lav, tager det en evighed for sukkeret at smelte.
Men hellere væbne sig med tålmodighed og bruge en temmelig lav temperatur. Jeg sætter mit komfur til 5-6, og skynder mig at tage gryden af, hvis jeg fornemmer, at min saltkaramel er ved at brænde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nicoline
Hvor lang tid kan sovsen holde sig i?
Jannie
Min karamel blev helt brændt allerede da den stod på 3 på komfuret der går til 9 efter at jeg havde puttet smør i.