Her er min opskrift på torskefilet med lækkert tilbehør. En dejlig ret med rugmelspaneret torsk, der anrettes på en bund af letstuvet spinat.
Torskefilet med tilbehør er en skøn fiskeret, der både er nem og rimelig hurtig at lave.
Her skal du bruge ben- og skindfrie torskefileter, der skæres ud i passende stykker. Jeg plejer at beregne ca. 150 gram torsk pr. person.
Torskefileterne vendes i rugmel, hvorefter de steges i lidt rapsolie på panden. Tilbehøret er stegte kartofler, asparges og den lækre og letstuvede spinat.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på fisk i fad.
Opskrift på torskefilet med tilbehør
Torskefilet med lækkert tilbehør
Ingredienser
Torskefilet
- 600 gram torsk - filet uden skind og ben
- rugmel - til panering
- rapsolie - til stegning
Kartofler
- 650 gram kartofler - i mundrette stykker
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Asparges
- 20 grønne asparges
Spinat
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- rapsolie
- 250 gram spinat - frisk
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- citronsaft
Sådan gør du
- Start med at lave kartoflerne. 650 gram kartofler skæres i mundrette stykker. Vendes med lidt rapsolie, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et ovnfast fad og bages 30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens kan du stege torskefilet. 600 gram torsk deles i fire lige store stykker. Kom lidt rugmel i en tallerken, og vend torskestykkerne i melet.
- Varm en pande op ved en god varme, kom en god sjat rapsolie på panden og steg fisken i ca. 3 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen når fisken er vendt først gang. Dryp torskefileterne med lidt citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber. Tages til side.
- Skyl panden af og kon den tilbage på kogepladen ved en middel varme. Tilsæt rapsolie og steg 1 rødløg og 4 fed hvidløg i et par minutter uden det tager farve. Kom gradvist 250 gram spinat ved og lad spinaten falde sammen. Hæld 2,5 deciliter madlavningsfløde ved, lad det creme lidt ind, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Bræk rodstykket af 20 grønne asparges, og damp dem i en gryde med lidt saltet vand i ca. 30 sekunder.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret straks den stegte torskefilet med tilebhør, hvor torskestykkerne serveres på en bund af den letstuvede spinat, mens kartofler og grøne asparges serveres til.
Pynt eventuelt den rugmelspanerede torsk med en skive citron og lidt dild. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Gurli
Meget lækker fiskeret der ikke smager for meget af fisk
Karoline
Jeg er ellers ikke vild med torsk og fisk, men denne ret er altså ret lækker 🙂