Ovnbagte pestokartofler er et smukt syn, og så smager det godt. Her har du tilbehøret, som kan bruges til stort set alt. Lækkert og let.
Ovnbagte pestokartofler stimulerer mange sanser. For udover at smage og dufte godt, ser de også flotte ud med den klare grønne farve.
Det er meget enkelt at lave kartoflerne. De bages i ovnen i en time, derefter tages de ud og vendes i den dejligste pesto.
Du kan sagtens købe en god pesto og bruge den, men du kan også lave en frisk, hjemmelavet. Se opskriften nedenfor.
Her er mere inspiration:
Opskrift på ovnbagte pestokartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler i både
- hjemmelavet pesto alternativt købe
- 1 sjat olivenolie
- flagesalt
Hjemmelavet pesto
- 1 håndfuld spinat
- 1 håndfuld basilikum
- 1 solohvidløg
- 1 pose pinjekerner
- olivenolie en god sjat
- flagesalt
- ½ citron saften herfra
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 220 grader. Skær kartoflerne i både og kom dem i et ildfast fad med olivenolie, drys med lidt flagesalt.
- Sæt dem ind i den forvarmet ovn ca. 1 time, til de er gyldne og sprøde.
- Blend alle ingredienserne til pestoen i en blender.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og vend dem med pestoen. Server.
Tips
Server de stegte kartofler som tilbehør til en god steg, en grydestegt kylling eller kotelletter.
De er også gode at spise til vegetarbøffer eller blot sammen med en salat og et godt brød.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.