Se her hvordan du laver grillet torsk, hvor fisken ikke falder fra hinanden på grillen. Parmaskinken holder nemlig sammen på torsken.
Grillet torsk kan bruges til både forret og hovedret.
Hvis du vil bruge den grillede fisk til forret, vil jeg foreslå du kun laver et stykke pr. person.
Fisk på grill
Normalt kan det være lidt tricky at grille torsk, da den er både porøs og let falder fra hinanden.
Men ved at omvikle torskestykkerne med parmaskinke, holder du fisken sammen på en smart måde.
Du kan bruge samme trick med andre hvide fisk, som eksempelvis rødspætter, skrubber, kuller, og rødfisk.
Opskriften er til to personer, men den er nem at gange op.
Opskrift på grillet torsk
400 gram torsk uden ben
4 skiver parmaskinke
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du grillet torsk med parmaskinke
- Bed fiskehandleren skære 400 gram fra torskens brede ende. Ikke halestykket, som ikke duer til denne opskrift.
- Tjek torsken efter for eventuelle ben, da de jo ikke er rare at få i munden ved bordet.
- Del torsken i fire stykker, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Omvikl dem hver med et stykke parmaskinke, og dryp med lidt olivenolie. Sørg for, at parmaskinken er foldet godt ind under torsken.
- Smør grillristen med lidt olie, og grill torsken ved direkte, men lav varme.
- Her skal den nu grilles i otte minutter – nemlig fire på hver side.
- Vend forsigtigt torskestykkerne med en paletkniv, hvor du løsner den forsigtigt fra grillristen.
Servering
Anret to stykker grillet torsk til hver person. Medmindre det er til en forret, for så er et enkelt stykke nok.
Lækkert tilbehør kan være en nem kartoffelsalat med asparges.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på dampet torsk og fiskenuggets af torsk.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.