Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lammekoteletter

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Billede af lammekoeteletter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook6PinterestSMSEmailMessenger
6
DELINGER
Indhold
  • Lammekoteletter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lammekoteletter
  • Billeder
  • Serveringsforslag
  • Fakta
  • FAQ
  • Kommentarer

Lammekoteletter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 4 minutter min
Tilb. tid: 6 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Få min opskrift på møre lammekoteletter, der nemt steges på panden i smør tilsat rosmarin og hvidløg. Nem og sikker tilberedningsmetode.
Antal: 1 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 lammekoteletter
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk rosmarin (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Varm en god pande op ved jævn varme og smør på. Lad det næsten bruse af.
  2. Læg lammekoteletterne på panden og brun dem godt på den ene side i ca. 30 sekunder.
  3. Vend dem om og brun i 30 sekunder mere. Tilsæt også hvidløg og rosmarin.
  4. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige, og den samlerede stege er ca. 3 minutter på hver side. Vendes et par gange undervejs. Øs gerne skyen op over kødet med mellemrum.
  5. Krydr til sidst med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier386kcalKulhydrater3gProtein50gFedt18gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol162mgNatrium2477mgKalium675mgKostfibre1gSukker0.1gVitamin A188IUVitamin C3mgCalcium62mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på lammekoteletter

Her viser jeg dig, hvordan du steger de perfekte lammekoteletter, der er en delikat ret til både hverdag og mere festlige lejligheder.

De små stykker kød, der ofte er med skaft, skal blot steges i kort tid i lidt smør, og jeg tilsætter også både hvidløg og rosmarin, der giver en fantastisk smag til koteletterne.

Under stegningen kan du med fordel øse stegeskyen op over kødet, så det bliver endnu mere smagfuldt. Vent med at krydre kødet til sidst.

Du kan i øvrigt med fordel marinere lammekødet i mindst 2 timer inden tilberedning. Her marineres kødet i olivenolie, presset hvidløg og hakket rosmarin. Tilberedningsmetoden er ellers den samme.

Bemærk: Opskriften er pr. person, altså hvor du skal lave to lammekoteletter til hver. Brug knapperne under ingredienser til at vælgte det ønskede antal personer.

Billeder

Her er lidt billeder af fremgangsmåden:

lammekoteletter klar til stegning
lammekoteletterne brunes godt af i smør
stegetiden på lammekoteletter er ca 3 minutter på hver side
servering af lammekoteletter med tilbehør

Serveringsforslag

De stegte lammekoteletter serveres straks sammen med tilbehør. Det kan være bagte rodfrugter og kogte bønner. Kom også lidt af stegeskyen over kødet ved servering. Kan også serveres med hvidløgssmør og mynte.

Flere forslag til tilbehør til lammekoteletterne kan være:

  • Hasselback kartofler
  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Blomkålsris på 3 forskellige måder
  • Broccolisalat

Fakta

EgenskabBeskrivelse
KødtypeLam (typisk 4-12 måneder gammelt)
UdskæringRyggen (oftest koteletkammen) eller sadlen
Med ben?Ja, et lille buet ben (typisk ryghvirvel)
TilberedningSteges, grilles eller ovnbages hurtigt og ved høj varme
SmagMildt til kraftigt, afhængigt af alder og tilberedning

Se flere opskrifter:

  • Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn
  • Lammekrone med rosmarin og hvidløg
  • Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
  • Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
  • Koteletter i fad (med bacon, peberfrugt og fløde)
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager

FAQ

Hvad er lammekoteletter?

Lammekoteletter er små udskæringer af kød fra lammeryggen eller lammekammen, og de minder meget om små steaks med ben. De er møre, saftige og har en kraftig, karakteristisk smag af lam, som mange elsker - især når de er stegt, grillet eller ovnbagt.

Hvilken vin drikker man til lammekoteletter?

Jeg vil foreslå en hvidvin til de stegte lammekoteletter, og især druerne Chardonnay og Pinot Grigio går godt til retten.

Hvor mange lammekoteletter pr. person?

Lammekoteletterne er ikke så store, så du skal typisk beregne to koteletter til hver person. Afhænger også af mængden af tilbehør.

Kan man stege lammekoteletter i airfryer?

Du kan sagtens også tilberede lammekoteletterne i din airfryer. Her skal de steges ved 180 grader, og tiden er ca. 8-10 minutter. Afhængig af hvor gennemstegt du ønsker kødet. Her kan du med fordel marinere lammekødet i olie, hvidløg og rosmarin i et par timer inden tilberedning.

Kan jeg undlade hvidløg i opskriften?

Er du ikke så glad for hvidløg, ja så kan du blot udelade den. Men hvidløget giver god smag til lammekødet. Frisk rosmarin kan også udskiftes med en tørret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 08, 2025 at 6:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften på lammekoteletter. Kom gerne med din mening og erfaringer her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required