Torsk er en af de mest populære spisefisk, og her er den lavet med spidskål og porre - og pakket ind under et låg af butterdej. Bages 30 minutter i ovnen.
Du skal bruge tærte med torsk til 6 personer:
450 gram frisk torsk
Et halvt spidskål
1-2 porrer
1 æg
0,5 deciliter mælk
1 teskefuld løgpulver (eller et finthakket løg)
1 strøget teskefuld fint salt
En plade butterdej
Friskkværnet peber
En klat smør til sautering
+ et sammenpisket æg til pensling af butterdej
Sådan laver du tærte med torsk med spidskål og porre:
Start med at lave den grove fiskefars. Tjek at der ikke er ben i torskefileterne, og skær derefter torsken ud i så fine tern som muligt med en skarp kniv.
Hak eventuelt fiskestykkerne med kniven.
Kom det op i en skål, og tilsæt salt. Rør det godt rundt, og tilsæt æg og mælk. Rør den grove fars grundigt, og sæt på køl i ti minutter.
Fjern det yderste blad på spidskålen, og snit kålen helt fint.
Fjern også top og bund fra porren, og snit den i helt fine skiver.
Kom en god klat smør på panden, svits spidskål og porre ved middel varme i fem minutter, så kålen bliver blød.
Fordel spidskål og porre nederst i tærteformen, og læg så den grove fars med torsk øverst. Foto: Guffeliguf.dk.
Find en tærteform frem, og læg den sauterede spidskål og porre nederst.
Fordel så tokefarsen ud over kålen, og luk tærten med butterdej.
Sørg for, at butterdejen lukker helt til i siden hele vejen rundt.
Tærte med torsk lukkes af med et låg af butterdej. Husk at pensle butterdejen med et sammenpisket æg, og at stikke i den med gaffel. Foto: Guffeliguf.dk.
Stik i butterdejen med en gaffel (så dampen kan trænge ud), og pensl med en sammenpisket æg.
Stil tærten med torsk ind i forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag den i 30 minutter.
Tag så tærten ud, og lad den køle lidt af inden servering.
Torsk er en af de mest populære spisefisk, og her er den lavet med spidskål og porre - og pakket ind under et låg af butterdej. Bages 30 minutter i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.
0 Comments