Her viser jeg dig, hvordan du steger de perfekte lammekoteletter, der er en delikat ret til både hverdag og mere festlige lejligheder.
De små stykker kød, der ofte er med skaft, skal blot steges i kort tid i lidt smør, og jeg tilsætter også både hvidløg og rosmarin, der giver en fantastisk smag til koteletterne.
Under stegningen kan du med fordel øse stegeskyen op over kødet, så det bliver endnu mere smagfuldt. Vent med at krydre kødet til sidst.
Du kan i øvrigt med fordel marinere lammekødet i mindst 2 timer inden tilberedning. Her marineres kødet i olivenolie, presset hvidløg og hakket rosmarin. Tilberedningsmetoden er ellers den samme.
Bemærk: Opskriften er pr. person, altså hvor du skal lave to lammekoteletter til hver. Brug knapperne under ingredienser til at vælgte det ønskede antal personer.
Indhold
- Lammekoteletter
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Serveringsforslag
- Fakta
- Lammeculotte
- Lammekrone med rosmarin og hvidløg
- Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
- Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
- Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
- Nemme koteletter i fad med grøntsager
- FAQ
- Kommentarer

Lammekoteletter
Ingredienser
- 2 lammekoteletter
- 1 spsk smør
- 2 fed hvidløg - hakket
- 1 spsk rosmarin - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en god pande op ved jævn varme og smør på. Lad det næsten bruse af.
- Læg lammekoteletterne på panden og brun dem godt på den ene side i ca. 30 sekunder.
- Vend dem om og brun i 30 sekunder mere. Tilsæt også hvidløg og rosmarin.
- Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige, og den samlerede stege er ca. 3 minutter på hver side. Vendes et par gange undervejs. Øs gerne skyen op over kødet med mellemrum.
- Krydr til sidst med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er lidt billeder af fremgangsmåden:
Serveringsforslag
De stegte lammekoteletter serveres straks sammen med tilbehør. Det kan være bagte rodfrugter og kogte bønner. Kom også lidt af stegeskyen over kødet ved servering. Kan også serveres med hvidløgssmør og mynte.
Flere forslag til tilbehør til lammekoteletterne kan være:
- Hasselback kartofler
- Spidskålssalat med æble og avocado
- Blomkålsris på 3 forskellige måder
- Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær
Fakta
Egenskab | Beskrivelse |
---|---|
Kødtype | Lam (typisk ungt lam, 4–12 måneder gammelt) |
Udskæring | Ryggen (oftest koteletkammen) eller sadlen |
Med ben? | Ja – et lille buet ben (typisk ryghvirvel) |
Tilberedning | Steges, grilles eller ovnbages – hurtigt og ved høj varme |
Smag | Mildt til kraftigt, afhængigt af alder og tilberedning |
Flere inspirerende opskrifter:
Lammeculotte
Lammekrone med rosmarin og hvidløg
Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
Nemme koteletter i fad med grøntsager
FAQ
Lammekoteletter er små udskæringer af kød fra lammeryggen eller lammekammen, og de minder meget om små steaks med ben. De er møre, saftige og har en kraftig, karakteristisk smag af lam, som mange elsker – især når de er stegt, grillet eller ovnbagt.
Jeg vil foreslå en hvidvin til de stegte lammekoteletter, og især druerne Chardonnay og Pinot Grigio går godt til retten.
Lammekoteletterne er ikke så store, så du skal typisk beregne to koteletter til hver person. Afhænger også af mængden af tilbehør.
Du kan sagtens også tilberede lammekoteletterne i din airfryer. Her skal de steges ved 180 grader, og tiden er ca. 8-10 minutter. Afhængig af hvor gennemstegt du ønsker kødet. Her kan du med fordel marinere lammekødet i olie, hvidløg og rosmarin i et par timer inden tilberedning.
Er du ikke så glad for hvidløg, ja så kan du blot udelade den. Men hvidløget giver god smag til lammekødet. Frisk rosmarin kan også udskiftes med en tørret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på lammekoteletter. Kom gerne med din mening og erfaringer her.