Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

billede med saltkaramel
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS

Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en dessertsauce, der kan bruges til alt fra is til pandekager.

Saltkaramel er et fantastisk koncept. Sødmen fra karamellen blandet med et strejf af salt gør smagen perfekt for dessert-elskere og lækkermunde.

Selvom der ikke skal meget salt i denne opskrift, er det lige tilpas til, at saltet komplimenterer karamellen.

Jeg bruger saucen til alt fra is og fløderand til pandekager. Især en stabel af amerikanske pandekager kan sagtens tåle et skvæt karamelsauce på toppen, så den flyder ned langs siderne.

Se også de populære opskrifter på:

  • Chokolade med saltkaramel
  • Hjemmelavet karamelsauce
  • Dulce de leche

Opskrift på nem saltkaramel

Saltkaramel

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en saltkaramelsauce med piskefløde, der kan bruges til alt fra is til Pandekager.
Antal: 3 deciliter
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 4 spsk vand
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker eller ekstrakt
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Varm sukker og vand op i en tykbundet gryde eller på en lille stegepande. Brug lidt over middelvarme, for eks. 6 ud af 9.
  2. Lad sukkeret brune og smelte - uden det brænder. Det vil sige, at du skal holde øje uden at røre for meget i massen.
  3. Når sukkerblandingen er smeltet og har en flot, cognacfarve, blander du smør i. Det kan sprutte lidt, så undgå at stå med næsen helt ind over gryden.
  4. Lad blandingen simre ca. 10 minutter ved lav til medium varme.
  5. Hæld langsomt piskefløden i massen, mens du rører rundt.
  6. Hæld vaniljesukker i og lad karamelblandingen koge op igen, så det koger i 3-4 minutter.
  7. Tag gryden af varmen og bland flagesaltet i. Vil du have knaset fra flagesaltet, skal du vente med at blande det i, til massen er kølet lidt ned.
  8. Når massen er kølet lidt ned, hælder du din saltkaramel i et patentglas med låg eller i en flot flaske med låg. Sæt den i køleskabet efter et kvarters tid.

Næringsindhold

Kalorier665kcalKulhydrater70gProtein3gFedt44gMættet fedt28gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol130mgNatrium907mgKalium85mgSukker70gVitamin A1642IUVitamin C1mgCalcium61mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Det handler om at holde tungen lige i munden, når man venter på, at det hvide sukker skal smelte i den lækre saltkaramel.

Er der for høj varme, risikerer man at få en brændt karamelsmag. Er der for lav, tager det en evighed for sukkeret at smelte.

Men hellere væbne sig med tålmodighed og bruge en temmelig lav temperatur. Jeg sætter mit komfur til 5-6, og skynder mig at tage gryden af, hvis jeg fornemmer, at min saltkaramel er ved at brænde.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nicoline skriver

    oktober 22, 2023 at 2:00 pm

    Hvor lang tid kan sovsen holde sig i?

    Svar
  2. Jannie skriver

    juli 26, 2022 at 7:48 pm

    Min karamel blev helt brændt allerede da den stod på 3 på komfuret der går til 9 efter at jeg havde puttet smør i.

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required