Laksespyd med squash, glaskål og peberfrugt er nogle af de lækreste laksespyd, og de skal have under 10 minutter på grillen.
Laksespyd med squash og andre grøntsager er simpelthen så lækre at komme på grillen en lun sommeraften.
Og så går det stærkt, de skal ikke have mere end otte minutter, så er grillspyddene klar til at blive serveret.
Jeg har beregnet opskriften til to personer, men den er super nem at gange op til det antal, du skal bruge.
Opskrift på laksespyd med squash
Laksespyd med squash, peberfrugt og glaskål
Ingredienser
- 300 gram laks - fra den brede ende på laksen
- 1 stor squash - store tern
- 1 glaskål - tern
- 1 rød peberfrugt - små firkanter
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg - pressede
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Læg fire bambusspyd i blød i koldt vand mindst en time, før du skal bruge dem.
- Skær skindet af laksen, og del fisken i 12 store tern. Tjek laksen efter for ben, og fjern dem eventuelt med en pincet.
- Bland citronsaft med presset hvidløg, og mos det godt sammen. Kom lakseternene i marinaden, og lad det trække 10-15 minutter.
- Skær 8 gode tern ud af glaskålen (der er en ret massiv kål, der er skærefast), og damp dem i letsaltet vand i to minutter.
- Skær også tern af squash og den røde peberfrugt, og så du klar til at samle dine grillspyd.
- Træk først squash på spyddet, så laks, to tern af peberfrugt, glaskål, laks, glaskål, to tern af peberfrugt laks og luk spyddet med et stykke squash - se billedet herunder.
- Dryp lidt god olivenolie over spyddet, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Grill så laksespyddene over en svag og direkte varme. Dette gælder både i kuglegrill og gasgrill.
- Laksespyd med squash skal grilles ialt otte minutter, hvor du giver dem fire minutter på hver side.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
På grillen er det vigtigt at vende laksespyd med squash forsigtigt, da laksen grilles meget mør, og derfor nemt falder af spyddet.
Servér de lækre grillspyd sammen med en god, mættende salat og hjemmebagt flutes. De kan selvfølgelig også spises med nye, danske kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: