• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs
4.8 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. september 2024 - Udgivet: 17. oktober 2020

Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.

For mange lyder skipperlabskovs nok mest af alt som en trist sømandsret, men der er faktisk tale om en god gryderet med masser af smag.

Samtidig er retten nem at lave, da den tilberedes med få ingredienser, og her har jeg anvendt oksetykkam og kartofler, der simrer i et par timer i en god stegegryde. Meget simpelt.

Historisk set er skipperlabskovs en såkaldt husmandskost, som man kender fra gammel tid.

Oprindelig er retten formentlig fra det nordlige Tyskland, og man kender det som Labskaus. Den egentlige betydning af ordet ved man dog ikke med sikkerhed.

Det man ved er til gengæld, at retten i starten mest blev spist af sømænd, og det er formentlig derfra ordet skipper stammer.

Desuden er det sikkert, at skipperlabskovs laves med kød og kartofler, men i stedet for oksekød kan man også anvende svinekød eller fisk.

Her får du dog min mere traditionelle opskrift, og den bliver du glad for.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hakkebøf med bløde løg
  • Forloren skildpadde
  • Forloren hare
  • Amagergryde

Opskrift på gammeldags skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skipperlabskovs - nem opskrirft

4.75 fra 36 stemmer
Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 727
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksetykkam - skåret i grove tern
  • 1 l vand
  • 2 rødløg - finthakket
  • 4 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 1,5 kg kartofler - skrælles og skæres i grove tern
  • 75 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Oksetykkam skæres i grove tern på ca. 2 x 2 centimeter, og brunes godt af i lidt smør i en stor stegegryde.
  2. Tilsæt derefter vand, kog op og skum grundigt af.
  3. Så kommes løg, laurbær, timian og kartofler i tern i gryden, og der krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Læg låg på gryden, og lad nu din skipperlabskovs simre i to timer, hvor både kød og kartofler koges mørt som smør.
  5. Når de to timer er gået, hældes suppen/væden fra retten med forsigtighed og smør i tern tilsættes.
  6. Mos nu forsigtigt sammen med et piskeris. Skipperlabskovs skal være grov i konsistensen, så mos ikke for hårdt.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 727kcalKulhydrater: 71gProtein: 53gFedt: 26gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 164mgNatrium: 851mgKalium: 2352mgKostfibre: 9gSukker: 5gVitamin A: 531IUVitamin C: 80mgCalcium: 113mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige skipperlabskovs pyntes med finthakket purløg og stilles på bordet.

Traditionelt serveres retten med rugbrød og syltede rødbeder til. Altså en rigtig husmandskost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hansen

    juli 31, 2024 at 8:53 pm

    det med bacon lyder meget fornuftigt, det skal prøves
    purløg er en selvfølge

    Svar
  2. Anette Asbjørn Bahnsen

    september 14, 2022 at 5:34 pm

    Min familie har en super god opskrift, der er gået i arv. Én af ingredienserne er sellerisalt🤩 . PRØV det Holger.

    Svar
  3. Per

    maj 05, 2021 at 9:22 am

    Prøv at komme lidt kold smør, bacon og purløg på toppen😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2021 at 6:29 am

      Hej Per
      Tak for tippet - det lyder lækkert 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva

    marts 13, 2021 at 7:00 am

    Elsker det ❤️

    Svar
  5. Peder Hansen

    oktober 18, 2020 at 6:27 am

    Tip. Hvis der stadig er for meget vand i labkovsen, kan den jævne med pulver kartoffelmos. Kan ikke smages.

    Svar
    • Erik Hansen

      juli 31, 2024 at 9:00 pm

      Jeg troede kun det var mig der havde lavet det for tyndt og jævnet det med
      pulvermos, der er da heldigvis flere åbenbart, men rigtigt
      kan hverken ses eller smages

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required