• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Torskefilet med lækkert tilbehør

Torskefilet med lækkert tilbehør

Torskefilet med tilbehør
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. maj 2024 - Udgivet: 2. maj 2024

Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.

Torskefilet med tilbehør er en skøn fiskeret, der både er nem og rimelig hurtig at lave.

Her skal du bruge ben- og skindfrie torskefileter, der skæres ud i passende stykker. Jeg plejer at beregne ca. 150 gram torsk pr. person.

Torskefileterne vendes i rugmel, hvorefter de steges i lidt rapsolie på panden. Tilbehøret er stegte kartofler, asparges og den lækre og letstuvede spinat.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på fisk i fad.

Opskrift på torskefilet med tilbehør

Torskefilet med tilbehør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Torskefilet med lækkert tilbehør

5 fra 2 stemmer
Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 437
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Torskefilet
  • 600 g torsk - filet uden skind og ben
  • rugmel - til panering
  • rapsolie - til stegning
Kartofler
  • 650 g kartofler - i mundrette stykker
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
Asparges
  • 20 grønne asparges
Spinat
  • 1 rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • rapsolie
  • 250 g spinat - frisk
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kartoflerne. 650 g kartofler skæres i mundrette stykker. Vendes med lidt rapsolie, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et ovnfast fad og bages 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Imens kan du stege torskefilet. 600 g torsk deles i fire lige store stykker. Kom lidt rugmel i en tallerken, og vend torskestykkerne i melet.
  3. Varm en pande op ved en god varme, kom en god sjat rapsolie på panden og steg fisken i ca. 3 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen når fisken er vendt først gang. Dryp torskefileterne med lidt citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber. Tages til side.
  4. Skyl panden af og kon den tilbage på kogepladen ved en middel varme. Tilsæt rapsolie og steg 1 rødløg og 4 fed hvidløg i et par minutter uden det tager farve. Kom gradvist 250 g spinat ved og lad spinaten falde sammen. Hæld 2,5 dl madlavningsfløde ved, lad det creme lidt ind, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  5. Bræk rodstykket af 20 grønne asparges, og damp dem i en gryde med lidt saltet vand i ca. 30 sekunder.

Næringsindhold

Kalorier: 437kcalKulhydrater: 43gProtein: 36gFedt: 14gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 72mgNatrium: 749mgKalium: 1974mgKostfibre: 8gSukker: 7gVitamin A: 6631IUVitamin C: 59mgCalcium: 215mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret straks den stegte torskefilet med tilebhør, hvor torskestykkerne serveres på en bund af den letstuvede spinat, mens kartofler og grøne asparges serveres til.

Pynt eventuelt den rugmelspanerede torsk med en skive citron og lidt dild. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater

Bagt torsk - nem og hurtig opskrift på torsk i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gurli

    maj 02, 2024 at 11:07 am

    Meget lækker fiskeret der ikke smager for meget af fisk

    Svar
  2. Karoline

    maj 02, 2024 at 10:04 am

    Jeg er ellers ikke vild med torsk og fisk, men denne ret er altså ret lækker 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required