Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Billede af svinemørbrad med fennikel.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. juli 2025 - Udgivet: 30. marts 2019

Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.

Svinemørbrad med fennikel er en skøn opskrift på mørbrad i pande. Her laves hele retten i en stor pande, og det er en rimelig nem og hurtig opskrift.

Og hvis du tænker, at fennikel ikke lige er mig. Fennikel smager jo af lakrids, så fy føj. Nej, det skal du ikke være bange for. Fennikelen steges nemlig først næsten mør på panden, og derefter i flødesovsen. Og det tager altså den der lakridssmag som nogle ikke er så glade for.

Så derfor kan du roligt kaste dig over svinemørbrad med fennikel - den bliver du glad for. Og stegetiden her passer som regel fint, men for en sikkerheds skyld kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer.

Tag svinemørbraden af når den når de 65 grader - eller lige under. Så er den perfekt rosa, og på ingen måde rød. Nyd i øvrigt også kikærterne, der passer perfekt til mørbrad og fennikel. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Her kan du i øvrigt også se min opskrift på en sticky svinemørbrad. Det er også klassemad.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
  • Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Svinemørbrad i mangosauce
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Svinemørbrad med spidskål
  • Mørbrad i fad
  • Asiatisk mørbrad
  • Svinemørbrad stegt som vildt
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 549
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk timian - frisk, hakket
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbraden afpudses. Det betyder at sølvsenen skæres fra med en skarp kniv, og øvrigt fedt fjernes. Gnid den grundigt med salt.
  2. Skær det nederste af roden på fennikelen af, og snit den derefter i tynde både. Rødløg skæres i grove både og hvidløgsfed i tynde skiver.
  3. Varm en stor stegepande op og kom en lille klat smør i. Når smørret er brust af kommes svinemørbraden på. Brun den godt på alle sider, krydr med peber og læg til side.
  4. Kom en god klat smør mere på panden, skru ned til middel varme og læg den snittede fennikel på. Steg nu fennikel stykkerne i cirka 10 minutter indtil de er er næsten møre.
  5. Kom så rødløg og hvidløg ved og steg et par minutter mere. Hæld hvidvin ved og lad det lige koge en anelse ind. Tilsæt fløden og en smuldret bouillonterning.
  6. Hæld vandet fra kikærterne i dåsen og kom dem på panden sammen med finthakket frisk timian. Vend det forsigtigt rundt.
  7. Læg svinemørbraden øverst, og klem den let ned.
  8. Læg et låg på og steg nu videre ved en middel varme eller lidt lavere i cirka 15 minutter, så svinemørbraden er let rosa indvendigt. Vend gerne lige mørbraden halvvejs. Kernetemperaturen på en svinemørbrad skal være 65 grader eller lige under.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 549kcalKulhydrater: 27gProtein: 39gFedt: 30gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 168mgNatrium: 884mgKalium: 1143mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 1100IUVitamin C: 14mgCalcium: 128mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Svinemørbrad med fennikel kan serveres som den er.

Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage på panden. Som du kan se på billedet. Serveres gerne med et stykke nybagt grydebrød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Svinemørbrad i mangosauce

5 fra 2 stemmer
Få min opskrift på svinemørbrad i mangosauce, og retten er nem og hurtig at tilberede. Krydret, men stadig både mild og børnevenlig i smagen.
Gå til opskrift
Billede med svinemørbrad i mangosauce.

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Svinemørbrad med spidskål

4.7 fra 24 stemmer
Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.
Gå til opskrift
svinemørbrad med spidskål

Mørbrad i fad

4.8 fra 108 stemmer
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Gå til opskrift
billede med mørbrad i fad

Asiatisk mørbrad

4.9 fra 13 stemmer
Her er min opskrift på asiatisk mørbrad. Det er svinemørbrad, der steges med soja, sød chilisauce og honning. Nem og hurtig ret til aftensmad.
Gå til opskrift
asiatisk mørbrad med spinat

Svinemørbrad stegt som vildt

5 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.
Gå til opskrift
svinemørbrad stegt som vildt

FAQ

Kan svinemørbrad med fennikel fryses?

Ja, retten er fryseegnet. Kom den i en tæt beholder og derefter på frost. Opvarmes i pande eller gryde.

Kan man udskifte fennikel?

Er du ikke så glad for fennikel, kan du udskifte den med andre grøntsager som eks. porre eller broccoli. Det giver selvfølgelig en anden ret, men den er stadig velsmagende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 02, 2025 at 3:34 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om retten her.

    Svar
  2. Suro skriver

    april 01, 2019 at 10:26 am

    Hej Holger, jeg er desvärre en af de mennesker, der ikke bryder sig om linser eller tørrede bønner. Hvad kan jeg bruge i stedet,.? .?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 01, 2019 at 2:18 pm

      Hej Suro

      Det er da helt ok. Der kan eventuelt tilsættes ærter, små stykker gulerødder eller kartofler. Det bliver også godt.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required