Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Billede af svinemørbrad med fennikel.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.

Svinemørbrad med fennikel er en skøn opskrift på mørbrad i pande. Her laves hele retten i en stor pande, og det er en rimelig nem og hurtig opskrift.

Og hvis du tænker, at fennikel ikke lige er mig. Fennikel smager jo af lakrids, så fy føj. Nej, det skal du ikke være bange for. Fennikelen steges nemlig først næsten mør på panden, og derefter i flødesovsen. Og det tager altså den der lakridssmag som nogle ikke er så glade for.

Så derfor kan du roligt kaste dig over svinemørbrad med fennikel - den bliver du glad for. Og stegetiden her passer som regel fint, men for en sikkerheds skyld kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer.

Tag svinemørbraden af når den når de 65 grader - eller lige under. Så er den perfekt rosa, og på ingen måde rød. Nyd i øvrigt også kikærterne, der passer perfekt til mørbrad og fennikel. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Her kan du i øvrigt også se min opskrift på en sticky svinemørbrad. Det er også klassemad.

Indhold
  • Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
  • Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • FAQ
  • Kommentarer

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk timian (frisk, hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbraden afpudses. Det betyder at sølvsenen skæres fra med en skarp kniv, og øvrigt fedt fjernes. Gnid den grundigt med salt.
  2. Skær det nederste af roden på fennikelen af, og snit den derefter i tynde både. Rødløg skæres i grove både og hvidløgsfed i tynde skiver.
  3. Varm en stor stegepande op og kom en lille klat smør i. Når smørret er brust af kommes svinemørbraden på. Brun den godt på alle sider, krydr med peber og læg til side.
  4. Kom en god klat smør mere på panden, skru ned til middel varme og læg den snittede fennikel på. Steg nu fennikel stykkerne i cirka 10 minutter indtil de er er næsten møre.
  5. Kom så rødløg og hvidløg ved og steg et par minutter mere. Hæld hvidvin ved og lad det lige koge en anelse ind. Tilsæt fløden og en smuldret bouillonterning.
  6. Hæld vandet fra kikærterne i dåsen og kom dem på panden sammen med finthakket frisk timian. Vend det forsigtigt rundt.
  7. Læg svinemørbraden øverst, og klem den let ned.
  8. Læg et låg på og steg nu videre ved en middel varme eller lidt lavere i cirka 15 minutter, så svinemørbraden er let rosa indvendigt. Vend gerne lige mørbraden halvvejs. Kernetemperaturen på en svinemørbrad skal være 65 grader eller lige under.

Næringsindhold

Kalorier549kcalKulhydrater27gProtein39gFedt30gMættet fedt16gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol168mgNatrium884mgKalium1143mgKostfibre7gSukker9gVitamin A1100IUVitamin C14mgCalcium128mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Svinemørbrad med fennikel kan serveres som den er.

Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage på panden. Som du kan se på billedet. Serveres gerne med et stykke nybagt grydebrød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Svinemørbrad i mangosauce
Få min opskrift på svinemørbrad i mangosauce, og retten er nem og hurtig at tilberede. Krydret, men stadig både mild og børnevenlig i smagen.
Se opskriften her
Billede med svinemørbrad i mangosauce.
Bedste luksus mørbradgryde
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Se opskriften her
billede med mørbradgryde
Svinemørbrad med spidskål
Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.
Se opskriften her
svinemørbrad med spidskål
Mørbrad i fad
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Se opskriften her
billede med mørbrad i fad
Asiatisk mørbrad
Her er min opskrift på asiatisk mørbrad. Det er svinemørbrad, der steges med soja, sød chilisauce og honning. Nem og hurtig ret til aftensmad.
Se opskriften her
asiatisk mørbrad med spinat
Svinemørbrad stegt som vildt
Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.
Se opskriften her
svinemørbrad stegt som vildt

FAQ

Kan svinemørbrad med fennikel fryses?

Ja, retten er fryseegnet. Kom den i en tæt beholder og derefter på frost. Opvarmes i pande eller gryde.

Kan man udskifte fennikel?

Er du ikke så glad for fennikel, kan du udskifte den med andre grøntsager som eks. porre eller broccoli. Det giver selvfølgelig en anden ret, men den er stadig velsmagende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 02, 2025 at 3:34 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om retten her.

    Svar
  2. Suro skriver

    april 01, 2019 at 10:26 am

    Hej Holger, jeg er desvärre en af de mennesker, der ikke bryder sig om linser eller tørrede bønner. Hvad kan jeg bruge i stedet,.? .?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 01, 2019 at 2:18 pm

      Hej Suro

      Det er da helt ok. Der kan eventuelt tilsættes ærter, små stykker gulerødder eller kartofler. Det bliver også godt.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required