Fisk på grill? Så prøv disse grillede torskeruller, hvor benfrie stykker af torsk omvikles med parmaskinke, og grilles ved direkte varme.
Til grillede torskeruller til to personer skal du bruge:
4 stykker torskefilet á cirka 75 gram stykket
4 skiver parmaskinke
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Til grillede, grønne asparges skal du bruge
1 bundt grønne asparges
Lidt salt og friskkværnet peber
Til persillesovs skal du bruge
1 spiseskefuld smør
1 spiseskefuld hvedemel
3-4 deciliter mælk
Salt og friskkværnet peber
1 håndfuld friskhakket persille
Sådan laver du grillede torskeruller med grønneasparges og persillesovs:
Rengør kartoflerne, og kog dem i saltet vand i cirka 7 minutter - og lad dem trække i vandet i yderligere 7-10 minutter. Afhængig af størrelsen.
Persillesovsen laver du ved at smelte smørret i en kasserolle ved middel varme, og derefter piske hvedemelet i. Lad det svitse et par minutter, og pisk så gradvist mælken ud i opbagningen. Fortsæt indtil persillesovsen har den rigtige konsistens.
Smag til med salt og friskkværnet peber - og lige inden servering vender du den friskhakkede persille i.
Dryp torskefileterne med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Omvikl så torskestykkerne med et stykke parmaskinke.
Torskerullerne skal grilles ved en lav og direkte varme, så skru varmen ned på laveste blus hvis det er en gasgrill. I kuglegrill skal du ikke komme for mange kul i, da det er vigtigt fisken grilles ved lav varme.
Smør grillristen med olivenolie, og grill torskerullerne i et par minutter på to af siderne. De er klar når fiskekødet er blevet flot og hvidt.
De grønne asparges skal ikke koges før turen på grillen, men blot grilles et par minutter ved direkte varme, så de får flotte grillmærker. Dryp eventuelt med lidt olivenolie og giv dem en anelse salt.
Og så er det bare at nyde de grillede torskeruller med nye kartofler, grillede grønne asparges og en skøn persillesovs.
Skal du bruge mere, ja så ganger du bare opskriften op.
Del dine ideer og tanker med os andre her: