• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

svinemørbrad med fennikel
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. oktober 2019 - Udgivet: 30. marts 2019

Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.

Svinemørbrad med fennikel er en skøn opskrift på mørbrad i pande.

Her laves hele retten i en stor pande, og det er en rimelig nem og hurtig opskrift.

Og hvis du tænker, at fennikel ikke lige er mig. Fennikel smager jo af lakrids, så fy føj.

Nej, det skal du ikke være bange for. Fennikelen steges nemlig først næsten mør på panden, og derefter i flødesovsen. Og det tager altså den der lakridssmag som nogle ikke er så glade for.

Så derfor kan du roligt kaste dig over svinemørbrad med fennikel - den bliver du glad for.

Og stegetiden her passer som regel fint, men for en sikkerheds skyld kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer.

Tag svinemørbraden af når den når de 65 grader - eller lige under. Så er den perfekt rosa, og på ingen måde rød.

Nyd i øvrigt også kikærterne, der passer perfekt til mørbrad og fennikel.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Her kan du i øvrigt også se min opskrift på en sticky svinemørbrad. Det er også klassemad.

Ingredienser til svinemørbrad med fennikel

1 svinemørbrad
1 fennikel
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 deciliter hvidvin
2,5 deciliter fløde
1 bouillonterning
1 dåse kikærter
Frisk timian
Salt og peber

Frengangsmåde

  1. Svinemørbraden afpudses. Det betyder at sølvsenen skæres fra med en skarp kniv, og øvrigt fedt fjernes. Gnid den grundigt med salt.
  2. Skær det nederste af roden på fennikelen af, og snit den derefter i tynde både. Rødløg skæres i grove både og hvidløgsfed i tynde skiver.
  3. Varm en stor stegepande op og kom en lille klat smør i. Når smørret er brust af kommes svinemørbraden på.  Brun den godt på alle sider, krydr med peber og læg til side.
  4. Kom en god klat smør mere på panden, skru ned til middel varme og læg den snittede fennikel på. Steg nu fennikel stykkerne i cirka 10 minutter indtil de er er næsten møre.
  5. Kom så rødløg og hvidløg ved og steg et par minutter mere.
  6. Hæld hvidvin ved og lad det lige koge en anelse ind.
  7. Tilsæt fløden og en smuldret bouillonterning.
  8. Hæld vandet fra kikærterne i dåsen og kom dem på panden sammen med finthakket frisk timian. Vend det forsigtigt rundt.
  9. Læg svinemørbraden øverst, og klem den let ned.
  10. Læg et låg på og steg nu videre ved en middel varme eller lidt lavere i cirka 15 minutter, så svinemørbraden er let rosa indvendigt. Vend gerne lige mørbraden halvvejs. Kernetemperaturen på en svinemørbrad skal være 65 grader eller lige under.

Servering

Svinemørbrad med fennikel kan serveres som den er.

Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage på panden. Som du kan se på billedet.

Serveres gerne med et stykke nybagt grydebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suro

    april 01, 2019 at 10:26 am

    Hej Holger, jeg er desvärre en af de mennesker, der ikke bryder sig om linser eller tørrede bønner. Hvad kan jeg bruge i stedet,.? .?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 01, 2019 at 2:18 pm

      Hej Suro

      Det er da helt ok. Der kan eventuelt tilsættes ærter, små stykker gulerødder eller kartofler. Det bliver også godt.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her