Her er min opskrift på torsk i tomatsauce, der er en nem og lækker fiskeret med inspiration fra det italienske køkken. Serveres med pasta.
Torsk i tomatsauce er en virkelig nem fiskeret, hvor der heller ikke skal bruges mange ingredienser.
Opskriften har rod i det italienske køkken, og den består grundlæggende af torskefilet, der tilberedes i en meget nem tomatsauce. Her dog tilsat lidt limabønner, som du kan købe de fleste supermarkeder i konservesafdelingen.
Se også: Torsk med spinat og stegte dildkartofler
Da hele torskeretten laves i samme pande, er der heller ikke meget opvask efter madlavningen, og retten er altså hurtig at lave. Så det er perfekt hverdagsmad.
Brug gerne en skindfri torsk, og ønskes en torskefilet med skind, lægges fileterne i tomatsaucen med skindet opad. Når du han trække skindet af torsken, er den klar og tilberedt.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den serveres med kogt pasta, men ris kan også bruges som tilbehør.
Opskrift på torsk i tomatsauce
Torsk i tomatsauce
Ingredienser
- 1 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 dåse lima bønner - hvide bønner/butter beans
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 400 gram tomatpassata
- 1 citron
- 500 gram torsk - filet uden ben
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta - koges som anvist
Sådan gør du
- Til torsk i tomatsauce starter du med, at stege rødløg og hvidløg bløde i lidt olivenolie i en ikke for stor sauterpande eller alm. pande. Løgene skal ikke tage farve. Lad det stege 4-5 minutter.
- Limabønner kommes i en sigte og skylles under koldt vand, inden de kommes i panden sammen med en smuldret oregano, bouillonterning og tomatpassata. Rør det godt rundt.
- Lad det koge et par minutter, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- De ben- og skindfri torskefileter skæres ud i passende stykker, og lækkes ned i tomatsaucen. Dryp fisken med citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg låg på pande, og lad torskeretten simre i ca. 10 minutter indtil torsken er tilberedt. Imens kan du koge pasta.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Torsk i tomatsauce serveres straks sammen med den kogte pasta.
Dertil gerne et stykke godt madbrød, og evt. dampet broccoli eller blomkål. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: