Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
Svinemørbrad med fennikel er en skøn opskrift på mørbrad i pande.
Her laves hele retten i en stor pande, og det er en rimelig nem og hurtig opskrift.
Og hvis du tænker, at fennikel ikke lige er mig. Fennikel smager jo af lakrids, så fy føj.
Nej, det skal du ikke være bange for. Fennikelen steges nemlig først næsten mør på panden, og derefter i flødesovsen. Og det tager altså den der lakridssmag som nogle ikke er så glade for.
Så derfor kan du roligt kaste dig over svinemørbrad med fennikel - den bliver du glad for.
Og stegetiden her passer som regel fint, men for en sikkerheds skyld kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer.
Tag svinemørbraden af når den når de 65 grader - eller lige under. Så er den perfekt rosa, og på ingen måde rød.
Nyd i øvrigt også kikærterne, der passer perfekt til mørbrad og fennikel.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Her kan du i øvrigt også se min opskrift på en sticky svinemørbrad. Det er også klassemad.
Ingredienser til svinemørbrad med fennikel
1 svinemørbrad
1 fennikel
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 deciliter hvidvin
2,5 deciliter fløde
1 bouillonterning
1 dåse kikærter
Frisk timian
Salt og peber
Frengangsmåde
- Svinemørbraden afpudses. Det betyder at sølvsenen skæres fra med en skarp kniv, og øvrigt fedt fjernes. Gnid den grundigt med salt.
- Skær det nederste af roden på fennikelen af, og snit den derefter i tynde både. Rødløg skæres i grove både og hvidløgsfed i tynde skiver.
- Varm en stor stegepande op og kom en lille klat smør i. Når smørret er brust af kommes svinemørbraden på. Brun den godt på alle sider, krydr med peber og læg til side.
- Kom en god klat smør mere på panden, skru ned til middel varme og læg den snittede fennikel på. Steg nu fennikel stykkerne i cirka 10 minutter indtil de er er næsten møre.
- Kom så rødløg og hvidløg ved og steg et par minutter mere.
- Hæld hvidvin ved og lad det lige koge en anelse ind.
- Tilsæt fløden og en smuldret bouillonterning.
- Hæld vandet fra kikærterne i dåsen og kom dem på panden sammen med finthakket frisk timian. Vend det forsigtigt rundt.
- Læg svinemørbraden øverst, og klem den let ned.
- Læg et låg på og steg nu videre ved en middel varme eller lidt lavere i cirka 15 minutter, så svinemørbraden er let rosa indvendigt. Vend gerne lige mørbraden halvvejs. Kernetemperaturen på en svinemørbrad skal være 65 grader eller lige under.
Servering
Svinemørbrad med fennikel kan serveres som den er.
Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage på panden. Som du kan se på billedet.
Serveres gerne med et stykke nybagt grydebrød.
Suro
Hej Holger, jeg er desvärre en af de mennesker, der ikke bryder sig om linser eller tørrede bønner. Hvad kan jeg bruge i stedet,.? .?
Madensverden.dk
Hej Suro
Det er da helt ok. Der kan eventuelt tilsættes ærter, små stykker gulerødder eller kartofler. Det bliver også godt.
Bedste hilsner
Holger