Ovnstegte bøffer sikrer dig en perfekt og mør bøf. Se her hvordan du laver den bedste bøf i ovn af marmoret oksefilet.
Ovnstegte bøffer bliver bedst når de er skåret af marmoreret oksefilet, også kaldet ribeye.
Bed slagteren om store bøffer på 400 gram til to personer - eller køb en hel oksefilet. Det er også billigere.
Til ovnstegte bøffer til fire personer skal du bruge:
2 store bøffer på hver 400 gram marmoreret oksefilet
4 strøgne teskefulde groft salt
3-4 små kviste frisk rosmarin
4 fed hvidløg
Smør til stegning
Sådan laver du verdens bedste ovnstegte bøffer:
Du skal lave bøf i ovn af store stykker kød, da det ellers er svært at tilberede dem perfekt.
Så du steger to store bøffer til fire personer, og efter hviletiden deles bøfferne på midten, så de hver ender på omkring 200 gram stykket.
Start med at salte bøfferne en time før de skal bruges. De skal have en strøgen teskefuld groft salt på hver side. lad dem hvile på en tallerken på køkkenbordet.
Pil bladene af rosmarinkvistene. Pil hvidløgsfed og knus dem. De skal ikke hakkes.
Smelt en god klat smør på en meget varm pande.
Læg bøfferne på, og brun dem nu et minut på hver side ved høj varme.
Kom rosmarin og hvidløg ved.
Stil så panden ind i en 200 grader varm ovn (varmluft), og steg bøfferne færdige herinde. Kom en ekstra klat smør ved.
Steg nu bøfferne færdige i ovnen , og det tager 5-7 minutter - afhængig af hvor rød du ønsker din bøf.
Tag panden ud af ovnen (PAS PÅ du ikke brænder dig!!), og del bøfferne på midten. Tjek at de er stegt som du gerne vil have dem.
Hvis ikke, giver du dem bare lidt længere tid i ovnen. Det bliver de ikke mindre saftige af.
Tag bøfferne ud, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Server med stegeskyen til, eller lav dine egen sauce bearnaise til.
Anret også med ovnstegte kartofler og en bønnesalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: