Sådan laver du det bedste laksespyd med squash til grillen. Laksespyd med glaskål, squash og peberfrugt, der grilles ved direkte varme i otte minutter.
Opskriften på laksespyd med squash er beregnet til to personer, men er nem at gange op til flere.
Ingredienser til laksespyd med squash
300 gram laks (fra den brede ende på laksen)
8 store tern af squash
8 tern af glaskål
16 små firkanter rød peberfrugt
3 spiseskefulde citronsaft
2 pressede fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Læg fire bambusspyd i blød i koldt vand mindst en time før du skal bruge dem.
- Skær skindet af laksen, og del fisken i 12 store tern. Tjek laksen efter for ben, og fjern dem eventuelt med en pincet.
- Bland citronsaft med presset hvidløg, og mos det godt sammen. Kom lakseternene i marinaden, og lad det trække 10-15 minutter.
- Skær 8 gode tern ud af glaskålen (der er en ret massiv kål, der er skærefast), og damp dem i letsaltet vand i to minutter.
- Skær også tern af squash og den røde peberfrugt, og så du klar til at samle dine grillspyd.
- Træk først squash på spyddet, så laks, to tern af peberfrugt, glaskål, laks, glaskål, to tern af peberfrugt laks og luk spyddet med et stykke squash - se billedet herunder.
- Dryp lidt god olivenolie over spyddet, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Grill så laksespyddene over en svag og direkte varme. Dette gælder både i kuglegrill og gasgrill.
- Spyddene med laks skal grilles ialt otte minutter, hvor du giver dem fire minutter på hver side.
- På grillen er det vigtigt at vende dem forsigtigt, da laksen grilles meget mør, og derfor nemt falder af spyddet.
Servér de lækre grillspyd med laks sammen med en god salat og hjemmebagt flutes.
Se også mine opskrifter på: