• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Råvareguide › Torsk - fakta og de bedste torskeopskrifter

Torsk - fakta og de bedste torskeopskrifter

Billede med torsk.
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. juli 2025 - Udgivet: 4. maj 2025

Torsk er en sund spisefisk, der samtidig er meget nem at tilberede. Her kan du både se de bedste opskrifter med torsk og læse fakta om den.

Torsk er blandt andet udbredt i den østlige del af Atlanterhavet, i de indre danske farvande, samt Nordsøen.

Torsken kan leve og trives i både salt og brakvand, og den opholder sig gerne tæt på bunden.

Den bliver betragtet som en rovfisk, og den lever hovedsageligt af krebsdyr, orme, muslinger, søpindsvin, og fisk som blandt andet sild.

Torsk fanget i Danmark vejer ca. mellem 2-6 kg. Vidste du godt, at den største torsk der er fanget, var 2 meter lang og vejede 96 kg?

Se også: Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

Oversigt over indhold
  • Torsk er en sund spisefisk, der samtidig er meget nem at tilberede. Her kan du både se de bedste opskrifter med torsk og læse fakta om den.
  • Sæson
  • God spisefisk
  • Pandestegning
  • Fisk er sunde
  • Næringsindhold
  • Opskrifter med torsk
  • Torsk med rodfrugter
  • Kogt torsk
  • Fisk i fad
  • Grillet torsk med parmaskinke
  • Grillede torskeruller med parmaskinke
  • Torskefilet med lækkert tilbehør
  • Torskeloins med sundt tilbehør
  • Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
  • Dampet torsk i ovn med grøntsager
  • Torsk med spidskål og kartofler
  • Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado
  • Torsk i tomatsauce
  • Kommentarer

Sæson

Torsken smager bedst fra efteråret, til det tidlige forår. Lige præcis i denne periode er kødet ekstra saftigt og fast i konsistensen.

En gammel regel siger også, at man ”kun” skal spise torsk i månederne der slutter med et ”R”, af samme årsag.

Disse måneder er september, oktober, november, december, januar, og februar.

Men du kan, og må også gerne spise fisken i alle de andre måneder.

Se også: Torsk med asparges, rustik mos og lækker sauce

God spisefisk

Torsken er lyst og fast i kødet, og så har den en mild og neutral smag, der gør at både voksne og børn kan spise den.

Torsken er nem at tilberede, og mulighederne er også mange, når det kommer til opskrifter og retter med torsk.

Torsken kan anvendes både koldt og varmt.

Kold som for eksempel i forretter med røget torsk.

Varmt som for eksempel, en hovedret der er bagt eller grillet i ovnen. Eller som stegt torskefilet og tærte med torsk.

Desuden kan torsken også steges, koges, og dampes. Derfor er det ”torskedumt” at lade være med at spise fisk.

Se også: Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk

Pandestegning

Den nemme måde at tilberede torsken på er, at du blot steger den på panden. Det er simpelt og godt.

15 minutter før stegning saltet torsken grundigt, og stilles derefter på køl.

Varm en pande godt op med lidt olie, og steg torskefileterne to minutter på hver side. Ikke mere, da den så bliver tør og kedelig.

Stegetiden gælder for almindelig tykkelse på torskefilet, og hvis de er tyndere (hvilket desværre ofte er tilfældet med torskestykker købt i pakker i supermarkedet), ja så er stegetiden lidt kortere.

Husk i øvrigt, at torsken altid skal lugte af frisk havvand.

Du kan også lave en ovnbagt torsk. Her saltes torskefilet også ca. 5-10 minutter før, hvorefter de tilberedes ved 100 grader varmluft i ca. 20 minutter - alt afhængig af tykkelse.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Fisk er sunde

Fisk indeholder en lang række vigtige vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som alle er gode for dit helbred, og din sundhed.

Torsken hører ind under de magre fisk, og er derfor et godt valg, hvis du vil tabe dig, eller blot holde den
slanke linje.

Proteinindholdet i fisken er højt, og den kan derfor være med til at vedligeholde dine muskler, og skrue op for din forbrænding.

Torsk indeholder jod og selen. Jod er et livsvigtig mineral, der blandt andet er med til at styrke og regulere dit stofskifte.

Selen virker som en antioxidant i kroppen, og er blandt andet med til at beskytte din krop mod frie radikaler. Selen er ligeledes medvirkende til et optimalt immunforsvar.

Se også: Ovnbagt torsk med spidskål

Næringsindhold

Mængde pr. 100 gram
Kalorier: 81
Kulhydrat: 0 gram
Kostfibre: 0 gram
Fedt: 0,3 gram
Protein: 18,7 gram

Opskrifter med torsk

Torsk med rodfrugter

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på torsk med rodfrugter. En meget nem fiskeret, der laves med benfrie torskeloins på en bund af stegte rodfrugter.
Gå til opskrift
billede til torsk med rodfrugter

Kogt torsk

4.7 fra 14 stemmer
Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
Gå til opskrift
kogt torsk

Fisk i fad

4.7 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Gå til opskrift
billede med fisk i fad

Grillet torsk med parmaskinke

5 fra 1 stemme
Se her, hvordan du laver grillet torsk, så fiskekødet ikke falder fra hinanden på grillen. Parmaskinken holder nemlig sammen på torsken.
Gå til opskrift
Grillet torsk, hvor fisken omvikles med en delikat parmaskinke fra Italien. Skinken gør det meget nemmere at grille torsken, da den så ikke falder fra hinanden. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillede torskeruller med parmaskinke

Gå til opskrift
Grillede torskeruller er hurtig mad på grillen med benfri torskefilet, der omvikles med parmaskinke. Serveres med grillede grønne asparges, nye kartofler og en god persillesovs. Foto: Guffeliguf.dk.

Torskefilet med lækkert tilbehør

5 fra 2 stemmer
Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.
Gå til opskrift
Torskefilet med tilbehør

Torskeloins med sundt tilbehør

5 fra 1 stemme
Torskeloins med sundt tilbehør er en både nem og hurtig fiskeret, som de fleste kan lide. Torskeloins er benfri og rent rygkød fra torsken.
Gå til opskrift
torskeloins med sundt tilbehør

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé. Nemme og panerede fiskekrebinetter serveret med en grøn frikassé.
Gå til opskrift
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Dampet torsk i ovn med grøntsager

4.8 fra 64 stemmer
Dampet torsk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og med denne opskrift får du altid et godt resultat, hvor torsken ikke er tør.
Gå til opskrift
billede med dampet torsk i ovn

Torsk med spidskål og kartofler

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på stegt torsk med spidskål og kartofler. En meget nem ret, der både er hurtig at lave, og den er med få ingredienser.
Gå til opskrift
Stegt torsk med spidskål og kartofler

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

5 fra 1 stemme
Min opskrift på salat med torsk og grøntsager. En nem, hurtig og sund ret med bagt torsk, der anrettes som salat med bla. tomater og avocado.
Gå til opskrift
Billede af salat med torsk og grøntsager.

Torsk i tomatsauce

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på torsk i tomatsauce, der er en nem og lækker fiskeret med inspiration fra det italienske køkken. Serveres med pasta.
Gå til opskrift
torsk i tomatsauce
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her