• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Opskrift / Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)
Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

14. november 2016 Madensverden.dk Kategori:Hovedmåltid, Opskrift

113
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Ovnstegte bøffer sikrer dig en perfekt og mør bøf. Se her hvordan du laver den bedste bøf i ovn af marmoret oksefilet.

Ovnstegte bøffer bliver bedst når de er skåret af marmoreret oksefilet, også kaldet ribeye.

Bed slagteren om store bøffer på 400 gram til to personer – eller køb en hel oksefilet. Det er også billigere.

Til ovnstegte bøffer til fire personer skal du bruge:

2 store bøffer på hver 400 gram marmoreret oksefilet
4 strøgne teskefulde groft salt
3-4 små kviste frisk rosmarin
4 fed hvidløg
Smør til stegning

Sådan laver du verdens bedste ovnstegte bøffer:

Du skal lave bøf i ovn af store stykker kød, da det ellers er svært at tilberede dem perfekt.

Så du steger to store bøffer til fire personer, og efter hviletiden deles bøfferne på midten, så de hver ender på omkring 200 gram stykket.

Start med at salte bøfferne en time før de skal bruges. De skal have en strøgen teskefuld groft salt på hver side. lad dem hvile på en tallerken på køkkenbordet.

Pil bladene af rosmarinkvistene. Pil hvidløgsfed og knus dem. De skal ikke hakkes.

Smelt en god klat smør på en meget varm pande.

Læg bøfferne på, og brun dem nu et minut på hver side ved høj varme.

Kom rosmarin og hvidløg ved.

Stil så panden ind i en 200 grader varm ovn (varmluft), og steg bøfferne færdige herinde. Kom en ekstra klat smør ved.

Steg nu bøfferne færdige i ovnen , og det tager 5-7 minutter – afhængig af hvor rød du ønsker din bøf.

Tag panden ud af ovnen (PAS PÅ du ikke brænder dig!!), og del bøfferne på midten. Tjek at de er stegt som du gerne vil have dem.

Hvis ikke, giver du dem bare lidt længere tid i ovnen. Det bliver de ikke mindre saftige af.

Tag bøfferne ud, og lad dem hvile fem minutter inden servering.

Server med stegeskyen til, eller lav dine egen sauce bearnaise til.

Anret også med ovnstegte kartofler og en bønnesalat.

Ovnstegte bøffer giver dig altid en perfekt og mør bøf. Brun først de store bøffer på pande, og steg dem færdige i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Ovnstegte bøffer giver dig altid en perfekt og mør bøf. Brun først de store bøffer på pande, og steg dem færdige i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Sending
User Review
0 (0 stemmer)
7

Emner:bøf i ovn, Find den rigtige stegetid, mør bøf, oksefilet, ovnstegning, ovnstegte bøffer, pandestegning, ribeye

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Cremet is med kondenseret mælk
Schnitzel opskrift med panering »
Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (137)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (96)
  • Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn) (95)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Hasselback zittauer løg i ovn er en fremragende måde at tilberede løg på. Løgene skæres i tynde skiver, som du man gør det med de kendte hasselback kartofler. Foto: Madensverden.dk.

Hasselback zittauer løg i ovn (hele ovnbagte løg)

Lækre og stegte fiskefrikadeller med stuvet hvidkål er sund aftensmad, som kan laves på under en time. Serveres eventuelt med dampede gulerødder. Foto: Madensverden.dk.

Fiskefrikadeller med stuvet hvidkål

Kalveculotte i gasgrill, der serveres med en hjemmelavet kartoffelsalat. Grill kalveculotten indtil den når en kernetemperatur på 55 grader. Foto: Guffeliguf.dk.

Kalveculotte i gasgrill: Sådan griller du kalvesteg perfekt

Lækre og saftige ovnstegte frikadeller, der skal steges 20 minutter i ovnen. Du undgår svineriet ved pandestegning, men samtidig får du stadig en meget saftig og lækker frikadeller. Foto: Madensverden.dk.

Ovnstegte frikadeller bages i 20 minutter ved 200 grader

Bedstefars skæg er en elsket kage, der toppes med marmelade og marengs. Foto: Madensverden.dk.

Bedstefars skæg – kage i ovn med bagt marengs

Den bedste karbonader opskrift, der serveres med stuvede ærter og gulerødder og ovnstegte timiankartofler. Klassisk og lækker hverdagsmad. Foto: Madensverden.dk.

Karbonader opskrift med klassisk tilbehør

Hurtige burgerboller med sesam, som burgerbollerne skal være. Bollerne æltes, lægges på en bageplade, hæver i en halv time, hvorefter de bages i cirka 10 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.

Hurtige burgerboller med sesam

Langtidsstegt and er perfekt til Mortensaften eller Juleaften. Anden bliver bedst hvis du lader den stege i lang tid i ovn eller på grillen (Weber Q3200). Foto: Madensverden.dk.

Langtidsstegt and i ovn eller grill med stegetid

Stuvet spinat er nem at lave, og den smager bedst når man anvender en frisk spinat. Men der skal meget til, fordi spinaten jo falder helt sammen. Foto: Madensverden.dk.

Stuvet spinat med friske spinatblade

Brosme er en fast spisefisk, der er i familie med torsken. Virkelig lækker, og her er den ovnbagt med grøntsager i fløde. Foto: Guffeliguf.dk.

Brosme ovnbagt med flødestuvede grøntsager

En meget lækker kylling med hvidløg og brunet smør, der steges i ovnen. Kyllingen bliver saftig og skindet sprødt. Foto: Madensverden.dk.

Kylling med hvidløg og brunet smør

Grillet ribbensteg med sovs af skyen, og kartofler bagt med balsamico. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillet ribbensteg med brun sovs og ovnstegte kartofler

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok