Her får du de bedste opskrifter på husmandskost. Det er traditionelle retter, der typisk laves med få ingredienser og er nemme at tilberede.
Husmandskost er typisk nemme og lette retter, der hverken kræver mange ingredienser eller masser af krydderier.
Faktisk ofte det modsatte, hvor du meget nemt kan fremtrylle lækre retter uden så meget hokus pokus.
Mange af de klassiske danske retter går ind under kategorien husmandskost. Og en anden fordel er, at der ofte også er tale om billige retter, så derfor er faktisk på alle måder gode at lave.
Her har jeg samlet 10 typiske retter, der bliver betegnet som husmandskost. Så det er bare med at gå i gang. Se også mine opskrifter på nem aftensmad.
Hvad er din favorit og hvorfor? Skriv det gerne i kommentarfeltet.
Opskrifter på husmandskost
Som du kan se herunder er der noget for enhver smag, og mange af retterne kender du helt sikkert allerede. God fornøjelse.
Æggekage - den klassiske opskrift med bacon, tomater og purløg
Frikadeller - lavet med slagterens gammeldags opskrift
Verdens bedste biksemad - selvfølgelig med spejlæg
Skipperlabskovs - opskrift på klassisk husmandskost
Pandekager - de kan sagtens spises som aftensmad
Stegt flæsk med persillesovs - det er Danmarks nationalret
Amagergryde - en nem og klassisk gryderet
Hamburgerryg - med grønlangkål
Blomkålssuppe - cremet suppe med blomkål
Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs
Er der nogle retter med husmandskost jeg har glemt? Så skriv dem lige i kommentarfeltet, så jeg kan finde dem frem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gunnar Kristensen
Mangler medisterpølse, gullasch og forloren hare
Benthe Dam Christensen
Vi spiser også gerne stegte sild med kartofler og løgsovs, brunkål med farsklump i midten, medisterpølse med kartofler og sovs, hjemmesyltede rødbeder til det meste, dansk bøf
Charlotte G
Der mange gode husmandssteder.. som barn havde vi en grød dag. Og kød fik vi kun 2-3 gange om ugen. Men vi spiste meget fisk da vi boede ved en fjord. Stegte skrubber med persillesovs. Og Øllebrød lavet på daggammelt rugbrød og hvidtøl. Frikadeller/karbonader med stuvede hvidkål. Paneret flæsk med persillesovs og kartofler. Og gratin med forskellige slags Grøntsager i..
Hvilken egn man kommer fra, tror jeg også har noget at gøre hvad man spiste/spiser
Venligst Charlotte G
Leo Madsen
Godt udvalg men måske Hakkebøf med bløde løg og brun sovs skal med
Sine Christiansen
Hvad med krebinetter /karbonader?
Koldskål?
Tak for god mad!
Joan Andreassen
Forloren hare
Karbonader med ærter og gulerødder
Boller i selleri
Boller i karry
Stegt lever
Og og og🤩🤩🤩
Der er mange muligheder
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Hej Holger
Tror aldrig man kan blive træt af frikadeller. Jeg elsker dem ihvertfald. Stegt flæsk med persillesovs med persille, man lige har været ude i haven og plukke .... er man så ikke bare lykkelig. Det er jo rigtig mormormad. Der er noget trygt og genkendeligt over de gamle danske retter. For mange af os er der også dejlige minder forbundet med dem. Jeg ved ikke om man vil kalde rødgrød med fløde for husmandskost. Men for mig er det indbegrebet af dansk sommer. Jeg kan huske som lille pige, jeg var med mor i haven og plukke jordbær, hindbær og ribs til rødgrød. 🥰