Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Billede af lammekoeteletter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Opdateret: 8. juni 2025 - Udgivet: 8. juni 2025

Her viser jeg dig, hvordan du steger de perfekte lammekoteletter, der er en delikat ret til både hverdag og mere festlige lejligheder.

De små stykker kød, der ofte er med skaft, skal blot steges i kort tid i lidt smør, og jeg tilsætter også både hvidløg og rosmarin, der giver en fantastisk smag til koteletterne.

Under stegningen kan du med fordel øse stegeskyen op over kødet, så det bliver endnu mere smagfuldt. Vent med at krydre kødet til sidst.

Du kan i øvrigt med fordel marinere lammekødet i mindst 2 timer inden tilberedning. Her marineres kødet i olivenolie, presset hvidløg og hakket rosmarin. Tilberedningsmetoden er ellers den samme.

Bemærk: Opskriften er pr. person, altså hvor du skal lave to lammekoteletter til hver. Brug knapperne under ingredienser til at vælgte det ønskede antal personer.

Oversigt over indhold
  • Lammekoteletter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Serveringsforslag
  • Fakta
  • Lammeculotte
  • Lammekrone med rosmarin og hvidløg
  • Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
  • Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
  • Koteletter i fad
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lammekoteletter

5 fra 1 stemme
Forb. tid 4 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 386
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 lammekoteletter
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 1 spsk rosmarin - hakket
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en god pande op ved jævn varme og smør på. Lad det næsten bruse af.
  2. Læg lammekoteletterne på panden og brun dem godt på den ene side i ca. 30 sekunder.
  3. Vend dem om og brun i 30 sekunder mere. Tilsæt også hvidløg og rosmarin.
  4. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige, og den samlerede stege er ca. 3 minutter på hver side. Vendes et par gange undervejs. Øs gerne skyen op over kødet med mellemrum.
  5. Krydr til sidst med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 386kcalKulhydrater: 3gProtein: 50gFedt: 18gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 162mgNatrium: 2477mgKalium: 675mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin A: 188IUVitamin C: 3mgCalcium: 62mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder af fremgangsmåden:

lammekoteletter klar til stegning
lammekoteletterne brunes godt af i smør
stegetiden på lammekoteletter er ca 3 minutter på hver side
servering af lammekoteletter med tilbehør

Serveringsforslag

De stegte lammekoteletter serveres straks sammen med tilbehør. Det kan være bagte rodfrugter og kogte bønner. Kom også lidt af stegeskyen over kødet ved servering. Kan også serveres med hvidløgssmør og mynte.

Flere forslag til tilbehør til lammekoteletterne kan være:

  • Hasselback kartofler
  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Blomkålsris på 3 forskellige måder
  • Broccolisalat med gulerod, mandler og tørrede tranebær

Fakta

EgenskabBeskrivelse
KødtypeLam (typisk ungt lam, 4–12 måneder gammelt)
UdskæringRyggen (oftest koteletkammen) eller sadlen
Med ben?Ja – et lille buet ben (typisk ryghvirvel)
TilberedningSteges, grilles eller ovnbages – hurtigt og ved høj varme
SmagMildt til kraftigt, afhængigt af alder og tilberedning

Flere inspirerende opskrifter:

Lammeculotte

5 fra 11 stemmer
Se her hvordan du steger den perfekte lammeculotte. En nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn. Med hvidløg og rosmarin.
Gå til opskrift
lammeculotte på pande eller i i ovn

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

5 fra 4 stemmer
Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Gå til opskrift
lammekrone med rosmarin

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

5 fra 3 stemmer
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Gå til opskrift
lammekølle med flødekartofler

Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam

5 fra 5 stemmer
Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.
Gå til opskrift
billede til marinade til lammekølle

Koteletter i fad

4.7 fra 256 stemmer
Koteletter i fad er en af de mest populære retter i det danske køkken, og her får du min opskrift med bacon, peberfrugt og fløde.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Nemme koteletter i fad med grøntsager

4.8 fra 54 stemmer
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager

FAQ

Hvad er lammekoteletter?

Lammekoteletter er små udskæringer af kød fra lammeryggen eller lammekammen, og de minder meget om små steaks med ben. De er møre, saftige og har en kraftig, karakteristisk smag af lam, som mange elsker - især når de er stegt, grillet eller ovnbagt.

Hvilken vin drikker man til lammekoteletter?

Jeg vil foreslå en hvidvin til de stegte lammekoteletter, og især druerne Chardonnay og Pinot Grigio går godt til retten.

Hvor mange lammekoteletter pr. person?

Lammekoteletterne er ikke så store, så du skal typisk beregne to koteletter til hver person. Afhænger også af mængden af tilbehør.

Kan man stege lammekoteletter i airfryer?

Du kan sagtens også tilberede lammekoteletterne i din airfryer. Her skal de steges ved 180 grader, og tiden er ca. 8-10 minutter. Afhængig af hvor gennemstegt du ønsker kødet. Her kan du med fordel marinere lammekødet i olie, hvidløg og rosmarin i et par timer inden tilberedning.

Kan jeg undlade hvidløg i opskriften?

Er du ikke så glad for hvidløg, ja så kan du blot udelade den. Men hvidløget giver god smag til lammekødet. Frisk rosmarin kan også udskiftes med en tørret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 08, 2025 at 6:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften på lammekoteletter. Kom gerne med din mening og erfaringer her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required