Torsk er blandt andet udbredt i den รธstlige del af Atlanterhavet, i de indre danske farvande, samt Nordsรธen.
Torsken kan leve og trives i bรฅde salt og brakvand, og den opholder sig gerne tรฆt pรฅ bunden.
Den bliver betragtet som en rovfisk, og den lever hovedsageligt af krebsdyr, orme, muslinger, sรธpindsvin, og fisk som blandt andet sild.
Torsk fanget i Danmark vejer ca. mellem 2-6 kg.
Vidste du godt, at den stรธrste torsk der er fanget, var 2 meter lang og vejede 96 kg?
Se ogsรฅ:ย Maskintorsk - lรฆkkert torskefad med selleri
Sรฆson
Torsken smager bedst fra efterรฅret, til det tidlige forรฅr. Lige prรฆcis i denne periode er kรธdet ekstra saftigt og fast i konsistensen.
En gammel regel siger ogsรฅ, at man โkunโ skal spise torsk i mรฅnederne der slutter med et โRโ, af samme รฅrsag.
Disse mรฅneder er september, oktober, november, december, januar, og februar.
Men du kan, og mรฅ ogsรฅ gerne spise fisken i alle de andre mรฅneder.
Se ogsรฅ:ย Torsk med asparges, rustik mos og lรฆkker sauce
God spisefisk
Torsken er lyst og fast i kรธdet, og sรฅ har den en mild og neutral smag, der gรธr at bรฅde voksne og bรธrn kan spise den.
Torsken er nem at tilberede, og mulighederne er ogsรฅ mange, nรฅr det kommer til opskrifter og retter med torsk.
Torsken kan anvendes bรฅde koldt og varmt.
Kold som for eksempel i forretter med rรธget torsk.
Varmt som for eksempel, en hovedret der er bagt eller grillet i ovnen. Eller somย stegt torskefilet.
Desuden kan torsken ogsรฅ steges, koges, og dampes. Derfor er det โtorskedumtโ at lade vรฆre med at spise fisk.
Se ogsรฅ:ย Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk
Pandestegning
Den nemme mรฅde at tilberede torsken pรฅ er, at du blot steger den pรฅ panden. Det er simpelt og godt.
15 minutter fรธr stegning saltet torsken grundigt, og stilles derefter pรฅ kรธl.
Varm en pande godt op med lidt olie, og steg torskefileterne to minutter pรฅ hver side. Ikke mere, da den sรฅ bliver tรธr og kedelig.
Stegetiden gรฆlder for almindelig tykkelse pรฅ torskefilet, og hvis de er tyndere (hvilket desvรฆrre ofte er tilfรฆldet med torskestykker kรธbt i pakker i supermarkedet), ja sรฅ er stegetiden lidt kortere.
Husk i รธvrigt, at torsken altid skal lugte af frisk havvand.
Du kan ogsรฅย lave en ovnbagt torsk. Her saltes torskefilet ogsรฅ ca. 5-10 minutter fรธr, hvorefter de tilberedes ved 100 grader varmluft i ca. 20 minutter - alt afhรฆngig af tykkelse.
Se ogsรฅ:ย Glaseret torsk med ris, broccoli og grรธnkรฅl
Fisk er sunde
Fisk indeholder en lang rรฆkke vigtige vitaminer, mineraler og nรฆringsstoffer, som alle er gode for dit helbred, og din sundhed.
Torsken hรธrer ind under de magre fisk, og er derfor et godt valg, hvis du vil tabe dig, eller blot holde den
slanke linje.
Proteinindholdet i fisken er hรธjt, og den kan derfor vรฆre med til at vedligeholde dine muskler, og skrue op for din forbrรฆnding.
Torsk indeholder jod og selen. Jod er et livsvigtig mineral, der blandt andet er med til at styrke og regulere dit stofskifte.
Selen virker som en antioxidant i kroppen, og er blandt andet med til at beskytte din krop mod frie radikaler. Selen er ligeledes medvirkende til et optimalt immunforsvar.
Se ogsรฅ:ย Ovnbagt torsk med spidskรฅl
Nรฆringsindhold
Mรฆngde pr. 100 gram
Kalorier: 81
Kulhydrat: 0 gram
Kostfibre: 0 gram
Fedt: 0,3 gram
Protein: 18,7 gram
Opskrifter
Fisk i fad med porrer og gulerรธdder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments