Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)

Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)

langtidsstegt oksefilet
4.7 fra 80 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 13. maj 2017 - Udgivet: 13. maj 2017
Oversigt over indhold
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegt oksefilet
  • Tips
  • Hurtigere opskrift
  • Grillet oksefilet
  • Oksefilet sousvide
  • Kernetemperatur på oksefilet
  • Fordele ved lang tid
  • Tilbehør
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt oksefilet

4.73 fra 80 stemmer
Forb. tid 12 timer t
Tilb. tid 4 timer t
Samlet tid 16 timer t
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 708
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg oksefilet
  • 3 spsk brun farin
  • 2 spsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at blande farin og salt godt sammen. Oksefileten ridses i fedtet, så stegen ikke trækker sig for meget sammen.
  2. Massér så sukker/salt blandingen godt ind i stegen, og lad den hvile. Gerne 12-24 timer, men mindre kan også gøre det. Put den tør-rubbede steg i en frysepose, og luk posen tæt. Stil den på køl, og lad den trække der. Tag stegen ud af køleskabet, og gerne en time før du skal bruge den, så den når stuetemperatur.
  3. Da du skal langtidsstege oksefileten ved lav temperatur, er du nødt til at brune stegen, så den får en god stegeskorpe.
  4. Varm en pande op ved høj temperatur, så den er rygende varm. Kom lidt olie og smør på panden, og straks det er smeltet kommer du stegen på.
  5. Du skal brune stegen hurtigt, så giv den få sekunder på alle sider, indtil den har fået en fin brun farve og skorpe.
  6. Læg så stegen op i en lille bradepande, og hæld resten af kødsaften fra posen på panden. Eventuelt sammen med lidt vand og ekstra oksefond, og lad det koge op. Hæld det over stegen.
  7. Så tænder du ovnen på 80 grader - ikke varm luft. Sæt stegen ind, og nu skal den hygge sig i ovnen i  cirka fire timer. Oksefileten sættes altså ind i den kolde ovn, som tændes samtidig. Den præcise stegetid kan man ikke fastslå, da den afhænger af din ovn og kødet.
  8. Men efter et par timer skal du stikke et stegetermometer i stegen, og fortsæt stegningen. Løbende kan du øse lidt sky op over stegen.
  9. Når din oksefilet har nået en kernetemperatur på 57 grader er den færdig. Giv den ikke længere, for så bliver den kedelig og tør.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 708kcalKulhydrater: 6gProtein: 45gFedt: 55gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 23gKolesterol: 175mgNatrium: 2448mgKalium: 761mgSukker: 6gCalcium: 19mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet er en klassiker når vi taler gæstemad, hvor den altid er et sikkert hit.

Og oksestegen er uhyre nem at lave, så med denne opskrift ender du med en steg, som aldrig bliver tør.

Husk at købe en god kvalitet, for er oksefileten velhængt og modnet korrekt, så bliver din steg bedre.

Opskriften på oksefilet er til 6 personer, og så er der kød nok til alle.

Tips

Metoden er langtidsstegning ved lav temperatur, der betyder at kødet bliver stegt mere ensartet, og derfor har du en mere jævn kernetemperatur i oksefileten.

Normalt betyder langtidsstegning, at man steger kødet ved en ovntemperatur på mellem 125 og 150 grader, men her er temperaturen altså endnu lavere, Og dermed er stegetiden selvfølgelig længere.

Men resultatet er til gengæld også bedre, og du får et stykke meget mørt, saftigt og lækkert kød.

Når du steger ved så lav temperatur er det vigtigt, at ovnens temperatur faktisk også svarer til du indstiller den til.

Det hjælper jo ikke noget hvis man indstiller ovnen til 80 grader, og at varmen i ovnen så reelt er 110 grader.

Derfor kan du med fordel lige tjekke temperaturen i ovnen med et ovntermometer. Så er du i hvert fald på den sikre side.

Hurtigere opskrift

Skal du have stegen hurtigere færdig, kan du skrue varmen i din ovn op til 100 grader eller måske 120 grader, men aldrig mere, da det så bliver for varmt (og kødet tørt).

Skal stegen holdes lunt indtil dine gæster dukker op, skruer du ovnen ned på 50 grader når stegen har nået de 57 grader.

Ofte skal man bruge ovnen til andre ting til sidst - kartofler, rodfrugter eller andet, men det er ikke et problem. Tag stegen ud, og pak den ind i staniol og viskestykker.

Fordi du har stegt den ved lav temperatur vil den ikke stege videre, og dermed blive tør ved at blive pakket ind. Det sker ikke.

Så tilbage er der bare at skære stegen ud i fine skiver - velbekomme.

Se også: Ovnstegt oksefilet med stegetid og kernetemperatur

Grillet oksefilet

Du kan lave en fremragende oksefilet i grill, og det gør du på følgende måde.

Du skal bruge en oksefilet på cirka 1,5 kilo, som du bruner af ved direkte varme på grillen.

Derefter smøres den ind i 10 gram marinerede hvidløg med chili, som du køber på glas. Hvidløgene blendes sammen med olie fra glasset og lidt salt. Du kan også blot krydre oksefileten med salt og peber.

Derefter steges oksefileten ved indirekte varme i cirka 35 minutter, indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Hold cirka 200 grader i grillen under grilningen.

Tag oksefileten af grillen og pak den ind i sølvpapir, mens du laver tilbehør.

Se også: Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur

Oksefilet sousvide

En langtidsstegt oksefilet kan også laves sous vide.

Her krydres oksefileten med salt, peber og paprika og eventuelt hvidløg. Vakuumpakkes og lægges på køl natten over.

Tilberedes som sous vide ved 57 grader i ni timer. Jo, det er lang tid, men resultatet er fremragende.

Den færdige oksesteg kan med fordel stilles under grillen i ovnen for at gøre krølfedtet sprødt.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær - den sikre opskrift

Kernetemperatur på oksefilet

Brug altid et stegetermometer, når du steger oksefilet. Også til langtidsstegning.

Stegen er færdig, når den har en kernetemperatur på 57 grader.

Her er oksefileten perfekte rosa, og altså hverken rå eller tør. Men tilpas medium.

Så den perfekte kernetemperatur i oksefileten er altså 57 grader.

Se også: Culottesteg - stegetid og kernetemperatur på culotte

Fordele ved lang tid

Der er flere fordele ved at langtidsstege kødet. Dels får du et mere mørt stykke oksefilet, men der er altså også fordele i forhold til sundhed.

Hus DTU Fødevareinstituttet har man nemlig fundet ud af, at man ved at langtidsstege eksempelvis en oksefilet faktisk undgår  sygdomsbakterier.

Men også kræftfremkaldende stoffer kommer du udenom ved at give kødet lang tid under tilberedningen.

Undersøgelser viser nemlig, at man øger risikoen for kræftfremkaldende stoffer når man steger ved en temperatur på over 140 grader.

Så derfor giver det på alle måder god mening at give kødet længere tid ved lavere temperatur.

Se også: Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

Tilbehør

Tilbehør til langtidsstegt oksefilet kan eks. være en sauce bearnaise eller demi glace, og dertil råstegte kartofler.

En lækker spidskålssalat med æble passer også godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Winther skriver

    august 11, 2024 at 9:22 pm

    Hej Holger

    Vi fulgte opskriften her i går og undrede os lidt over mængden af salt og sukker. Men fulgte den. Stegen blev dog noget salt.

    Nu har jeg kigget på din opskrift på cuvette, hvor samme rub bruges og her har du skrevet teske og ikke spiseske som i denne opskrift. Er der mon lavet en skrivefejl?

    Vh
    Vibeke

    Svar
  2. Mette Bæk Andersen skriver

    december 30, 2023 at 9:19 am

    Hej Holger🙂 Ved opskriften langtidsstegt oksefilet, kan jeg komme den i min airfryer i stedet? Det er også en grill,men har lige fået den, så ved ikke om man skal trykke på en knap for at aktivere den eller om den starter automatisk. Skal vist lige lære den at kende😁
    Det er en Casper sobczyk grill og airfryer.
    Godt nytår til dig og dine.🎉🍾
    Vh.Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2023 at 12:49 pm

      Hej Mette
      Tak for det - og jo, det bør du nok kunne. Kunsten er at holde temperaturen nede, men airfryeren er jo som udgangspunkt nem at styre temperaturen på.
      Så prøv dig endelig frem - og vend lige tilbage med resultatet, så vi andre også kan bruge det 🙂
      Også rigtigt godt nytår til dig og dine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helle skriver

    august 31, 2022 at 2:33 pm

    Hej Holger
    Hvis jeg køber en steg på 2-3 kg, hvor meget tænker du så at stegetiden skal øges? 🙈
    Mvh Helle

    Svar
    • Karen skriver

      november 11, 2022 at 3:25 pm

      Stegetiden behøver ikke forlænges for en filet er lige tyk i hele stykket.

      Svar
  4. Mette Jensen skriver

    august 24, 2022 at 8:28 pm

    Hej Holger
    Hvis vi har 4 stk. a 1,5kg går det så at putte dem i samme ovn til langtidsstegning? Vi har nogle alubakker de kan være i.

    VH!

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required